KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
merhabalar. doğa kamplarında kullanacağım bowie bushman bir bıçağım var fakat el işleri için aşırı büyük geliyor. bu sebeple daha ufak çaplı bir bıçak almaya karar verdim. fakat ıkı secenek arasında kararsız kaldım. biri Bora M 314 Cougar Wenge Saplı Bıçak diğeri ise Bora M 421 Küçük Wild Boar Wenge Saplı Bıçak et kalınlığı, boyut ve şekil farkları var. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
tercihimi et kalınlığı sebebiyle ve daha ufak olması açısından Bora M 421 Küçük Wild Boar Wenge Saplı Bıçak olarak kullandım. elime geçip de kullandıktan sonra deneyimlerimi paylaşırım.
Selam,
Kamplarda bowie bushman ile ne yapıyorsunuz merak ettim.
Bir isviçre çakısı daha kullanışlı olacaktır. Yekpare bıçaklar güzel sağlam ama çoğa zaman ufak bir çakı her işinizi görecektir.
wilderness camp yaptığım için biraz korunma amaçlı (hem yabani doğadan hem yabani insanlardan=), hem de yeri geldiğinde balta hatta kürek niyetine kullanabiliyorum.ama dediğiniz gibi ufak işlerde işlevsel olmuyor.
bıçak ve deri muhafazası çok sağlam. keskinliği ve et kalınlığı gayet tatmin edici. fakat ellerim çok büyük olmamasına rağmen bıçağı kullanırken serçe parmağım dışarda kalıyor. ele mükemmel oturduğunu söyleyemeyeceğim o yüzden. uzun kullanımda insanı yorabilir.