Ohrid tam bir turizm kenti olarak görünüyor. İyi muhafaza edilmiş eski kenti, Orta Çağ dönemine dayanan hisarları, yüksek sayıdaki kiliseleri, manastırları ve camilerinin yanı sıra büyük GÖLÜ aynı zamanda Arnavutluga da sınır teşkil etmektedir.UNESCO, 1979 yılında Ohri Gölü'nü, bir sene sonra da Ohri kentini UNESCO Dünya Mirasları listesine ekledi..Balkanlar’ın birçok ülkesinden (özellikle denize kıyısı olmayan Kosova ve Sırbistan) turist, tatillerini geçirmek için Ohri bölgesini tercih ediyorlar.
Çok güzel bir sayfiye yeri..Çok da Türk var.Sahilde gezindik,tekne turları yakın turları 10€ olarak yarım saatligine yapıyorlar.Diger seçenek ise büyük tekneler 30-40 kişi ile kişi başı 8€ ücretle daha geniş tur yapıyorlar.
ohrid çarşısı tıklım tıklım.Birçok Türk markası burada dükkan açmış.Bizler gibi pazarlık usulü burada da var.Yalnız Ayşegül fiyatlara baktı..biraz yüksek dedi..Ama diger meyve sebze pahalı degil. "Taç-gezer v.s) manav dükkanlarındaki meyve kaslarından Antalyadan geldigi belli portakallar tezgahlarda yerini almıştı..
Çok teşekkürler Ahmet bey.
bugün sitenin elverdigi ölçüde foto yükleyecegim.
VAP' Alıntı:
İsmail bey bugün gündüz raporunuzu görmeme rağmen araya sıkıştırmak istemediğimden akşama bıraktım. Tam bir ağız tadıyla ardıma yaslanıp okudum, çok güzel bilgilendirmelerle akıcı şekilde gidiyor.
Ohrid'i merakla bekliyorum, emeklerinize ve Beyaz Güvercininize sağlık.
Çarşısını gezerken tur otobüsü ile gelmiş kalabalık bir Türk grubuna katıldık.Rehber çok güzel anlatıyordu.Hatta hızını alamayıp
"Eski kulagı kesiklerden " sözünün nereden geldigini anlattı.Cami ve Bektaşi tekkesini gezip yukarıya Ohrid kalesine dogru yavaş yavaş yol alıyoruz.Yavaş yavaş antrenmanlı olmaya başladık.İlk günler gezmekten bitap düşüp akşam yatınca arka adeleler isyan ediyordu.Şimdi alıştı.
Çok yorulduk..Öyle ki..bunu ancak sakin.sessiz güzel bir deniz yada göle girip hem ruhumuzu hemde bedenimizi dinlendirerek
kendimizi ödüllendirmemiz lazımdı.
Ben ki suya girmezsem..hasta olan su kuşu biri olarak bu yaz ayında neredeyse 4 gün oldu suya girip yüzemedim..
Daha önce gezen arkadaşlardan aldıgımız bilgiler dogrultusunda Ulika kampinge dogru gidiyoruz..Camlar açık tatlı bir rüzgar
olabildigi kadar fakir kliması görevi ile bizleri serinletmeye çalışıyor.. ;D