Benzin göstergesi ışık sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UltraStore Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,824

UltraStore

SUZUKI VITARA JLX
Yer
ANTALYA
Web
www.ultrastore.us
1994 model Suzuki Vitara JLX im var, Benzin göstergesi 0'in altına düşüyor, kısaca ne zaman biteceğini anlayamiyorsunuz, benzinin bittiğini ya da azaldığını gösteren bildiğimiz sarı ışık varmi? Varsa bende çalışmıyor nasıl değiştirilir???
Hikmet KIVRAK 'UltraStore'

Etiketler
Ynt: Benzin göstergesi ışık sorunu

UltraStore' Alıntı:
1994 model Suzuki Vitara JLX im var, Benzin göstergesi 0'in altına düşüyor, kısaca ne zaman biteceğini anlayamiyorsunuz, benzinin bittiğini ya da azaldığını gösteren bildiğimiz sarı ışık varmi? Varsa bende çalışmıyor nasıl değiştirilir???
Hikmet KIVRAK 'UltraStore'
Benim 2000 model araçta da yok. Vitarada olmayan bir donanım diye biliyorum.
Araç düz zeminde iken ibre tam alt çizgi üzerindeyken yakıt aldığımda 48-49 lt alıyor, depo 55 lt olduğuna göre bu seviyede depoda 6-7 lt benzin oluyor.

Maalesef vitaralarda ki benzin göstergelerinin ışığı yok.Kullanırken temkinli gitmek gerekiyor.

enjektörlü her arac ceyrek depo altı benzinle calıştırılmaz ... ;)

bunu alışkanlık yapanlar cok sık sayıda benzin pompası degiştirmek zorunda kalırlar.. ;) :smiley:

oguz1134' Alıntı:
enjektörlü her arac ceyrek depo altı benzinle calıştırılmaz ... ;)

bunu alışkanlık yapanlar cok sık sayıda benzin pompası degiştirmek zorunda kalırlar.. ;) :smiley:
Mesela ben, her depoda kaç km yaptığımı ölçme saplantım yüzünden aracı alalı beri 6 yılda 2. kez değiştirdim.

Buggy' Alıntı:
Abdullah Bey,
Ölçüm için depoyu bitirmeniz gerekmez ki. İki defa full depo yaparak 10 litre harcasanız bile lt/km tüketimini hesaplayabilirsiniz.
Belki bana öyle geliyordur ama benim tecrübem depoyu fulleyip 100 km gibi yol yapar tekrar dolum yapılırsa pompa erken atıyor, aracın gerçek yaktığını göstermiyor, tabi ki genel bir fikir verir ama hassas ölçüm olmuyor, diğer bir deyişle fullemeden sonra depo ne kadar bitmeye yakın olursa o kadar gerçekçi sonuç oluyor.
Belki de yanılıyorumdur.
Ama önceki mesajımın başında da söylediğim gibi saplantı, arıza. ;D
veteriner' Alıntı:
Mesela ben, her depoda kaç km yaptığımı ölçme saplantım ....

veteriner' Alıntı:
Belki bana öyle geliyordur ama benim tecrübem depoyu fulleyip 100 km gibi yol yapar tekrar dolum yapılırsa pompa erken atıyor, aracın gerçek yaktığını göstermiyor, tabi ki genel bir fikir verir ama hassas ölçüm olmuyor, diğer bir deyişle fullemeden sonra depo ne kadar bitmeye yakın olursa o kadar gerçekçi sonuç oluyor.
Belki de yanılıyorumdur.
Ama önceki mesajımın başında da söylediğim gibi saplantı, arıza. ;D

Tabi ki benim söylediğim genel fikir vermesi için. Yoksa bir depo bitirseniz de hassas ölçüm olduğunu teyid edebilmeniz için ne kadar şehiriçi, ne kadar şehirdışı km yaptığınızı da kayıt altına almanız lazım. Ben aracı aldığımda depoyu pompa kendi atana kadar fullettim, birkaç gün sonra yine aynı istasyonda aynı şekilde fullettim ve yaptığım km, aldığım benzinden hesaplayarak sizin daha önce yazdığınız gibi 11 litre/100 km gibi bir tüketime ulaştım. Herşey kitabına uygun deyip ölçümü bir daha yapmadım. Tüketimi düşürmek için bir değişiklik yapmadığım sürece sürekli ölçüm yapmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu da benim mantığım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.