Aracın safkan arazi aracı olup olmaması, off road aracı olup olmaması, gerçek arazi aracı olup olmaması sonuçta herkesin ittifak ettiği kaynaklar tarafından kesin bir tanımlamaya bağlı olmadığı için tartışmak anlamsız. Kelimelere takılmak da önemli değil. Şimdi yazacaklarımı iyi okuyun.Önemli olan bana göre bir araca arazi aracı demek için
low vitesi,
arazi şanzımanı,
şasesi olması.
Bunlar sana göre farklı olabilir.
Dört çeker meselesinde ise yine aynı şeyi söylüyorsun. Lock modunda da olsa 60 km hızı geçince auto moda geçer eğer önüne engel çıkarsa da dört çekere geçer diyorsun.Yahu neden hızlanınca dört çekerden çıkıyor diyemiyorsun. Çıkmıyorsa nasıl geçiyor? Sana göre gerekli bir şey değilse evet çıkıyor zaten çıkması da normaldir de geç. Ama başta yaptığın cahil hakaretini bu konu üzerine bina ettiğinden kelime oyunu ile geçiştirmeye çalışıyorsun. Umarım anlamışsındır.
Gelelim benim değil senin diğer sıkıntılarına. Yükseltme , mt lastik 31 inch konularına. Bu konularda ben diyorum ki elinde bu meselelerle ilgili bir kaç foto-video ve senin iddiaların dışında hiçbir teknik veri yok. Bu konulara açıklama getir, varsa iddia ettiğin gibi yurt dışı uygulamalar bunların nerede kim tarafından uygulandığını test sonuçlarını kaynakları ile açıkla. Yoksa da yok de bu ne seni ne aracını küçük düşürür. Bu konudaki görüşümü bilmemek değil öğrenmemek ayıp cümlenizin tam yeri geldiğini düşünerek size hatırlatıp bitiriyorum.
Son olarak da kulaktan dolma bilgi mevzusuna geliyorum. Ben aracı almayı düşündüğüm için bayiye gittim ve test sürüşü yaptım. Bu sırada yanımdaki görevliye sorduğum sorular sırasında aracın belli bir hızdan sonra 4 çekerden çıktığını öğrendim. Ve bunu da deneyip bizzat gördüm. Bundan sonra önceki mesajlarda sorup sizin de cevap veremediğiniz yükseltme, ayna-mahruti, MT lastik ile ilgili konuları sormaya başlayınca görevli değil cevap vermek soruları anlayamadı bile. Dolayısı ile bu aracın gerçek bir arazi aracı olmadığını düşündüm. Ve bunu burda paylaştım. Nitekim bunları ilk defa duyduğunu söyleyenler oldu. Şimdi soruyorum bunların neresi kulaktan dolma bilgi. Gerçi siz kulaktan duyma yazmışsınız ama ben kulağımla duyabiliyorum.
Benden size bir tavsiye yazılan mesajları iyice okuyup anlayın öyle cevap yazın. Anlamadığınız cümlelere cahil gibi hakaretlerle cevap vermeyin.