Bisiklet Taşıma Aparatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kurtbeyaz1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,680

kurtbeyaz1

Yeni Üye
Yer
mersin
Sevgili üstadlarım,herkese selamlar,merak ettiğim bir konuyu sormak fikrinizi almak istiyorum.Arabaların arka bagaj kapaklarına dışarıdan takılan bisiklet taşıma aparatları için trafikten veya tüv-türk ten ruhsata işli olması konusuyla alakalı bir izin alınması gerekiyormu?Trafik denetleme şb.sini aradım,trafik tescili arayın dediler,trafik tescili aradım,işin içinden çıkamadılar bena makina mihendisleri odasını aramamı söylediler,konu ile ilgili polisin yeterli bilgisinin olmasığı kanaati oluştu,diyelimki o aparatı taktım şehirler arası yolda polis durdurdu, beni durduran polisin insafına mı kaldım acaba. Yandım ozaman yolda aparatı çıkaracagım,bisikleti orada bırakacağım,cezayı yiyeceğim yola devam edeceğim.Acaba işleyiş böylemidir.İzne az kaldı,yeni bir bisiklet aldım tatile gittiğim yerde keşif turlarına çıkmayı istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Etiketler
Ynt: Bisiklet Taşıma Aparatı

benim bildiyim araç arkasına 50 santimi geçmemek şartıyla her türlü taşıcıyı asabilirsiniz.

Uzun süre şehir içi ve şehirler arası yolda bahsettiğiniz aparatı kullandım. Hiçbir zaman polis çevirmesi vs. sıkıntıyla karşılaşmadım.

Belki yasa ile yasaklanmış bişeydir bilemem ama polislerde o kadar insafsız değil.. Arka stop lambası sinyal vs. kapatmıyorsa, arabanın dışına taşmıyosa ve düzgün bağlanmış sallanmıyorsa sıkıntı olmaz.

Bana kalısa dert etmeyin..

Bu fikri zikretmek istemiyorum ama, benim müthiş bir çekim gücüm var,ters biri gelir beni bulur,tatilinde tadı kaçar,istiyorumki herşeyim doğru olsun,sorulduğunda aslanlar gibi belgesini veya evrakını göstereyim,ruhsata işleniyorsa eğer yandık zaten,makina mühendisleri odasına projesini çizdirmem gerekecek,oda yetmedi ek-1 formu ile tüv türk e gidilecek,oda yetmedi trafik tescilde ruhsata işlenecek,vaybe altı üstü bir aparatı.

Bekir beyin paylaştığı bilgiye katılıyorum.
Çekim gücünüzle alakalıda tek söyleyebileceğim kafaya takmayın.

Mevzuatı tam bilmiyorum ama sabit bir aksam olmadığı, 5-6 saat arabanın uzerinde kalacak aparat için proje cizimi vs. işleri yapılmaz.

Trafik ekibi kusur bulmak isterse, zaten ceza yazmaları kaçınılmaz.. Sebebin bisiklet aparatı olmasına gerek yok. Kendinizin veya başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde aparatı kullanabilirsiniz. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Ben yılarca binek aracımda o aparatları kullandım. yeri geldi polis de çevirdi. ama çevirme yapan polis arabanın içini görünce zaten tatile değil maaşallah yurt dışına taşındığımızı zannettiği için ses çıkartmadı hiç. ;D
sorun olacağını zannetmiyorum bende.
saygılar

Demonte bisiklet taşıyıcılar için ruhsata işletmek gerekmez ancak dikkat edilecek nokta sinyal,stop lambalarınızı
kapatmayacak şekilde montaj edilmesidir.

Dilerim olmaz kaza anında arkadaki aracın sürücüsü fren yaptığını görmedim derse sıkıntının başlayacağı noktadır.

kurtbeyaz1' Alıntı:
Yandım ozaman yolda aparatı çıkaracagım,bisikleti orada bırakacağım,cezayı yiyeceğim yola devam edeceğim.Acaba işleyiş böylemidir.İzne az kaldı,yeni bir bisiklet aldım tatile gittiğim yerde keşif turlarına çıkmayı istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Olayın işleyişini kabalık olarak görmezseniz bir fıkrayla anlatayım.

Arabasıyla seyahat eden bir adamı polis çevirmiş. --evraklar beyfendi demiş. adam herşeyinin tam olduğundan emin bir halde buyrun diye hemen uzatmış evraklarını. polis bakmış herşey tamam. yangın tüpünüz varmı diye sormuş. adam hemen arka taraftaki yangın tüpünü çıkartmış. polis ilk yardım çantası demiş adam göstermiş, çekme halatı demiş adam çıkartmış. derken polis peki demiş arabanızda oyun havası kasedi varmı diye sormuş. adam gayet sakin var demiş koymuş kaseti. polis başlamış müzikle beraber göbek atmaya. adam şaşkın şaşkın hayırdır memur bey ne oluyo diye sormuş. bu sefer polisde gayet sakin. eee artık bir 20 lik takarsın bana demiş. ;D
yani işleyiş biraz görevli memurun insiyatifinde.

güzel hikaye bayıldım doğrusu derya bey,bakış açım genişledi valla :smiley:) doğru söylüyorsunuz cevaplarınız için teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR