Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,926
Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp buzlukta saklıyoruz denemek için 20 gün beklettiğimiz ekmeğimizi çıkarttık buzu çözüldü yedik çok güzeldi.Bizim buzluğumuzda et, balık ve diğer ürün bulunmaz onları kullanacak olduğumuz zaman alıp tüketiriz, genelde evde yaptığımız unlu gıdalar olur bu nedenle diğer gıdaların kokusunun karışması gibi bir durum olmaz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Etiketler






Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Teşekkür ededim Deniz.
Daha denemedinmi sen?Hadi bir dene bak ne güzel yapacaksın.
Bizim ekmekleri bizim evdeki Deniz yapıyor.Demiştimya Deniz'lerin elinden hiç birşey kurtulamaz.Ev boşken bir dene sizinkilere güzel bir sürpriz olur.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Ben teşekkür ederim Niyazi abi , bugün evde ev yapımı peynir çalışmaları başladı , onun tarifi tutarsa artık ev yapımı ekmek + ev yapımı peynir fotoğrafı paylaşırım. :D
 






Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Kesinlikle hamarat biri olmamakla beraber, yurtdışında geçirdiğim 1 yıl içinde memleket özleminin ağır basması sonucu açma ve simit yapmayı öğrendim. Ne zaman öğrenciliğimin açma-ayran ikilisini özlesem, sabah 2 saat daha erken kalkıp üşenmeden açma yapıp kahvaltıma dahil ettim. Bir yandan da yabancı uyruklu arkadaşlarıma ülkemizin bu leziz hamur işini tanıtma fırsatım oldu :smiley:
 

Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Konunun üzerinden biraz zaman geçse de, sürekli güncel tutulacak bir konu.
Ekmek ve özellikle ekmeği oluşturan malzemelerin doğallığı gerçekten hassas bir konu.

Niyazi bey bu konuda gerçekten ince eleyip sık dokumuş ve kendine göre bir çözüm üretmiş.

Bende her zaman olmasa da fırsat buldukça yapmaya çalıştığım (tembel işi ekmek makinesi ile) bir örnek vereyim. Tamamen katkı maddeleriyle hazırlanmış hazır un yerine yine denediğim birkaç un markasından sonra güzel sonuç aldığım bir marka ile farklı ekmekler yaptım, içerisine sadece su yerine biraz sıvı yağ, su oranını azaltıp (ekmeğin lezzetini artırmak için) su yerine daha fazla süt, şeker, tuz vs katarak güzel ekmekler yapmayı başardım.
Cevizli, üzümlü, fındıklı vs farklı malzemeler güzel ekmekler yapmak özlem duyanlar için çok uzakta değil.
Ekmek yapma makinesini ilk aldığım zaman hanımla çok tartıştık, yaptığım ilk başarısız ekmekler beni çok sıkıntıya soktu ama sonunda başardık, işte örneği.
Ekmek makinesini kaldırıp kullanmayanlara tavsiye kendinize bir şans daha verin.
Hele zaman ayarı varsa ve sabah uyanma saatinizde mis gibi o pişmiş ekmek kokusu ile uyanmak ayrı bir olay.
Bu kadar övgüden sonra ekmek yapma makinesi satışları patlayabilir :smiley:



 

Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Merhaba, biz yaklaşık 10 aydır ekmek yapma makinası ile hazırladığımız ekmeği yiyoruz, dışarıdan ekmek almıyoruz ve çok memnunuz.hiç olmazsa malzemenin ne olduğu ve temizliği konularında içimiz rahat :smiley:
nasıl yapıldığı konusuna gelince;

önce temel malzemeler, tam buğday unu ve böreklik un ( 2 cup tam buğday 2 cup böreklik un) 1 cup un yaklaşık 125-130 gramdır

[attachment=1]

diğer malzemeler: 1 tatlı kaşığı hazır maya, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı zeytin yağı (veya sıvı yağ) ve 400 mililitre kadar su ( veya su + süt karışımı)

[attachment=2]

önce su sonra yağ,şeker ve tuz konulur,

[attachment=3]

daha sonra un eklenir (mümkün ise elenmesi iyi olur)
[attachment=4]

son olarak da hazır maya eklenir,

PC050366


PC050367


PC050368


PC050371


PC050372
 

Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

makinanın kazanı yerine yerleştirilir ve 750 gram için program seçilir ki toplam süresi yaklaşık 3,5 saattir

[attachment=1]

bu süre içerisinde 15 er dakikalık bir kaç karıştırma vardır ve son 1 saatlik süre pişirme içindir yani makine sürekli elektrik harcamaz, dinlenme ve mayalanma süreleri epey uzundur dolayısı ile fazla elektrik harcanmaz.

[attachment=2]
[attachment=3]

sonuç olarak miss gibi ekmeğiniz hazır ;D

PC050373


PC050374


PC050375
 

Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

bu arada, eğer tamamını tam buğday unundan hazırlarsanız makinada yarım saat ön ısıtmalı pişirme programını seçmelisiniz yoksa çok kabarmaz onun için böreklik un ile karıştırılması gerekiyor.
 



Ynt: Biz Ekmeğimizi Evde Kendimiz Yapıyoruz, Ya Siz?

Anamalcı (kapitalist) dünyanın paragözleri, tüketicileri elden geldiğince bazı önlemler almaya zorluyor. Öyle sahtekarlıklar yapılıyor ki, ne yiyeceğiz, ne içeceğiz şaşırdık. :( Kendi yoğurdunu, ekmeğini...vb yapma, varsa küçük bir bahçesi, kendi sebzesini yetiştirme... derdinde olduk artık. Kuşkusuz, böyle bireysel çare aramalar çözüm değil ama ne yaparsınız?!.... ???

Ekmek konusundaki güzel çözümler/örnekler için tümünüze teşekkür ederim.

Cavid Sezen
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,007
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst