Ynt: Bir Duster Aldım
Sayın karus, doğrudur, üslubum bazen dozunu aşmaktadır. Ama bilinçli olarak.
Lakin pazarlamacı birine sorduğunuz sorulardan yola çıkarak bir karar varıp "canım sizler de hiç bunları bilmiyorsunuz" tarzı bir üslup ile low'dan, sürekli 4 çekerden, dif-locktan bahsettiğiniz zaman, sanıyorum benim üslubum da haklılık kazanmaktadır.
"Niye 4'e, olmadı 2'ye geçer" tarzı sorularınızın cevabı ise basittir: Sistem elektronik algılamayla çalışmaktadır. Teknik bilgi mi istiyorsunuz, kitapçıkta böyle yazıyor. Sistemi biz kurmadık. Dolayısıyla çalışma ilkesi bakımından bilgilenmek istiyorsanız, teknik adamlar sizi tam olarak aydınlatır.
Pazrlamacı size sadece tanıtım katalogundaki bilgileri verebilir eğer özel bir ilgisi ve bilgisi yoksa.
Bu aracın sistemi böyle. Quaskai'ler yahut Captivalar gibi. Ama siz halen "gerçek off road aracı" kıstaslarından yola çıkarak hüküm verirseniz, kusura bakmayın, bizi cahil yerine koymuş olursunuz.
Lastik, yükseltme, chiptunning uygulamalarına gelince; onu, özel ilgisi olan ve riski göze alan arkadaşlar yaptırır ve yaptırıyor. Büyük çoğunluğun da bunu yaptıracağını zannetmiyorum. Mesela ben asla. Bu değişikliklerin teknik ve temel verileri ve muhtemel sonuçları ise onların sorunu. Arkadaşlar fikir sorarlar, seçenekleri düşünürler, risk algılarına göre de birşeyler yaparlar.
Bunları, ahaliyi yanlış yönlendirme olarak değerlendiremezsiniz. Herkesin okuması yazması var. Buradaki tüm bilgileri, tartışmaları okusun, kendi kararını kendisi versin.
Mesela şu yükseltme işini otoyol arkadaşımız gündeme getirmişti. Şahsen ben kendi kendime "nasıl olsa ben yükseltmeyeceğim, teknik meknik ilgili arkadaşların ilgi alanına girer" diye düşünmüştüm. Hiç fikir beyan etmedim.
Ama diyelim ki otoyol kardeşimizin canı aracını yükseltmek istiyor, kendisi bilir. Doğacak olumsuz sonuçları kendisi göze aldıktan sonra, para da onun karar da. Arkadaşımızın bu başlığı herkese "ey halkımız, yükseltin araçları" çağrısı değildir.
Off-roadcı Duster başlğına gelince, ta aylar önce bir katılımcı, renklilik ve görsellik olsun diye bu resimleri koymuştu. Ama hiç kimse satıcılara koşup da aracına çamur lastiği filan almadı.