Benim Karavanım: Mercedes 310 D James Cook

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan agundogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 73
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,558

Etiketler
Ynt: Benim Karavanım: Mercedes 310 D James Cook

Boiler biraz uğraştırdı ama sonunda çalıştırmayı başardım. Su ısındıkça musluklar da arızalanıyor normal olarak. Metal olanı ile yeniledim.

Sis farlarının kapaklarını da aldım. Kağıthane'de bir aksesuarcıda buldum.

2*40w güneş panelini monte ettim. Araç yüksekliği 3.10 m. dolayısıyla daha fazla yükselmemek ama banyo havalandırmasının da açılmasına müsade etmek gerekiyordu. Panelleri bu yüzden yükseltme aparatları yaptırarak monte ettim. 10A şarj cihazı var.

25L 12v Waeco buzdolabı, teyp, eberspacher ısıtıcı ve aydınlatmalar dışında elektrik tüketmiyorum. Karavanda elektrik tüketilmesinden hoşlanmıyorum. Mümkün olduğunca kamp tadında seviyorum. Mevcut paneller ihtiyacımı karşılıyor.

Araçtaki tavan kliması ise orjinal ve 220v elektrikle çalışıyor.

Hayırlı olsun, kazasız belasız geziler dilerim.

Hayirli olsun Armağan, güzel günlerde kullan...

hayırlı olsun..bu cook u bir tur alıcam geri vermeyeceğim bilesin

Hayırlı olsun Avrupa'da da bu araçları hala görebiliyoruz. Benim çok sevdiğim bir model ancak yaıt sarfiyatı konusunda çok iyi tepkiler almamıştım. Sizin gözleminiz nedir?

zentoz' Alıntı:
Hayırlı olsun Avrupa'da da bu araçları hala görebiliyoruz. Benim çok sevdiğim bir model ancak yaıt sarfiyatı konusunda çok iyi tepkiler almamıştım. Sizin gözleminiz nedir?
Uzun yolda 100 km de 8-9lt dizel tüketim var. 3 tona yaklaşan bu donanımda bir araç için, benim beklentim daha yüksek olmasıydı açıkcası. 1.6 lt bir T3 bile yaklaşık bu civarda yakıyor.
Bu modelde 2.9 lt motorun, daha küçük hacimlerdekilere göre daha az yaktığı biliniyor.

Hayırlı olsun, karavanınız çok sempatik duruyor, güzel gezlerde kulanın.

Hayırlı olun. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Armağan iyi günlerde kullanman dileğiyle.. (Özgür)

Keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim....yakıt sarfiyatı turbo olmayan bir araç için makul 3300kg 17m3 peugeot boxer 500 Km yolda ortalama 9,7 Lt yakıt tüketiyor....
Kalın sağlıcakla