Benim Karavanım; Ford Transit Alkovan - Sami Ünlü (züğürt gezençi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan züğürt gezençi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,478
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yer
nallıhan-ankara
züğürt gezençi=Sami ÜNLÜ
Emekli Ziraat Teknisyeni,Makina Teknikeri
Evli ve 3 erkek çocuk babasıyım.
Çocukların hepside okullarını bitirip,işlerine başlayınca tüm gezmeyi,görmeyi ve değişik
yerlerde yaşamayı sevenler gibi çadırlı gezginlikten, içinde yatılabilecek bir araçlı gezginliğe
terfi edebilmek için araştırmalara başladım.Panelvan veya minibüs tipi ucuz bir araç alıp içine
bir çekyat birde tüplü ocak ayarlarız diye düşünüyordum.Baktığım bütün eli ayağı düzgün diyebileceğim
panelvan ve minibüsler 10-l3 bin TL.Bende mali durum nakit=0 , borç=0 .Karavancı bir arkadaş
vasıtasıyla Ayvalık Ada Kampingde bu karavanın satılık olduğunu öğrendim.

karavan Ada Kampingde inceleniyor.jpg

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım; Ford Transit Alkovan - Sami Ünlü (züğürt gezençi)

Araç l968 model Ford Transit,karavan kısmı 1989 Can Karavan yapımı.Motoru karavan yapılırken
V 6 benzinli motor ile değiştirilmiş.3 yıldır kampingde sabit olarak duruyormuş.Kaportada çürükler ve
ahşap kısımlarda su alma nedeniyle bozulmalar var.Fiatı 5 bin TL.Ben bu arabayı yürütürüm deyip gözümü kararttım.
Hanımın da onayını altıktan sonra sıra nakit teminine geldi.
Bankalar o sıralar kapısının önünden geçenleri içeri çağırıp kredi veriyorlar.Bende hemen içeri dalıp
24 ay vadeli 10 bin TL krediyi kaptığım gibi doğru notere.

karavan bizim evin önünde.jpg

karavanın yenilenmiş hali.jpg

Aracın motoru 6 silindir benzinli.Satın altığım Atilla bey 100 km.de 18 lt.benzin yaktığını söylemişti.
Ben tescil yaptırmadan LPG taktırdım.Km.de 30-35 kuruş LPG yakıyor.Aracın ağırlığı 2800 kğ.Dizel motorla
değiştirmek için yaptığım araştırmada artık mümkün olmadığını öğrendim.Zaten 2800 kğ.ağırlığı daha az yakan
bir motorla taşıyamayacağımı motor ustaları ve kamyonet şoförleri de söyledi.
Karavanın içinde banyo kabini ıslanma nedeniyle bozulmuştu.tamamen söküp yerine sabit bir masa yaptım.
arkadaki yatak kısmındaki açılır masayı ve yatak kısmının sürgülü kapılarınıda iptal ettim.33 ekran tv ve uydu
anten monte ettim.125'er lt.temiz ve pis su depoları çürümüştü,fiberglastan yenisini yaptım.Portatif kasetli
tuvalet var ama henüz kullanma ihtiyacı hissetmedik.Çalışmayan 3 sistem buzdolabını söküp,220 V.büro tipi
buzdolabı taktım.henüz invertörümüz yok.Elektrik bulursak çalıştırıyoruz.1000W Kipor sessiz jeneratörüm var ama
karavandan en az 10 mt.uzakta çalıştırmak gerekiyor.
Karavanın arkasına bir de motorsiklet taşıma aparatı yaptım.

yatak odası.jpg

mutfak 1.jpg

yatak 2.jpg

salon.jpg

motorsiklet taşıyıcı.jpg

İstedikten ve gönül verdikten sonra yapılamayacak iş yoktur. Sizi tebrik ediyorum.

Sami abi Allah güzel gezilerde kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin,vallaha çok güzel duruyor aldıktan sonra Yenge hanımın elleri değmiş belli örtüler danteller perdeler çok şık olmuş bence fena değil,önemli olan zaten işinizi görmesi.

Jeep34' Alıntı:
İstedikten ve gönül verdikten sonra yapılamayacak iş yoktur. Sizi tebrik ediyorum.
teşekkür ederim Uğur bey.
yaybek' Alıntı:
Sami abi Allah güzel gezilerde kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin,vallaha çok güzel duruyor aldıktan sonra Yenge hanımın elleri değmiş belli örtüler danteller perdeler çok şık olmuş bence fena değil,önemli olan zaten işinizi görmesi.
Teşekkürlür Yusuf.Eşim Ev Ekonomisi Teknisyeni olduğu için perde ve döşemelik işleri onun elindendi.Doğru tahmin. :D

sn.samı bey.
ne guzel anlatmıssınız. sankı karavanınızın da sızınle bırlıkte bır bıyografısı gıbı okudum adeta. bunun yanında becerıklılıgınıze ve pıratık zekanıza da sapka cıkarırım dogrusu. amacı ve hulyası dogrultusunda caba gosteren ınsanlara oldum olası saygı duymusumdur . gule gule kullan arkadasım.pek guzel yapmıssınız. ayrıca yaybekın dedıgı gıbı esınızde durumdan oldukca memnun olmalı kı ıcerıde emegı bunu ıspatlıyor. ellerınıze saglık .
selamlarımız ve sevgılerımızle mehmet.

Abi süpersin çok güzel bir karavan yapmışsın.Cesaretli bir girişimde bulunmuşsun ve ortaya çok güzel birşey çıkmış.Allah içine sindirsin.Güle güle kullanmak nasip etsin.

Abi fiyatıda iyiymiş bu karavana yakın olanlarına 10.000 TL civarı isteniyor.Ama önemli olan ben bunu yürütürüp deyip 3 yıldır yatan bu karavanı almandır ve başarmandır.Artık keyifle gezmek kaldı desene....Bu da gösteriyor ki ister 5.000 TL ister 50.000 TL olması değil keyifle zevkle bu işe soyunmak ve huzurlu bir şekilde gezmektir.

Birde karavanci kusunuz da var galiba. Bayildim. Keyif olduktan sonra samanlik seyran olur. Gule gule kullanin.

selam,
kazasız, belasız, bol bol gezmeniz dileğiyle, hayırlı olsun...
m.ali

Bence çok güzel. İçerisi de çok sıcak ve şık duruyor. Cesaretiniz ve emeğiniz için ayrıca tebrik ederim. 1968 model ??? yanlış mı okudum acaba? Bu kasalar 60'lı yıllarda var mıydı?

Sami Bey,
Karavanınızın resimlerini görür görmez insanın içi ısınıyor, çok güzel bir ortam yaratmışsınız tebrikler,
sağlıklı geziler.
Günay

Beğenemedin mi Cem 68 ruhu var onda :smiley: en azından Ruhu olan bir model.Sürekli gezin, gezdikçe de mutluluğunuzda artsın.Haritanızda çok güzel durmuş orda.

çok güzel gerçekten. Hayırlı uğurlu olsun.

Şu dünyada tek hayalim emeklilik ve karavan :( karavan işi halledilirde emekliliği nasıl yapacaz onu bilmiyorum işte :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri