Bir Grand Cherokee Yi Kim Alır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mftoprak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,142

mftoprak

Yeni Üye
Kullanıcı: Ayda ortalama 525 km yapan bir kullanıcı profili.
Jeep: 5200 v8 motor lpg li, 96 model Grand Cherokee
Citroen : xantia 2002 model, 2.0 HDI (şu körüklü diye tabir edilen araçlardan)
Yakıt fiyatları: benzin 4.82 TL, mazot: 4.15 TL, LPG: 2.62 TL

pompa fiyatları opet ten alınmıştır. Citroen tüketim değerleri kendi aracım olduğundan biliyorum. Grand Cherokee tüketim değerleri ise bu forumda daha önce yazılmış olan litre bazındaki gerçek değerlerden yola çıkarak belirlenmiş ortalama değerlerdir.

Günde ortalama 17.5 km yol yapan kullanıcının, 2000 motor dizel citroen binek araç ile yılda 1890 TL yakıt harcaması oluyor.

Citroene alternatif olarak, jeep ile günde 2 kez yola çıkma, 1 km sonra benzinden LPG ye geçme ve yakıt masrafı olarak LPG deyken 0.6 TL, benzindeyken 1 TL harcadığı esas alınırsa, 17.5 km lik günlük yol ortalaması olan bu kullanıcı için yılda 4068 TL yakıt masrafı çıkıyor.

Yani citroen den inse jeep e binse 2 katından daha fazla (~2100 tl) yakıt harcaması olacak.

Bu iki duruma da alternatif olarak, zaman zaman (seyahatlerin 1/3’ü) jeep i, geriye kalan çoğu zamanda (seyahatlerin 2/3’ü) citroen i kullanma durumunda optimum yakıt masrafı 1260+1356=2600 TL olacaktır.

bu durumda tamamen citroen kullanımına ek olarak yıllık 700 tl fazladan masraf ortaya çıkacak.

Şimdi değerli forum üyeleri; sorular şunlar:
1) Bu durumda zannedildiği gibi, Grand cherokee o kadar da çok yakmıyor denebilir mi?
2) “Bu işin bu kadar hesabını yapan birisi Grand Cherokee ye binmese de olur” mu, demeli? :smiley:
3) Grand cherokee keyfine alternatif, daha az yakan, aynı konforda, sadece şehir içi kullanım için önerebileceğiniz başka arazi araçları var mıdır? Freelander nasıl mesela?
4) Grand cheroke 96-97 modellerinde 14000 TL de 25000 TL ye kadar bir fiyat aralığı var. Fiyat aralığının bu kadar geniş olması biraz tuhaf değil mi? Bakımlı bir 96-97 model Grand cherokee ne kadar eder?
5) ikinci araç olarak Grand cheroke 96-97 almaya kararlıydım ancak. bu yakıt meselesinde ikna etmem gereken bir çevrem var. nasıl yapsak acaba?

Ynt: Bir Grand Cherokee Yi Kim Alır?

bu kadar ince hesap yapacak birinin son alacağı araç grand cherokee dir...iş sadece yakıtla bitmez bilya çıkar keçe çıkar yağı çıkar balansı çıkar hesap şaşar...hiç alıp da başını derde sokma. sadece haftasonu kullanacaksan keyif için alacaksın yakıtı da hesaplamayacaksın...

Sadece yakıtı yüksek olsa dediğiniz hesapla gidin alın denilir. Grand Cherokee'yi Grand Cherokee yapan şey o kadar yakıtı içtiğini sürerken unutturacak bir v8'i olması. Daha az yaksın ama aynı zevki konforu versin derseniz öyle bir araç yok malesef. Freelanderlara falan hiç bulaşmayın bile.

Unutmayın, senede 1040 lira vergi ödeyeceksiniz. 15-16 yıllık araç alıyorsunuz. Yarın belki devirdaim gider, 600 lira sıkışır, belki çürümüş bazı kablolar ve tapalar vardır, antifrizi görünce kışın hepsi koyuverir. 14.000likle 24.000lik arasında bu fark vardır. Olay sadece yağını koyup balatasını değiştirmekle bitmiyor bu araçlarda, adını bile daha önce duymadığınız şeyler bozulabiliyor. Kimse gelip de kötüleyemez ZJ'yi, hem asfaltta hem asfaltın bittiği yerde iddialı araçlardan biri olmak kolay değil, öyle bir araca bakmak hiç kolay değil.

Ha ama şu durum da var, ben de sizin kadar yol yapıyorum ve ZJ sürdüğüm zamanda hiçbir sorun çıkmadan sadece yakıtını koyup vergisini ödeyerek ekonomik olarak pek bir sorun yaşamadım. Ama doğruya doğru yarın bir gün sunroofu bozulsa 1000-1500 lirayı ha diye çıkartamazdım öğrenci olduğum için, o yüzden sattım ve XJ aldım. Eğer düz vitesini ve 97 öncesi bakımlısını bulsanız masrafsızlığı açısından önereceğim araç olurdu, ancak ZJ'deki konforu beklememek lazım tabi.

İkna edeceklerinizi satılık bir 5.2 cherokeye bindirip çalıştırın ve ara gazı yapın . İkna olmazlarsa almayın.

kesinlikle katiliyorum.
kisiden ksiiye degisir tercihler.
ama ben bir yanda V8 diger yanda tar tar dizel arac veya kucuk arac.
kime kusur bakmasin bakimini yap uzun yillar bin keyfine bakk.
bir yanda gaza dokundugunda arkandan nal toplarlarr.
diger yanda bas bas tarlyan tırlayan aarac
cikin yola her gecen araca sorun.vergisini odeyecem yakitinida koyacam deyin bakalim V8 arac surmem begenmem istemem kisi cikacak mi??
ozellikle WJ kasa bir cherokee.
insallah V8 i olmyaninda gonlunde varsa V8 sevgisi olur bir gun...

Merhabalar,
Etiket belirtmeye hiç gerek yok. Her insan dünyaya bir defa geliyor değil mi? İşte o nedenle bazı şeyleri yapmadan göçmemek gerekli diye düşünenlerdenim.
Bir günle sınırlandırılmış dahi olsa V8 in sesini dinlemeli ve dinletmeli. Ben öyle düşünüyorum.
Evet ben V8 sahibi olamadım, bazı masraflardan kısıp kiraladım ve o tadı aldım.
Ne yalan söyleyeyim tadı hala damağımda, aynen Hatay'da yediğim künefenin tadı gibi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

İyi olan ayağı yorgana denk uzatmaktır. Aza kanaat...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Etiket belirtmeye hiç gerek yok. Her insan dünyaya bir defa geliyor değil mi? İşte o nedenle bazı şeyleri yapmadan göçmemek gerekli diye düşünenlerdenim.
Bir günle sınırlandırılmış dahi olsa V8 in sesini dinlemeli ve dinletmeli. Ben öyle düşünüyorum.
Evet ben V8 sahibi olamadım, bazı masraflardan kısıp kiraladım ve o tadı aldım.
Ne yalan söyleyeyim tadı hala damağımda, aynen Hatay'da yediğim künefenin tadı gibi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
hatika bir ornekleme olmus.
herkesin gonlune gore olsunn

ben benzer deneyim yaşamış biri olarak yazıyorum.

megane 2 aracım vardi. köylerede gitmem gerektiğinden mobil hizmet için aşı takip vs .aynı hesapları bende yaptim.köyde meganeinsürekli altını vurup lastiği taş yarınca .jeep almaya karar verdim.

hesap kitap işi yapacaksanız hiç almayın.masraflı araçlar çok çok temizini almadığınız sürece ki onlarda 22-25 istiyor sahipleri. masrafı peşin ödüyorsunuz onlarda :smiley:en dandiğini alın kendiniz yaptırın komple.motor şanzıman vs.

magane 2 + 96 cherokeyi sattım 2011 kia sporatge aldım.

inanın sportage zj kadar konforlu değil. ama benim kriterlerime göre spo daha mantıklı devlete havadan vergi vermek istemiyorum .

zj almayın demem alın sürüşü konforu vergisi yakıtı kendiniz değerlendirip deneyin .piyasası olanda bir araç beğenmezseniz en fazla 1-2 bin tl zarar edersiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR