Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan srdpnr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,542
Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

Sayın chatlak; sözde esprili ama dalga geçercesine yorumunuz için yine de teşekkür ederim. Ada ile bir alıp veremediğim yok. Rakip bir yerde tatil işletmem yok.. Önereceğim herhangi bir yerde herhangi bir otel pansiyon çadırkent ve işletmecisi arkadaşımda yok..
Yani yukarıdaki sıkıntılarımı cidden yaşadığım için yazdım. çok sevgili adanıza çamur atmak için değil..
Ayrıca "benim" tatil anlayışıma uymadığını da ekledim..

Ama siz öyle bir savunmuşsunuz ki , giden kendim olmasam yazdıklarınıza neredeyse inanacağım..

Akvaryum koyunda ayakkabısız denize girmeyi deneyin bir deniz kestaneleri ile o zaman yakın temas kurarsınız..
Ağustos'ta İstanbul'da kalmak yerine Şile, Ağva, Kıyıköy, İğneada, kefken, kerpe, sarısu vs vs gibi sırtınızı ormana yaslayabileceğiniz püfür püfür sahil kasabalarımızı da bir deneyin.
Şarap eksperi değilim sizin gibi. O kadar detayını bilemem. Aynı şarabı istanbul'da kaça aldığımı biliyorum bu benim için yeterli.

4 aylık turist dönemimiz var ne koparsak kardır mantığı ile yaşayan insanları da sevmiyorum. O mantıkla karadeniz sahillerinin bozcaadanın 2-3 katı pahalı olması gerekir. çünkü sezonları 2 ay .. (son 2 senedir ramazan itibari ile 1-1,5 ay)

Üzmeyin kendinizi. Aman :smiley: Gelmeyeceğim zaten bir daha..
 

Etiketler
Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

2008'di sanırım, Bozcaada'da bir bayram tatilinde kalacak yer araken işletmecilerin gösterdiği laubali ve ukala tavırlarını hiç unutmam. Neyse, sonuçta biz kaliteli ve uygun fiyatlı bir tesis bulmuştuk ama son anda havanın bozması adadaki hemen tüm rezervasyonların iptal edilmesine neden olmuştu ve aynı işletmecilerin kapılarda müşteri yolu gözlediğini görüp keyiften uçmuştuk.

Üreticisinin tattırmadan şarap sattığı bir ada. Talay Şaraplarının ukala satış elemanının 'Maalesef tattırmıyoruz beyefendi' sözü süperdi. Oysa ben arkadaşlarım ve kendim için 8 şişe kadar şarap almayı planlıyordum. Sonuçta Ataol'un Kostar Ağa şarabını tanıdık. Ama 2008'deki Kostarağa 2007'de aldığımız kadar iyi değildi. Belki ben şaraptan anlamıyorum, sonuçta damak tadı, neyse...

Ama buradaki bozulmanın Ada halkından değil, aslında hiç de seçici olmayan İstanbul'lu turist'in marka ve gösteriş sevdası, açgözlülüğü ve turizm'in yarattığı rant'tan kaynaklandığı açık.

Bu yıl da bayram tatilinde Gökçeada'ya (İmroz) gittik. Turizmden fazlasıyla nasiplenmiş Bozcaada ukalalığını İmroz'da henüz göremezsiniz. Henüz diyorum çünkü, 3-5 seneye kalmaz pek yakında, turizm'in nimetlerinden fazlasıyla nasipleneceği belli. Yapılan havalimanı daha hizmete açılmadan adanın tam bir rant merkezine dönmesini sağlamış. Ayrıca, Gökçeada merkezde TOKİ'nin başlatmış olduğu lojman inşaatları'da bizleri İstanbulda, evimizde hissetirdi. Darısı lüks rezidansların başına :smiley:

Ama hâlâ vakit varken görülmesi gereken bir yer İmroz. Adaya Feribot'la yaklaşırken yükselen sarp-sarı dağların görüntüsü tam bir sürgün adasına gittiğinizi düşündürürken adada kaldırdığınız her taşın altından çıkan hikaye ve tarih insanı bazen hayrete düşürüyor, çoğu zaman da yürek burkuyor. Ama sonuç olarak İmroz, Bozcaada'dan farklı olarak, 3 günlük bayram tatilinde gezerek bitirilebilecek bir yer değil. Tavsiye ederim :smiley:
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)


@eftalya

alay falan değil. ulu orta "sallamalarınızdan" dolayı yazmak istedim. alay diyorsunuz ama siz de açıkçası "iğnelemeden" durmamışsınız. ada'da çok arkadaşım pansiyoncu ama ben çadır kuruyorum. çadır kurmaya gidenlere öneriyorum çünkü "tek" yer burası. ikinci bir yer olsa amennah.

aşağıdaki fotoğraf akvaryum koyu'ndan. hayatımda ayakkabı ile denize girmedim. akvaryum koyu'nda da yıllardır denize giriyorum. yok yahu kestane falan. siz ya koyları karıştırıyorsunuz ya da rüyadasınız :smiley:

img4409es1.jpg


"giden kendim olmasam yazdıklarınıza neredeyse inanacağım"
yalan olduğunu düşündüğünüz hangi cümlem varsa ispata hazırım.

Şile, Ağva, Kıyıköy, İğneada, kefken, kerpe, sarısu'yu deneyin demişsiniz. bu saydığınız yerlerden iğneada'ya gidemedim, olmadı, zaman tutturamadım. bir de sarısu'yu görmedim. e diğer yerlere zaten gittim, gidiyorum, kamp yapıyorum. siz ege'nin bağrına gidip, çorak bir ada'da karadeniz gibi püfür püfür rüzgar bekleyerek giderseniz elbette yanılırsınız.

hangi şarap hâlâ yanıt alamadım. şarap eksperi de değilim. evet şarabı diğer içkilere göre daha fazla tercih ettiğimse doğru.

"4 aylık turist dönemimiz var ne koparsak kardır mantığı ile yaşayan insanları da sevmiyorum." demişsiniz. inanın ben de. bozcaada maalesef böyle. bu konuda çok haklısınız (alay değil gerçek).


@cincin

imroz bozcaada'nın neredeyse 9 katı büyüklüğünde. köyleri, sakinliği, kafeleri, şarabıyla mutlaka görülmeli. aynı güzergahtaki bozcaada'ya göre dezavantajları feribotla uzun sürmesi ve bozcaada gibi bir çırpıda gezilemeyecek olması.
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

Talay da şarap tatmak istediğimde tattırmadıkları hiç olmadı (Çınaraltının çaprazındaki ara sokaktaki mağazası için konuşuyorum) Tattırmıyoruz dediklerine hiç rastlamadım doğrusu

P5240998
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

[attachment=1]Bozcaada'ya arabanızı da götürürseniz, varır varmaz, dönüş feribot rezervasyonunu yaptırın.

1-Feribot bileti 45.-tl gidiş dönüş için.
2-Talay'da şarap tattım. 16.-tl'ye 2007 mahsulü cabarnet aldım. Gülerada'da 3-4 tane şarap tattım, beğenmediğim için almadım, yine de güler yüzle uğurladılar.
3-Akvaryum koyu denize doğru bakılırken sağdaki kayalık koy değil, soldaki kumlu koy. Deniz kestanesi yok.
4-Akvaryum koyunda, deniz kestanesi var mı diye sordum, kayalıklarda midye bile yok diye cevap verdiler.
5-Peynir+kavun+kılıç şiş+2 duble rakıya 40.-tl ödedim.
6-Hafta sonu balık lokantalarında, dükkana yakın bölüme oturun. Servis sırası için daha az beklersiniz.
7-Kalenin arkasında ücretsiz otopark var. İskele yakınındaki otoparkta saati 5 tl. ödemenize gerek yok.
8- Kale arkasında Ayana konuk evinde kaldım. 2 kişilik oda+kahvaltı 120 tl. Denize 30 metre çok temiz ve huzurlu bir yer. Çarşı içinde Ataol otel 2 kişi 100.-tl.
9-Rengigül yazılı 2 bina buldum ikisinin de kapısı kilitliydi.
10- Gün batımı güzeldi ancak Ayvalık, şeytan sofrası gibi bir tepeden seyredilse daha da güzel olur diye düşündüm. (Kıyıdan seyrediliyor)
11-Ayazma harika, şemsiye 3 tl+şezlong 3 tl. Adaspor yararına makbuzla para alıyorlar.

18-19 Eylül'de bu tartışmaları okuyup ön yargıyla gittim ama hiç bir olumsuzluğa raslamadım.
Olumsuzlukları yaşayan arkadaş oldukça tatsız tesadüflere peş peşe rastlamış.

AKVARYUM


Ayana


GNBATIMI
 



Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)


celals'ye eklemek yapayım:
Bozcaada'ya arabanızı da götürürseniz, varır varmaz, dönüş feribot rezervasyonunu yaptırın.çok doğru. bir de telefon yöntemi var, ben genelde bu yöntemi kullandım. http://www.gestasdenizulasim.com.tr/ gestaş'ın web sitesi. burayı arayıp dönüş için rezerve şansınız var. 0286 444 0 752 de telefon numarası.
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

srdpnr' Alıntı:
Talay da şarap tatmak istediğimde tattırmadıkları hiç olmadı (Çınaraltının çaprazındaki ara sokaktaki mağazası için konuşuyorum) Tattırmıyoruz dediklerine hiç rastlamadım doğrusu
Lütfen yanlış anlaşılmasın, ben hem hem İmros'u hem Tenedos'u çok seviyorum. Adalardaki atmosfer gerçekten çok güzel, buralarda yaşadığım üç beş küçük sorunu bütün adalara mal edemem. İstanbul'a yakınlığı ile kısa tatiller için ideal olduğunu düşünüyorum ve her fırsatta da giderim.

chatlak' Alıntı:
celals'ye eklemek yapayım:
Bozcaada'ya arabanızı da götürürseniz, varır varmaz, dönüş feribot rezervasyonunu yaptırın.çok doğru. bir de telefon yöntemi var, ben genelde bu yöntemi kullandım. http://www.gestasdenizulasim.com.tr/ gestaş'ın web sitesi. burayı arayıp dönüş için rezerve şansınız var. 0286 444 0 752 de telefon numarası.
Adalara genelde bayram tatili gibi kısa tatil dönemlerinde gitme şansım olduğu için gidiş de dönüş de hep sorun oldu. Örneğin bu sene (seçim öncesi de olmasının etkisiyle) Gökçeada'dan dönüşte öyle bir sıra vardı ki anlatamam. Örneğin saat 12:00 civarında feribot sırası için parkettiğimizde aracımız 250. sıradaydı ve olumsuz havanın da etkisiyle ancak saat 18:00'deki feribota binebildik. Neyse ki otelimiz (Zeus Otel) limana yaklaşık 1,5 km uzaktaydı ve aracı parkedip geri döndüğümüz otelimizde fazla sıkılmadan vakit geçirebildik :smiley: Ama herkes bizim kadar şanslı değildi.

GESTAŞ'ta dönüş için bir rezervasyon imkanı olduğunu bile bilmiyorduk, olsaydı bile herhalde bayram seyran zamanlarında bu pek işlemiyor. Bu bile insanları adalardan soğutan en önemli etken. GESTAŞ'ın bir an önce İDO benzeri bir sisteme geçerek 'erken gelen önce biner' uygulamasından vazgeçmesi ve yaşanan bu kaosu engelleyecek önlemler alması gerekiyor.
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)


gestaş'ın sanırım 3. yılı. her yıl sistem değiştirdiler. bi dönem rezervasyonu giderken yapıp, dönüşlte kuyruğa giriliyordu. sonra her iki seferde de rezervasyon uygulaması yaptılar. o da olmadı zira bu uygulamayı bilmeyenler geyikli iskelede ağaç oldular. bu yıl da giderken kuyruğa girip, dönüşte rezervasyon sistemi var. aklınızda bulunsun bayram, seyran, gitme olasılığınız olduğunda arayıp rezervasyon yaptırın. gitmezseniz sonra arayıp iptal edersiniz. rezerv aşamasında kredi kartı falan da istemiyorlar. bir plaka yeterli. yıllardır ada'ya giden birisi olarak kişisel önerim hem giderken, hem de dönerken belli bir kontenjanın rezervasyona ayrılması. feribotlar 60-65 araç/minibüs alıyorlar. örneğin 40 araç/minibüslük yer her seferinde rezervasyona ayrılıp feribotun kalkmasına 1 saat kalaya dek korunmalı. kalan yerler de sıra ile, erken gelen girer mantığıyla yerleştirilmeli. çünkü uygulamadan bihaber olanların da mağdur olmaması gerekir.
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

Evet size katılıyorum. Bu önerinizi GESTAŞ'a da iletmek lazım :smiley:
 

Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

Merhaba
Bozcaada'ya 11.05. 2008 tarihinde bir anlamda misafir olarak gitmiş Gümüş otelde kalmıştım.Otelin konumu limanı cephe ve hoş manzarası olan bir yerdi.İşletme sahibi bayanın telefonda bir başka müşterisine 19 mayıs için oda fiyatı olarak 300tl istemesi garibime gitmişti açıkcası.Hemen önündeki denizin üzerindeki ismini anımsayamadığım balık restaurantındaki fiyatlarınıda gayet makul bulmuştum oldukça lezzetli ve tazeydi :smiley: Belkide tanıdık vesilesi ile fiyatı uygun tutmuş olabilirler..
 



Ynt: Bayramda Bozcaada...(08/09 - 12/09 2010)

CİNCİN' Alıntı:
GESTAŞ'ta dönüş için bir rezervasyon imkanı olduğunu bile bilmiyorduk, olsaydı bile herhalde bayram seyran zamanlarında bu pek işlemiyor.
Rezervasyon makbuzu veriyorlar, dönüşte onu gösterip içeri girebiliyorsunuz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst