Boynuz Saplı Bir Çakı Ve Genel Yapısı Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan intheshadows Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,306

intheshadows

Yeni Üye
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Tüm forum üyelerine ilk mesajımda ve konumda saygılarımı sevgilerimi iletirim.
Foruma beğendiğim çakı hakkında yardım almak için bakmıştım ama genel oluşumu da hoşuma gittiğinden üye olmak istedim.

Ben doğa yürüyüşünü çok seven biriyim. Sürekli de bir yerlere gezmeye gider gelirim. Genel olarak çakı merakım da var. Kendime kimseyi tehdit etmeyecek boyutlarda, arada sırada doğa yürüyüşlerinde malum çakının gerektiği yerler %50 genel güvenlik açısından da %50 oranla orta yollu bir çakı almak istiyorum. Ancak bu çakının genel çizgisinin sade olması, yasal çerçevelerde olması ve birazcık da kaliteli bir çakı olmasını istiyorum. Hani olurya büyüklerimizden kalır öyle bir şey. Yaptığım araştırmalarda boynuz saplı çakıların uzun ömürlü ve istediğim görsellikte olduğuna karar kıldım. Ancak bir kaç seçim arasında kaldım. Bu yüzden sizin yardımınızı istemeye karar verdim. Beğendiğim bir kaç modeli sizlere altta link olarak göstereceğim. Bunlara bakıp arasından birini veya sizin önereceğiniz bu çizgide başka bir çakı hakkında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum. Siteler temsilidir. Alacağım site için de önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler :smiley:

http://www.ehobim.com/FOX--REAL-BUFFALO-HORN-564-17_u_r_n_1902.htm

http://www.ehobim.com/FOX--REAL-BUFFALO-HORN-560-14_u_r_n_1900.htm

http://www.ehobim.com/FOX-319-CR----_u_r_n_1815.htm

http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=1580

Etiketler
genel
Ynt: Boynuz Saplı Bir Çakı Ve Genel Yapısı Hakkında Yardım

Nuragus'lar kaliteli ve güzeller. Ben Tahtakale Karabulut ticaret'ten en ufağından bir Nuragus edinmiştim. Şıklığıyla tam bir beyefendi çakısı.

Balçaksız olan ilk Nuragus, beklediğinizden küçük olabilir. Bu galiba Victorinox'un en küçük boylarına bekleyen modeliyle benzer boyda. -- Sonradan baktım açıkkenki boyuna 17 cm demiş. Bu çok ufak olamaz. Belki fotoğraf yanlıştır.

Nuragus'un balçaklıları aynı boyuna göre biraz daha pahalı oluyor. Bu da 14 cm imiş.

İlk iki linktekine sayfada İtalyan ve FOX demişler ama bunlar Sardunyadaki Nuragus'un malı. Site biraz özensiz mi ne? Boynuza da bufalo demişler ama bunlar daha çok koç boynuzuna benziyor. Tabi bence hiç bir farkı yok.

Son iki tane, kilitli olmasından dolayı daha güvenli olarak kullanmanıza olanak tanıyacaktır. Kot ya da kanvas cebinde taşıyacak, günlük işlerde çokça kullanacak olsam bunlardan birini, takım elbiseyle kullanacak olsam Nuragus'u tercih ederdim.

Fiyatlara yorum yapmak istemiyorum. Sonuçta boynuz denince yabancı çakılarda fiyat zıplıyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Nuraguslar görsel olarak gerçekten hoş duruyor. Bende arada kaldım. Acaba sağlamlık açısından nasıldır bunlar. Yani biraz ömürlük istiyorum. İleride bu benim 30 yıllık çakım diyebilirmiyim :smiley: Son olarak sizin farklı bir öneriniz olurmu ?

Valla bu ürünlerin orta yollusu pek yok. İşinizi, özellikle doğada iyi gören bir çakı ile şehir içinde göze batmayan çakı genelde aynı çakılar değiller.

Kendi aldığım Nuragus'u bıçaksanatı'nda raporlamıştım:

[quote author=deserteagle]
Geçenlerde Tahtakale'de dolanırken Karabulut Ticaret'i keşfedince dayanamayıp kendime bir çakı aldım.

Bir beyefendi çakısı almak istedim. Boyu da tehditkar olmasın istedim. Dükkanda boynuz saplı ve sırttan yaylı olan bir Nuragus'u gözüme kestirip aldım.

Nuragus, bu bıçağın markası olmasının yanında İtalya'nın Sardinya adasının içlerindeki bir köyün adı. (Bkz.: Nuragus Sardinya'nın yeri)

Çakı, aldığım haliyle gayet keskin. Sapı oluşturan boynuzun deseni de bitirilişi de temiz ve güzel. Saptaki yayı da oluşturan orta parça kabza başında bir halka halinde bitiyor. Ürün buraya takılı olan küçük bir tel halka ile gelmişti. Ben ilk olarak bu halkayı çıkardım tabii

Namlunun bitirişi sırt ağız doğrulusundaki paralel, sürekli zımpara islerinden ibaret. Sırtın köşeleri yuvarlatılmamış, sistire yapabilecek ya da kıyabilirseniz firesteel çakabilecek gibi. Bıçağın namlusu da sivri, söğüt yaprağı görünümünde.

Neyse, artık fotoğrafları vereyim:

nuragus_01.jpg

nuragus_00.jpg nuragus_03.jpg

nuragus_02.jpg

nuragus_vs_vic_04.jpg

nuragus_vs_vic_05.jpg

nuragus_vs_vic_06.jpg

nuragus_vs_vic_07.jpg
[/quote]

Konunuzu görmüştüm. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bana çok az daha büyüğü lazım. Birde merak ettiğim bu goynuz sap ne boynuzu ? Kesin bir bilginiz varmı bu konuda ? Ayrıca ömürlük diyebilirmisiniz bu çakı için ? Vereceğiniz bilgiler için de şimdiden teşekkür ederim..

Boynuzun ne boynuzu olduğundan emin değilim. Geçenlerde baktığımda bir kaç farklı sitede farklı şeyler yazıldığına denk gelmiştim.

Kullanmazsanız bir ömür boyu gider de kullanırsanız yanıtlamak zor. Bu noktadan itibaren yanıt kişiselleşiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR