Ynt: Benim Camperim; Yüksek Tavan Vw T4
ÖNEMLİ İKİLİ: "ISITICI VE BUZDOLABI"
Isıtıcı konusunda fiyat/performansa göre karar verdik ve Ebersbacher Airtronic D2'de karar kıldık. Tam gaz çalıştırıldığında saatlik tüketimi 0,28 litre. Yalnız yaptığımız izolasyonun faydasını göreceğimizi ve yakıt değerlerimizin minimum seviyede olacağını düşünüyorum.
D2 ufak bir alet. Zaten araç içinde ölü olarak düşündüğüm bir noktaya montaj yaptırdım. Borusu gece uyurken yüzüme üflemeyecek bir yerden, çekyatın altında uygun bir noktadan çıkacak. Henüz o kısımlar tamamlanmadı ama alet çalışıyor, test edildi.
Montaj konusunda ısrarla aracın altına montaj yapılması gerektiğini söylememe, yurtdışındaki örneklerin görsellerini göstermemei yurt içinde alta montaj yaptıran arkadaşların referanslarını iletmeme rağmen aracın altına montaj yapmak istemediler. Tamam, aracın altına yapılan montaj aracın içine yapılan montaja göre en az 2-3 kat işçilik ve emek gerektiyordur. Ama taktıramadım alta. En sonunda kabul etseler de "su alırsa, bişey olursa karışmayız" diyen ustanın gözlerinden sanki iki vidayı eksik sıkıp, ilerde olası bir sorunda haklı çıkmak isteyeceğini sezdim. Bu sebeple de "peki içeri takın" dedim. Ama ilk sorunda, arızada veya sevimsizlikte aracın altına aldıracağım şerhini de ekledim.
Buzdolabını da ısıtıcı gibi Açsa'dan aldım. Buzdolabında üstten kapaklı, hem 12V hem de 220V çalışabilen 50 litrelik IndelB TB51A modelini seçtik. Tezgahın hemen yanına koymayı düşünüyoruz. Ama dolap içine koymayıp hava sirkülasyonunun daha saklıklı olmasını planladık. Dışarda duracak, sadece bir noktadan sabitleyebiliriz. Gerek kalmayabilir de...
Ürün detaylarına http://www.acsagroup.com/category.asp?kategoriid=257&altid=679 linkinden ulaşabilirsiniz.