Bisiklet Turlarında Kendi Yemeğini Yapmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,319

tkaya

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar.

Yine forumdaki tecrübeli arkadaşlara işim düştü :smiley:

12 Ağustos'ta İstanbul-Batum bisiklet turuna çıkacağım.

Turda kendi yemeğimi kendim yapmak istiyorum.

Bunun için nasıl bir sisteme sahip olmalıyım? bisikletle taşınacağı için aynı zamanda portatif olmalıdır.

Gezilerinde kendisi yemek yapanlar, nasıl bir ekipmana sahipler?

cevaplarsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Bisiklet Turlarında Kendi Yemeğini Yapmak

Ocak olarak benzinli ocaklar veya ispirto ocağı kullanırsanız yol boyunca yakıt sorununuz olmaz. İspirto ocağı olarak şöyle bir ocak yapabilirseniz yakıt sorununuz olmaz. Kolanya ile sorunsuz çalışıyor. http://www.youtube.com/watch?v=dGzFmGSHf38

Yada en iyisi hobo stove dedikleri türde çalı çırpı ocağı bulundurun. Önünüze çıkan herşeyi yakarsınız, yemeğinizi, çayınızı yaparsınız. Bir de çok hafif bir tencere ile metal bardak bulabilirseniz süper olur. İs pas olacaktır illaki. Ocağı ve tencereyi iki tane poşetin içinde muhafaza ederseniz sorun olmaz.

Hobo stove dedikleri şeyi siz kendiniz büyük konserve kutularından da yapabilirsiniz. Hobo stove modelleri için bakınız:

http://www.google.com/images?q=hobo+stove&client=ms-opera-mini-android&channel=new&gws_rd=cr&hl=tr&sa=X&oi=image_result_group&ei=r9_3UcfxKY_YsgaD5IDICg&ved=0CAcQsAQ

Bence şöyle birşey sizin için uygundur. Hem çok hafif, hem yapımı çok basit, hem kullanışlı, hem maliyetsiz hem de yakıt sorunu yok.

IMAG0154.jpg

http://diyfunprojects.com/?tag=hobo-stove

Yiyecek ve içecekleri yol güzergahındaki yerleşim yerlerinden alıp pişirirsiniz. Böylece yolda yük taşımazsınız.

yalnız bisiklet turu için bunlar fazla yer kaplıyor.

benzin ocakları pahalı. ispirto ocakları nasıl?

katı yakıtlı kartuşlar kullanılamaz mı?

Hocam Jel yakıtlar var carrefourda filan satılıyor tanesi 1 TL filan onlardan al. bir tanede metal kupa yaklaşık 400-500gr su alabilcek kapasitede fazlasıyla işini görecektir. en uygun yolu bu..

resimdeki gibi bir kutu, hem yer kaplamıyor hemde çok uzun süreli kullanabilirsin ben kaç kere kullandım tek kartuşu hatırlamıyorum bile benim arabadam da dahil sürekli bulundururum olmadık yerde lazım oluyor.

jel_yakit_2_tanesi_birden_portatif_ocak_icin.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler