Ynt: Ben de Forester Sahibi Oldum
aracınız hayırlı olsun.
normalde ağır bakım 90.000 de yapılıyor ve aracınızın durumuna göre 1.200-1.600 arası tutabilir.
bu arada bana sorarsanız lpg , subarunun ruhuna aykırıdır ve sorunsuz uyum sağlayan lpg-forester sanırım yok.
varsa da motor ömrünü ne derece etkiler düşünmek gerekir bence ?
2003 forester xt vardı bende 1,5 sene boyunca kullandım. istanbul'da yetkili servis-bayiden 2.el olarak almıştım , hiç sıkıntı çekmedim.
bana göre parasının karşılığı bir araç , yalnız frenleri bu performansa yetersi kalıyor , daha iyi disk ve balatalarla iyileştirilebilir.
Tüketim benim aracımda atak kullanırsanız 14-15 litre , en sakin kullanımda ise 10-10,5 litre (şehiriçi ağırlık)
elbette sırf otoban kullanımı olursa 7 litreye de düşer.
Bence karda buzda birçok araçtan daha iyi , iç hacmi çok kullanışlı. Donanım açısından da yeterli bir araç , cruise ve koltuk ısıtma , geniş sunroof...
ne eksik ? xenon far yok , elektrikli koltuk yok (bu fiyata zaten beklenmemeli
)
5.9 cherokee de kullandım 1 sene onda daha fazla konfor, donanım , performans vardı ama daha dün vergi ve yakıtı göz önüne alarak , yeteri kadar keyfini sürdüğümü düşünerek sattım.
Yani hem az yaksın , düşük vergi dilimine girsin hem çok konforlu , eksiksiz donanımlı ,hem performanslı ve de 4çeker olsun diyorsanız seçenek yok tabii ki , mantıken olamaz da.
Fakat forester bence hepsini mantık çerçevesinde bir sepete toplayabilen bir araç.