Biri Memleket Toprağı Mı Dedi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Serkan SOYSAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,669

Serkan SOYSAL

Yeni Üye
Değerli Forum Üyeleri,
Forumdaki üye olarak ilk günlerim. Daha önce de takipteydim ama misafir okuyucu olarak. İlk yazımda sizle biraz dertleşmek istedim. Herhangi mesaj ya da farklı bir amacım kesinlikle yoktur.

Ben Bodrum'da yaşıyorum. Bazen aklıma gelir, söyle alsam oltamı, kitabımı. Bir deniz kenarına gitsem. Bir olta atsam. "Haydi Rasgele" desem. biraz kitap okusam. Biraz doğayı dinlesem.
Ya da başka bir gün alsam çadırı, tulumu. Gitsem bir ormana, şehirden uzak, doğayla baş başa bir zaman geçirsem.

Ama bir bakıyorum ki, her köşe bir kuruma ya da şahsa ait. Her parça ormanlık alan bir beach club. Her ormanlık alan bir otel arazisi.

Sonra aklıma şu geliyor: Bize askerde vatan toprağı için gerekirse ölmemiz gerektiği öğretilir. Ama ölmez de sağ olarak askerden dönerseniz, o vatan toprağı diye birşeyin olmadıgını, oranın bir işletmecisi oldugunu ve girişin de ortalama 40-50 TL oldugunu görürüz.

Trajikomik olan olay şu: Bodrumda bağı bahçesi olan ya da tarihi zenginlikler barındıran arazisi olan adam, araziyi satıyor, orayı betona çevitiyor. Bundan kazandıgı parayla yurtdışına gidip, safari turuna, doğa yürüyüşüne katılıyor. Toprağın altındaki tarihi kalıntıyı kapatıyor, üzerine villa yapıyor. Villayı satıp, italya da tarihi eser geziyor. Çok ilgin çok.

Mantıklı düşünecek olursak, VATAN toprağını kullanan VATANdaşlar olarak, hiçbir bedel ödemeden, hiçbir ek işleme gerek duymadan, sadece bu memleketin vatandaşı oldugumuz için, bizim belli alanlarımızın olması gerekir. "Burası bizim,herkesin" diyebilmemiz gerekir. Ama yok. Malesef böyle bir yer yok. Cebinde kaç para var, ona göre yaşayabiliyorsun bu tarz şeyleri.
Rus kültürünün en sevdiğim şeylerinden biri "meydan" kültürüdür. Bomboş uçsuz bucaksız alanlar. Hiçbir şey yok. Olmasına gerek de yok. Sadece halkın. Kimse karışamaz, otel dikemez, büfe açamaz, disko işletemez.

Başka şehirlerde var mı bilemiyorum bizim buralarda "bize ait" alan artık neredeyse yok. Her ağacın, her denizin, her kum tanesinin artık bir sahibi var. Beğendiğin bir koya, arabayı çekip gidemezsin. Özel alan derler adama.

Üşenmedim, Google Earth da boş, ormanlık ve mümkünse deniz kenari arazi baktım. Tahmin edeceğiniz üzere yok. Sadece otel ve beach club var. Oltanızı denize atacağınız bir yer yok. "Yassah Hemşerim" var.
Tabii bu durum beni üzüyor ve her sohbet ortamında dile getiririm. Buradan da sizlerle dertleşeyim istedim.

Daha sonra (işten güçten fırsat bulursam, yıllık izin falan) buradaki deneyimli abilerimle görüşüp fikir alarak doğa yürüyüşü ve kampçılığ daha fazla zaman ayırmak istiyorum.

Şimdilik herkese selamlar.

Etiketler
Ynt: Biri Memleket Toprağı Mı Dedi?

Serkan Bey,

Aramıza hoş geldiniz. Ne kadar güzel dile getirmişsiniz. Çok değil yalnızca 5-6 yıl önce kalabalığından-tantanasından dolayı gitmediğim Bodrum'a bir gideyim bir göreyim bakalım dedim. Eşim ile bastık gittik ve dediğiniz şeyleri birebir yaşadık. Bir koya gidiyoruz orayı beğeniyoruz ve aldığımız cevaplar hep aynıydı "Özel mülkiyet-Hotel-Beach vs." En sonunda bölgedeki bir hotel çalışanlarına doğru düzgün hiç bir yerde denize giremediğimizi anlatınca bize acıdılar ve hotellerinin plajını ücretsiz kullanabileceğimizi belirttiler. Ülkemizde özel plajların yanında belirli bir alanda halkın kullanımına da açık plajlar mevcut. Fakat gördüğüm kadarıyla Bodrum da bu oldukça kısıtlı.

Ynt: Biri Memleket Toprağı Mı Dedi?

Teşekkür ederim, dağcı papaz.
Böyle değerli bir coğrafyaya, sadece parayla ya da giriş ücreti ile sahip olmak çok üzücü.
Bu coğrafyayı cocuklarımıza bırakamayacağımız gerçeği daha da üzücü.

Bu civarlarda orman kampı(özel kamp alanı değil) ya da doğa yürüyüşü yapan, deneyimli kişiler varsa, bizi aydınlatsa ne güzel olur aslında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.