Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?
Konunun üzerinden biraz zaman geçse de, sürekli güncel tutulacak bir konu.
Ekmek ve özellikle ekmeği oluşturan malzemelerin doğallığı gerçekten hassas bir konu.
Niyazi bey bu konuda gerçekten ince eleyip sık dokumuş ve kendine göre bir çözüm üretmiş.
Bende her zaman olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalıştığım (tembel işi ekmek makinesi ile) bir örnek vereyim. Tamamen katkı maddeleriyle hazırlanmış hazır un yerine yine denediğim birkaç un markasından sonra güzel sonuç aldığım bir marka ile farklı ekmekler yaptım, içerisine sadece su yerine biraz sıvı yağ, su oranını azaltıp (ekmeğin lezzetini artırmak için) su yerine daha fazla süt, şeker, tuz vs katarak güzel ekmekler yapmayı başardım.
Cevizli, üzümlü, fındıklı vs farklı malzemeler güzel ekmekler yapmak özlem duyanlar için çok uzakta değil.
Ekmek yapma makinesini ilk aldığım zaman hanımla çok tartıştık, yaptığım ilk başarısız ekmekler beni çok sıkıntıya soktu ama sonunda başardık, işte örneği.
Ekmek makinesini kaldırıp kullanmayanlara tavsiye kendinize bir şans daha verin.
Hele zaman ayarı varsa ve sabah uyanma saatinizde mis gibi o pişmiş ekmek kokusu ile uyanmak ayrı bir olay.
Bu kadar övgüden sonra ekmek yapma makinesi satışları patlayabilir