KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Turan Bey teşekkür ederim.
Karavanınızın yapım aşamalarını ilgi ile takip ediyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum. Tez zamanda gönlünüze göre bitirmeniz dileği ile iyi günler.
Kenan YAMA
Karavanın hava filitresi aracın altına doğru baktığından tez zamanda kirlenerek geçirgenliği azaldı.
Çare olarak şnorkel takmayı uygun gördüm. Aldığım şnorkel TD5 modeli için olduğundan hava kanalı kaloriferin motoruna denk geldi.
Kit ile gelen hava hortumu kısa kaldığından sanayiden 90 derece acılı turbo hortumu alarak şnorkelin hava borusuna ağızlayarak hizaladım. İzalasyon için derin suya girmeyeceğimden çok amaçlı yapışkan bant ile bantladım. Bantlamadanda hava akışını sağlamıştım.
Kenan YAMA
Son olarak karavan için takılan uzun kollu ayna, kapı tam açıldığında şnorkele dayandı. Ayna için yapılan girintinin üstüne sıcak hava fanı ile sıcaklık vererek plastiği yumuşak hale getirdik. Kapıyı tam açarak şnorkele çarpan kısma yeni format verdik. Kapıyı kapatmadan soğuk su vererek şnorkelin soğuyarak istediğimiz şekilde kalmasını sağladık.
Yapılan sürüşte içeri alınan taze hava sayesinde bariz hız artışı görüldü. 90 km saate çıkmayan araç rahatlıkla bu sürati görüyor.
Teşekkür ederim.
Hiç suya girmeyi düşünmedim ama lazım olabilir.....
Maksat hava filitresi tozdan kirlenmesin ve hava akımını arttırarak performansı arttırmaktı.
Şimdilik performans arttı, filitre takipte.
Selamlar, Babanın ellerinden öperim.
Kenan YAMA
Kenan bey karavaninizi bir kac yildir kullaniyorsunuz. Kampervan, alkovenli ve 4x4 karavanlar arasinda yakit sarfiyati konusunda karsilastirma yapabilmek icin aracinizin sehirler arasi ortalama yakit tuketimini lt/100km cinsinden yazabilirmisiniz?
Tesekkur ederim. Offroad bolumune cok bakmadigim icin gormemistim. Aslinda alkovenli karavanlarla karsilastirilinca yakit normal ama kampervan tarzi araclara gore bayagi fazlaymis.
Melih Bey
Aslına bakarsanız araçın yakıtı üzerindeki kiloya göre gayet mantıklı. Normal şartlarda 2000 kg çivarında olması gereken araç nerdeyse 3500 kg. Dolayısı ile bu yakıta da yansıyor. Bu şekilde emsalleri gibi off road özelliğide yok tabiki.
Selamlar
Kenan YAMA