Bir Plan -bu konu tekrar gündeme gelecek :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MelihKara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,462

MelihKara

Ana Kamp
Mesajlar
57
Tepkime Puanı
0
Şu anda üniversiteye hazırlanan birkaç genciz. daha önce (geçen yaz) interraile çıkmıştım ,-bu siteden o kadar çok faydalandım ki..
önümüzde aslında baya uzun bir süre var -ama genciz ve hayal kurmak ,plan yapmak hoşumuza gidiyor. çok büyük ihtimalle bu konuyu bu forumda bir kez daha açacağım.
bu yaz zaten geldi çattı ,sanmıyorum ki yıl içinde üniversite telaşından bi sonraki yazada güzel bir program yetiştiremiyeceğiz ,diyorum ya çok erkenden kurulan hayallerimiz.
Biz 2-3 arkadaş bir tura çıkmak istiyoruz büyük çoğunluğu doğaçlama yaşanacak bir tur -olmasını düşündüğümüz bir ihtimal ,bir arkadaşın (alabilrse) arabasıyla olmadı kiralanan bir arabayla istanbuldan çıkıp önce ver elini avrupa -interrail denemim olduğu için biraz daha deneyimli olucaz ve doğaçlama yapıcaz -hadi beyler budapeşteye casinoya gidiyoruz ,yürüyün kanarya adalarına geçelim gibi anlık kararlarla gezmek istiyoruz. ve 2 hafta avrupa yollarında takılıp Britanyaya ulaşmak istiyoruz .Britanyada ise Londra yetmez bize kuzeye iskoçyaya kadar çıkıp yollarda çadır kurmak istiyoruz aşağılara inerken irlandaya geçmek ,britanyayı genişçe gezmek istiyoruz dönerkende tekrar avrupada 1 hafta geçirmeyi düşünüyoruz.
bu durumda olası sıkıntı ve sorularımıza geliyim
1. Türkiyeden avrupaya araba çıkarmak nasıl olur ki maliyeti? ehliyet geçerliliği?
-ingiltereye geçerken arabalı feribot mu kullanılabilir? geçtik diyelim ordaki ehliyet durumu??
geçemedik diyelim arabayı fransada bi yere yatırmak nasıl mümkün olabilir? neye mal olur?
2. arabada konaklamak nasıl olur park yerleri güvenli midir?
3.Bize bikaç GB lık klasör gerekli gitmeden önce ,interrailde bunun eksikliğini çok çektim yüzeysel bi araştırmayla gitmiştim -paristeyim şanzelize -eifell ee sonra ne yapıcaz abi?? nereye gitsek ki olduk. -ve biz sıradışı yerlerde istiyoruz -iisviçrenin bi köyünde sabahlamak istiyoruz mesela .önümüzdeki geniş zamanı bu araştırmalar için kullanıca ve bu sitenin çok yardımcı olmasını bekliyoruz.
4.konaklamayı hostellerde yaparsak bunun araştırmasını yapmalıyız
5.arabayı kiraladık diyelim ,ya da durun. arabamız var peki sizce şahsi arabayla mı çıkmak mantıklı yoksa araba kiralamak mı?
araba kiralarsak italyada kiralayıp ingilterede bırakamaz mıyız mesela?? -onun maliyeti ne olur?
-başka bir ihtimalde erken alınan uçak biletleriyle bi kaç uçuş yapmak mesela ilk almanyaya uçtuk daha sonra tren-otobüs vs. çevre ülkelerde dolaştık sonra tekrar uçakla ispanya ve tekrar tren-otobüs vs. çevre ülkeler
ama bu bizi baya kısıtlar -biletler erken alınacağı için uçağımız ayın 10 da is ayın 10 unda orda olmamız gerekicek falan .ve bunun malieytide az olmıyacak
-bu şuanda bir plan- gerçekleşmesini çok istediğimiz bir plan
belki okuyanların (okumaya vakit ayırabilenlerin :D ) çoğu -yalan olur bu plan diyecek ,16 yaşımdayken akran bi arkadaşımla tek başımıza bir ay avrupada bireysel geziceğimizi ilk söylediğimde de bu tepkiyi almıştım. bu yüzden güzel bir plan yaparsam gerçekleştirmemek için pek sebebim yok, maliyet şuanda sorun gibi görünüyor ama önümdeki uzun sürede bunun için var. sınav sonrası bir işe de girip çalışarak gezi paramı biriktirebilirim
-sizlerden istediğim bilgi tavsiye yorum ,hatta bol şans deseniz bile hoşuma gider.
saygılar Melih KARA. :smiley:
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Mesajlar
1,531,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst