Balkanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wime Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,106

wime

Yeni Üye
Merhabalar,

Önümüzdeki ay Kosova'dan başlayarak küçük bir Balkan turu yapmayı düşünüyorum. Kosova, Karadağ,Hırvatistan,Bosna ve Makedonya'yı görmeyi planlamaktayım. Ancak plan yaparken bir sıkıntı yaşıyorum. Ülkeler arası geçişleri otobüs veya trenle yapacağım ama kalkış saatleri ile ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Etiketler
Ynt: Balkanlar

Geçtiğimiz Haziran ayında benzer bir rota izledik sayılır. İnternetten biraz ulaşmak zor o saatlere. En iyi yöntem yabancı forum sitelerini takip etmek. Şu anda sezon olmadığından sefer sıklıkları ne kadardır bilemiyorum. Ancak Şubat ya da Mart gibi istediğiniz sıklıkta otobüs bulacağınızdan şüpheliyim. Aynı zamanda trene pek güvenmeyin derim. Bende tren ile gezeceğim diye gittim otobüs kullandım genel olarak. Her yere sefer olmuyor olursa da saatleri uymayabilir. Avusturya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Yunanistan'a gitmiştim. Eğer bir sorunuz olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Yabancı forum sitelerine de baktım ama oralardaki bilgilerde çok net değil ve eski tarihli. Büyük bir ihtimalle rota değişikliği yapacağım.

Şubat ayında mı gitmeyi düşünüyorsunuz? Balkanları kışın gezmek zor olabilir. Kış şartlarında tren seferleri ve otobüs seferleri aksayabilir. Bence nisan ya da mayıs ayı daha uygun olabilir. Gitmeden önce bende zorlanmıştım bu saatleri bulmakta. Gittiğim her şehirde ilk işim bu saatleri öğrenip öyle plan yapmak olmuştu. Belki de en sağlıklısı bu.

Merhaba, aslında benim sorunumda benzer. 23 Ekim - 30 Ekim tarih aralığında eşim ve 5 yaşındaki kızım ile birlikte Balkanlar'da gezi yapmayı düşünüyorum. Üsküp gidiş-dönüş uçak bileti aldım. Araba kiralayarak gezmeyi düşünüyorum. Üsküp - Ohrid - Manastır - Budva - Kotor -Dubrovnik- Mostar - Saraybosna - Üsküp şeklinde bir rota var kafamda. Sırbistan'a uğramayı düşünmüyorum. Balkanlar'da yolların iyi olmadığını düşünürsek, 7 gün için sizce bu rota fazla mı? Ayrıca nereden araç kiralamamı önerirsiniz?

Yardımlarınız için şimdiden sizlere teşekkür ede :smiley:r, iyi günler dilerim

ahmetsimsek size makedonya ohridte bizim pansiyonda konaklamayi teklif ediyorum fiyatlar da cok uygun isterseniz tabii ,guvenilir ve merkezde ekim ayinda odalarda isitici gerekebilirr bizde isitici var ayrica uskupten araba kiralayabilirsiniz ne de olsa uskupten tatiliniz basliyor uskupten bitiyor.ayrica bizim pansiyonlarda her zaman turkiye misafirleri var ve gezilecek ve yenilecek konusunda da yardimci olabiliris

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR