BİR TIR dolusu BJ 70 ORJİNAL DİESEL ORJİNAL YAYLI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daisuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,767

Etiketler
Ynt: BİR TIR dolusu BJ 70 ORJİNAL DİESEL ORJİNAL YAYLI

tyt.fan' Alıntı:
adapazarında yapılan ulusal offroad yarışlarını izlemek için adapazarıza gitmiştim böyle bir araçta.0 100 iki gün iki gece.sollama filan yapamıyosunuz.park halindeki tırlar hariç.bazı durumlarda interkom gerekiyo araç içinde konuşmak için,özellikle arkadakilere ses duyurmak için.yazın içi sauna gibi oluyor.diliskelesi rampasında yokuş aşağı 110 km yi görmüştük sanırım.motora abandığınızda arkadan gelenler kara bir dumanın içinde kalıyor.arazide muazzamlığında hemfikirim.ama patrolun konforu ve ataklığı ile kıyas olabileceğini düşünmüyorum.

emin olun ki siz bu araçların hurdalarına denk gelmişsiniz. sakarya ya sizi de beklerim :smiley: ben en iyisi bir gün 130-140 km hızla fotoğraf çekip buraya koyayım. dedim ya patrolün her modeline bindim toyota da huzuru buldum. bu araçlara binmesem patrolü satmazdım. neyse zaten patrol ve LC neredeyse yarım asırdır yabancı forumlarda da tartışılıyor :smiley: bir de biz tartışmayalım :smiley:

Tempus' Alıntı:
e o zaman traktör alalım ;D

evet en son adapazarı yarışında traktörün üstünde görevli bendim. gerçekten hepsinden üstün :smiley:

adaulusal.jpg

sehzata' Alıntı:
emin olun ki siz bu araçların hurdalarına denk gelmişsiniz. sakarya ya sizi de beklerim :smiley: ben en iyisi bir gün 130-140 km hızla fotoğraf çekip buraya koyayım. dedim ya patrolün her modeline bindim toyota da huzuru buldum. bu araçlara binmesem patrolü satmazdım. neyse zaten patrol ve LC neredeyse yarım asırdır yabancı forumlarda da tartışılıyor :smiley: bir de biz tartışmayalım :smiley:

zaten mevzu patrol toyota mevzusu değil olamazda. iki markanında arazide iyi asfaltta iyi modelleri var. mesele maximum sürat değilki, off road için büyük lastik taktığınızda araç yüke bindiğindeki sürat ve güç. 33 lastikler ile bolu dağına bir tırmanın mesela video çekin :smiley:

sehzata' Alıntı:

arazide fj 70 konusunda kesinlikle sizinle hemfikirim.iyi günlerde kullanın.98 filandı çarpışantürkün fj 70 ini arkadan başka bir araçta takip etmiş ve gerçek offroad ın nasıl bişi olduğunu bizzat görmüştüm.suyu ve yağı ihmal edilmediğinde öldürülmez olduğunu biliyorum.2000 2005 arası epey aramıştık.satılık bir elin parmakları kadar yoktu.motoru hakladığımızda 1 1 buçuk yıl motor aradık.fikret yeniçeri olmasa bir o kadar daha arardık o dönem muhtemelen.anlaşılan arazide epey fj 70 göreceğiz bu sezon.hayırlısı olsun.

MTA ve TTK'da sık sık çekime gittiğim için sık karşılaştığım araçlardı.İsmail abinin(mdr) aracıyla da sayısız aksiyona girdik bu modelle.Taş gibi araç.Bu araçlara kötü diyenin ya bu işle uzaktan yakından bir alakası yoktur,ya da saçmalıyordur.O konuda hemfikiriz.Ancak Kürşat Bey'in dediği gibi geçtiğimiz senelerde bu fiyatlara bu araçların en dolusu,en iyisi alınırdı.Alındığında sizin yaptığınız gibi döşemeciye gidilmek zorunda kalmazdı.Yakındığımız konu piyasanın anlamsız yüksekliği.Yoksa dediğim gibi Fj serisi ölümsüzdür.Yağ pompası olmadan dolaşan Fj gördüm.Araçları bizzat ben de gördüm,İzmit'li olduğumdan dolayı hergün bu araçları görmeye başladım,satılıyor demek ki.

Tempus' Alıntı:
zaten mevzu patrol toyota mevzusu değil olamazda. iki markanında arazide iyi asfaltta iyi modelleri var. mesele maximum sürat değilki, off road için büyük lastik taktığınızda araç yüke bindiğindeki sürat ve güç. 33 lastikler ile bolu dağına bir tırmanın mesela video çekin :smiley:

büyük lastik konusunda haklısınız ama benim çoğumuzun yaptığı hatadan dolayı araçlar yokuşta yürüyemiyor. çözüm ise kaliteli hafif olan 33x10,5x15 lastik kullanmaktan geçiyor. bir gün denk gelir ise TR de satılan 33x12.5x15 ile nokian vb. gibi kaliteli 33x10.5x15 lastiklerin kilo farklarına bakın. o zaman araçların niye zorlandığını daha iyi anlarız. 33x12.5x15 lastik kullanacak ise araç kanımca en az 4200 cc olması gerekir tabi bunun yanında şanzuman-deff ve ayna mahruti oranları da var. ama eğer ki araç daha küçük bir motora sahip ise 33x10.5 kullanımlı diye düşünüyorum. zaten kanada ve avustralya gibi ülkelerde hep böyle yapıyorlar.

TOYOTA her markası tartışılmaz araç talibanda var,peşmergede var dünyanın her tarafında var sadece fiyatı pahalı buda doğru

tyt.fan' Alıntı:
.motoru hakladığımızda 1 1 buçuk yıl motor aradık.fikret yeniçeri olmasa bir o kadar daha arardık o dönem muhtemelen.anlaşılan arazide epey fj 70 göreceğiz bu sezon.hayırlısı olsun.

valla motor parçası hakkında sorunu olan bana ulaşsın bırakın bulacağı yeri, parça numarasına kadar verebilirim. elimde yeterince döküman var. daha önce dediğim gibi 90-97 hilux ile birebir aynı. hem yan sanayi hem de orjinal parça TR de bolca var.

küçük ağa' Alıntı:
TOYOTA her markası tartışılmaz araç talibanda var,peşmergede var dünyanın her tarafında var sadece fiyatı pahalı buda doğru

fiyat konusunda haklısınız ama adamlar şu anda (kimse alınmasın) 90 model suzuki 3k ya düzgününe 17.000 TL istiyor. kötü durumdakiler ise 14-15 civarında. bu fiyatların sebebi ''0'' km araç piyasası ve TR de son 1 yılda off road un aniden patlaması.

hatta bolu da geçtiğimiz ay yapılan toyota ihalesine katılan oldumu bilmiyorum. BJ60 lar 16-17.000 TL ye gitti ve hepsi motor ve kaporta istiyordu.

aynı zamanda TR de off road ekipmanları da çok pahalı.

geçenlerde ebayda inclometer (eğim ölçer) 20 sterline (60 tl ye satıldı), TR de ise 2. elini 400 den aşağı veren yok. 3-5 yıl önce fiyatlar bu şekilde değildi.

hatta 38.000km de grand vitarayı 30.000 tl ye almıştım, şuanda ise aynı araçların 100.000 km de olanı na 33-34 istiyorlar.

Benim araba bitince ben 50 ye satışa koyayım o zaman yaw ;D

Tempus' Alıntı:
Benim araba bitince ben 50 ye satışa koyayım o zaman yaw ;D

en az 5 10 bin kürşat ergan ın topladığı aracı aldım farkı zaten olacaktır.bencede veren olur bahsettiğiniz rakamı

yok zaten bana maliyeti 40 ı geçicek de böyle giderse.

neyse mesele o diil.

ama yeni kasa toyota hilux parasına gidip fj70 in en baz modeli alınmaz. Hepimizin hemfikir olduğu gibi iyi araçlardır ama artıları eksileri bellidir , edeceği bellidir.

Ben toyota fanatiğiyim, toyota montu t-shirtü giyip geziyorum, 2 senedir kendime bana uyan bir fj70 bulamadığım için patrol aldım. Fj70 de toyotaların içinde en sevdiğim kasadır. Umarım istediğim gibi birisine bir gün sahip olurum.

ama bu araçlarıda 30 lara çekerseniz vx80 leri 70 e mi saticaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR