97 model 3 kapı jlx vitaram bir hafta arayla 2 defa yatak sardı bir usta yağ pompasına bahane buldu diğeri motor su çekmiştir diyor ... Vitara kullanıcılarına bir danışayım dedim sizce bu sorun neden kaynaklanmıştır ve nasıl çözerim ????
Benzeri bir durum benim de başıma geldi bu işin sonunda benim edindiğim tecrübeyi maddeler halinde size aktarayım
* Motoru toplayan ustanın sadece mekanik ustası değil iyi birde motor ustası olması gerekiyor her bir parçanın dizilişi çok önemli o ayarları benim diyen bir çok usta başarılı bir şekilde toplayamıyor sonrada yağ pompası vs. kusur buluyor halbuki takılan her bir parça fabrika üretimi olduğu için hatalı olma payı çok düşük olmasına rağmen ustaların en kolay sığındıkları yol bu, buradaki asıl sıkıntı motor toplanırken kullanılan parçaların birbirine uyumlu olması sorunu bu parçalar bir araya getirilip motor toplanırken parçanın birisi Korede ki bir fabrika da diğeri belkide ispanyadaki bir fabrikada diğer parça Çinde üretiliyor dolayısı ile bunların bir araya getirdiği kombinasyon her zaman başarılı olamayabiliyor
* Başka bir husus taşlamacılardan kaynaklanan hatalardan dolayı sıkıntı olabiliyor.
* Gerçek ten de düşük bir ihtimal ama kalitesiz yedek parça kullanımı
Bu işte en garanti sonuca ulaşmak için başta sorumluluğun tamamını ustaya vereceksiniz aklına yatmayan parçayı takmayacak iş bittiğinde de sorunsuz bir şekilde aracı size teslim edecek yok eğer 3-5 ayda motor tekrar yatak sararsa felan hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmeyin.
Allah kolaylıklar versin.
Fabrika üretimi parça fabrikadan yeni çıkmış motor için kusursuz, hata payı düşük evet.
Aynı parçayı 400bin km devirmiş motora takınca tabi şöyle bir durum ortaya çıkabilir: Parça kusursuz da, parçayı taktığınız yuva biraz aşınmış olabilir...