Ynt: Balkanlar Gezisi (19 haziran- 04 Temmuz 2010)
Arkadaslar sizi cok beklettik zaten, ben bu aksam gezinin ilk ulkesi olan Bulgaristan fotolari ile basliyayim.
Belki bu ulke ile ilgili Mustafa abininde eklemek istedigi fotograflar olur. Boylelikle gezi fotograflari bir zaman siralamasi icinde eklenir.
Oncelikle benim fotograflardan fotografcilik anlaminda cok birsey beklememenizi oneriyorum, cesitli nedenlerle arzu ettigimiz kaliteyi yakalayamadik
Zaman darligi, cok fotograf olmasi ve edebi kabiliyetimin olmamasi nedenleri ile gezi hakkinda uzun uzadiya yazmayacagim. Sadece fotograflar hakkinda kisa bilgiler vermekle yetinecegim.
Gezi zaten o kadar hizli akiyorki, telsizden gelen dun sabah nerde uyanmistik sorusunun cevabini 15 kisi veremiyor. Ayni gun icinde 3 fakli ulkede kahvalti, ogle yemegi ve aksam yemegi aliniyor. Bu geziye gitmek isteyenler gittigim yeri ozumsiyeyim diye degil, kisa zamanda cok yer goreyim dusuncesi ile gitmeli. Biz Ankaradan ciktigimiz icin toplamda 18 gunde 5700 km yol yapmis olduk. Tamami asfalt yollarda yapilmasina ragmen 200 km lik dag yollari 10-12 saat suruyor. Guzel topraklar gorduk, atalarimiz akilli adamlarmis, keske bu topraklari elimizde tutmayi basarabilseymisiz diye icimizden gecirdik.
Gelelim fotografalara yoksa laf bitmez. Zaten bir duzen icinde de yazamadim
Fotograflarin Turkiye kisimlarini atliyorum, Kirklarelinde 5 LR bulustuk ve Derekoy sinir kapisindan Bulgaristana giris yaptik.
Ilk durak eski bir Osmanli koyu Sarmasik, gerci osmanlilik kalmamisti bu koyde
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
Koydeki kafede dinleniyoruz biraz
[attachment=4]
ve bulgar birasinin tadina bakiyoruz
[attachment=5]