Ynt: Bot Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba,
nette biraz araştırma yapıp burayı bulup, konuyu da okuduktan sonra bana en iyi sizlerin yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
Benim esasen ne hiking ile ne trekking ile bir alakam yok. Uzun zamandır yeni bir bot almayı düşünüyordum ki daha öncesinde buradaki markaların çoğunu duymamıştım. Neyse tam cat vs tipinde standart bir bot alacakken koçal kundurada merrel botları gördüm ve ilgimi çekti. Eskişehirde yaşıyorum, burada olanlar bilir kışlar gayet kuru soğuk olur ve yağan kar buz olur 1 ay erimez. Bundan dolayı kaymayan ve sıcak tutan bir bot almak istiyorum. Çok eskiden alınma roobin's diye tipsiz bir botum var. Fakat içi kürklü gibi ve ayağımı fırın gibi sıcak tutuyor. Karda hiç kaymıyor artı olarak artık tabanı nasıl bir malzeme ise buzda bile inanın yapışıyor. Burada buzda kaymayacak ayakkabı yok denmiş ama inanın tutuyor buzu, postacı gibi yürüyorum buzda.
Çok severek giydiğim o botum artık içine su almaya başladığı için cat, timberland vs gibi piyasa ürünlerindense daha iyi korumalı ve işe özenilmiş birşey almak istedim.
Merrel'leri görünce çok heveslendim neredeyse alıyordum. Aynı sıra adidasın iki tane benzer tipte goretex botunu gördüm. Arada kararsız kalmışken biraz daha araştırayım dedim ve konuyu buldum.
Ama tahmin edersiniz ki bu kadar hobiye yönelik(spor diyelim) tecrübeli yorumdan sonra kafam çok karıştı.
Alacağım bot 250 lirayı geçsin istemiyorum pek. Bu gruptada genelde hi-tec, lafuma, ucuz aku, adidas ve merrell falan var. Ancak bunlar ne kadar iyidir, sadece şehirde giyilecek olmalarına rağmen benim istediğim mümkün mertebe kar ve buzda iyi tutuş ile sıcak tutma özelliğine ne derecede sağlayabilirler ve hangi modelleri kış mevsimine uygundur bilemiyorum v . O yüzden siz tecrübeli komşularımdan yardım istiyorum.
Eskişehir gibi kışı sert geçen bir yerde giymek için, ıslak ve kaydan zeminde çok iyi yol tutup, sıcak tutan ne marka ya da model bot önerirsiniz? İşim gereği uzun süre ayakta durduğumdan ortopedik tabanlı ve rahat olması da tercih sebebim olur. İyi tip botların girişlerinden olarak gördüğünüz lafuma botlar işimi görür mü? Yoksa onlar bile mi fazla al bir merrel ya da adidas vs mi dersiniz. Burada çok sevilen boreal atlas için kendimi sıkıştırsam sadece kış mevsiminde sehirde giymek için fazla mı abartmış olurum? Marka model seçerken neye dikkat edeyim, çünkü bunlar trekking botu vs gibi geçiyor tam karlı kış mevsimine hangileri uygundur? Uzun oldu ama yardımcı olursanız benim dışımda, benzer durumda aklı karışmış komşularımıza da çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Dediğim gibi limitim 250-275 en fazla, aşırı profesyonel birşey istemiyorum ama bir kere alayım tam alayım diyorum.