Hermetik tip şofbenlerin çalışma prensibi bacalı şofbenlerden çok farklıdır. Bu tarz şofbenlerin en yaygın olarak kullanılanları fanlı tam hermetik olanlarıdır. Bu cihazlar yanma için gerekli oksijeni bünyesindeki bir fan sayesinde dış ortama çıkartılan iç içe durumdaki bacasının iç borusundan almakta,yanma gerçekleştiğinde ise dış kısımdaki bacasından egzostu dışarı atmaktadır. Dolayısıyla bu tarz cihazlar bulunduğu ortamın oksijenini kullanmamakta ve bulunduğu ortama egzost yapmamaktadır. Her hangi bir şekilde şofben sönse bile üzerindeki emniyet sistemleri şofbeni korumaya almaktadır. Aşırı su basıncında şofben girişindeki emniyet ventili cihazı korumaktadır.Kapasiteleri 6 ila 24 litre/dak. olan şofbenlerde genellikle 12 litre kapasite tercih edilmektedir
Ali abi inanın gözüm değmesin diye nacizane ve iyi niyetinize sığınarak kücük bir eleştiride bulunacağım şimdiden özür dilerim umarım,yanlış anlaşılmam.
Abi bu renk uyumuda harika olan bir karavana banyodaki lavabonun altındaki kapağın meteşeleri biraz olmadı gibi geldi bana.Affınıza sığınarak bir konuda o tv,yi sürekli tak cıkarmı yapacaksınız ilerde sıkıntı yaratırmı diye düşünüyorum.
Tekrar hayırlı uğurlu olsun Allah kem gözlerden saklasın..Saygılarımla
Tugay haddime değil ama ,Ali Beyin Televizyonu çok özel ayağı sayesinde her tarafa ve tavan aaltına kilitlenir şekilde kapanabiliyor.Ben aynısından bulamadım.Lavobanın duvara gelen yeri hareketli bir araç açısından,vida ile sabitlenmekten daha kullanışlı.Görüntünün kamüfle edilmesi gerektiğini bende düşünüyorum.Pardon:Lavobonun altı beklediğimden daha güzel kamufle edilmiş.Özür.
Sanırım yanlış anlaşıldım Adil öğretmenim ben lavobonun alt kısmının kamuflesinden bahsetmemiştim o görüntüsü gercekden cok güzel.
Ben sadece kapağının menteşelerini kasdetmiştim.Tv konusuna gelince paylaşılan resim iyi incelenirse sanki aracın önünde yolcu koltuğunun,da önünde duruyo gibi.
Yazdığınız gibi o konuda ( Tv ) acıklama olmayınca bende sazan gibi atlayıp yazdım şimdi icime sindi Tv.
Hani her yapılan karavan bana yapılıyo gibi seviniyorumya.
Kıvırma.Menteşeyi nası görebiliyosun.Ben göremedim.Ha " sen ihtiyarsın,göremessin, de kabul " Borular niye açıkta diye de sorabilirsin.Televizyon göz hizasında.Seyrederken boyun ağrımayacak.Sen televizyona değil,görüntüye kapılmışsın,sanırım.Sevgiler bizden,para istemez.Sana söz benim karavanımı ilk kullananlardan olacaksın.Bayağı emeğin var.
Sn Adil hocam, Beyazsaray henüz bitmedi ama bitmek üzere epeey yol aldı, Sn Turgay 58, Sn Turan yücel, Sn Bekir Hocam iyiniyet temennilerinize eleştirilerinize çok teşekkürler. Karavan kardeşliği bu olsa gerek, sizlerin karavanındaki gelişmeleri incelerken bende ayni duygulara kapılıyorum. Karavanlı gezilerde buluşmayı dört gözle bekliyorum.
Esen kalın.
Ali abi hoş görüşünüze cok teşekkürler.Evet bizde isteriz bir gün bir yerlerde karşılaşmayı,Sevgi ve saygılarımızla tekrar güle güle kullanın..
Adil Öğretmenim sanırım uzak gözlükle baktınız isterseniz yakın gözlüğünüzü takarak altdaki resme bakarsanız temel misali arkaşları ile resim cektirmiş kendinide daire icine almış ve Fadimeye göndermiş altınada yazmış o yuvarlağın icindeki benim diye.Ellerinden öperim abicim sonsuzzzzz saygılar..
Aman, Bülent kardeşim ben sadece nacizane fikrimi söyledim ve yaptığın işleri beğeni ile izlediğimden ayrıcada benimse,diğimden,birde hani her yapılan karavan benim ya ne yaparsın işte öyle.Teşekkürler