Yzb. Ali Fahri
Yeni Üye
<div class="bbWrapper">Herkese iyi haftalar, <br />
Siteyi birkaç kez izledim ve 9 Ekim 2017 P.tesi (bugün) 10:30'da (5 dk önce) üye oldum.. <br />
Yeni tanıştığımız için, sizlere bir kerelik bilgi vereyim, kimim ne amaçlıyorum..<br />
60 yaşında, İstanbul doğumlu bir Türk vatandaşıyım.. Yeni emekli oldum (gibi..), ama birkaç yıl daha çalışacağım. <br />
1983'ten beri İstanbul Avcılar'da oturuyorum, Ömerli Köyü-Hadımköy'de çalışıyorum.<br />
Eşimle birlikte, dinleneceğimiz, kendimize ve yakın çevremize yönelik ufak tefek doğal üretimler yapabileceğimiz; Şarköy'ün köyleri-/Ezine-/Bayramiç bölgesi civarlarında bir yerde yaşamayı düşünüyoruz. 10-20 dekar bir yer bakıyoruz.. 1991 model Toyota Corona 2.0 GL otm arabam var.. Bu beni ömrümün sonuna kadar idare eder, o kadar sağlam--arıza yapmaz bir arabadır.. Yaşamayı düşündüğümüz köy yerinde (ve belki birkaç haftada-/biriki ayda bir İstanbul'a gidip gelmek için..) kullanmak üzere bir 4x4 almayı düşünüyorum.. Malum, kırsal kesimde çeşitli şeyler yükleme getirme-götürme işleri olacaktır.. Çift kabin olmalı, kızım damat, arkadaşlar binebilir.. Böyle bir araç için ayırabileceğim rakam 45.000, azami 50.000 TL kadar.. <br />
Ben, Japon teknolojisine-araçlarına büyük saygı duyuyorum, başta Toyota.. Yorumları okudum, L200 önde.. Benim alabileceğim, bütçe sınırlamasından dolayı 2008--2009 modelleri olabilecek gibi galiba.. <br />
Hiçbir zaman "ağır off-road" düşüncem yok.. Bu araçtan beklediğim; çok sağlam olması, makul bir tüketim (iki çekerde %'de 8-10 litre arası..) , kamyon gibi olmayan--daha otomobile yakın bir süspansiyon-sürüş konforu, 1000 kg'a kadar da sorunsuz taşırlar sanıyorum..<br />
Yedek parçalarının (orijinal??) önümüzdeki 10--15 yıl bulunabilmesi.. Bu kamyonetlerin (literatürde ' light truck ' olarak geçiyor herhalde..) fabrika parça desteği otomobiller gibi 10 yıl mı, yoksa daha uzunmudur.. Kullanım kolaylığı bakımından otm düşünüyorum..<br />
Belki bazı bilgiler tekrar olacak ama, malum, bu, binlerce kişiyi ilgilendiren bir konu, bilgileri tazelemiş-pekiştirmiş, başkalarına da yararımız olmuş olur.. Teşekkürler..</div>