Bu Bıçak Ne İşe Yarar?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,639

OR

Kamp I
Merhaba Arkadaşlar

Uzun süredir kendime bir bıçak arıyorum. Aşağıda resimlerini verdiğim "Gerber LMF-II İnfantry" adlı bıçağı bayağı beğendim. Hayatımda hiç bıçak kullanmadım (en azından böylesini). Ama artık benim de şöyle güzel bir bıçağım olsun istedim. Uzun aramalarımdan sonra bu bıçak hakkında çok güzel yorumlar okudum (http://www.amazon.com/Gerber-22-01629-Black-Infantry-Knife/dp/B000E3QUB6) ve almaya karar verdim. Ama bıçaktan hiç anlamayan biri olarak (bistüri/neşter hariç :smiley:) sizlerin bu bıçak hakkındaki yorumlarınızı almak isterim.

1) Bu bıçağı üklemizde kullanmak serbest mi?
2) Kampçılık/trekking için bu bıçak işe yarar mı?
3) Malzeme kalitesi nasıldır? Dayanıklı mıdır?
4) Bu bıçağı taşımak için ruhsat vs gerekir mi?
5) Daha iyi bir bıçak öneriniz var mı?
6) Bu tür bıçakların bakıma ihtiyacı var mı? Nasıl yapılır?

Teşekkürler

Orhan

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Gerber LMF II Infantry-1.jpg

Gerber LMF II Infantry-3.jpg

Gerber LMF II Infantry-5.jpg

Gerber LMF II Infantry-2.jpg

Gerber LMF II Infantry-4.jpg

Etiketler
Ynt: Bu Bıçak Ne İşe Yarar?

Bıçakları genel anlamda 3 e ayırmak mümkün;
a-Katlanır iki parça çakılar
b-tek parça bıçaklar
c-multi tools lar ( leatherman gibi )

Bahse konu bıçak tek parça bir bıçak ve;

1-Öncelikle bu bıçağı amazon.com dan getirtmeniz zor ve problemli.Zira delici,kesici aletlerin ithalatı ve yurda girişi emniyetten izne tabi.Gelse dahi gümrükten çağırırlar ve emniyete yollarlar sizi.
2-Sınıf olarak "tactical" sınıfa ait orta halli bir bıçaktır.Ordu kullanımı gözetilerek hazırlanmıştır.Mat siyah kaplaması fiyakasını artırmış gözükse de malzeme kalitesi olarak enüst sınıfta yer almaz.
3-Bıçakta kaiteyi belirleyen unsur çelik sınıfı,işleme tekniği ve sertlik derecesidir.Bunun sonucu olarak bıçağınız hertürlü ortamda (aşırı sıcak-soğuk ) hertürlü malzemeye karşı (ağaç,metal,hatta taş,beton) yıllarca özelliğini yitirmeden size hizmet eder.Bu anlamda "busse", "buck" "ka-bar" ilk sıralarda yer alır.Bunlar kadar olmasa da "bora" yerli üretim kaliteli bıçaklardandır
4-Şehir ortamında belinize takıp gezerseniz günü emniyette sonlandırmanız ve bıçağınıza el konulması çok muhtemel ama arazi aracınızda görüldüğünde kamp,doğa sporları,avcılık vs amaçlı olduğunu anlatmanız daha kolay.Bu anlamda hayır ruhsat gerektirmez
5-Dağda veya doğada ne amaçla zaman geçireksiniz bilemiyorum ama doğru olan yanınızda 3 adet bıçak olmasıdır.Bunlarda orta halli bir çakı ( iki parça,katlanır ) ,tek parça ama mutlaka kaliteli bir bıçak (herşeyin kalitesinden feragat edin ama bıçağınız kaliteli olsun ) ve 3.olarakta multi tools bir çakı ( leatherman, gerber, vitronicx..)
6-Bıçaklarınızı ne olursa olsun kullanımdan sonra temizleyin özellikle tuzlu sudan koruyun

daha detaylı ve karşılaştırmalı sonuçları buralarda inceleyebilirsiniz.

http://www.knifetests.com/
http://www.knifecenter.com/

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın

aTa1;

Yorum ve açıklamalar için teşekkürler. Öncelikle bıçağımın elimde olduğunu söylemeliyim. Amazon.com'dan getirttim. Sadece bıçak değil bir çok malzeme sipariş ettim. Hepsi şu anda elimde ve dünden beri tek tek bakıp inceliyorum. Gümrük vs hiçbir şeyle uğraşmadım. Bu sipariş ve alışveriş sürecine şu linkten bakabilirsin (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59521.0). Mutlaka 3 bıçağınız olsun demişsiniz bende bir bu bahsettiğim bıçak var bir "Leatherman Wav"e bir de "Victorinox Swiss Champ" var. Tabi eşimle ortak kullanmak için. Yoksa herbirimiz için mi 3 tane almayı öneriyorsunuz? Hepsini US'den yukarıdaki linkte anlattığım şekilde getirttim. Alırken daha çok Amazon com'daki yorum ve ratinglere bakarak tüm ürünlerimi aldım. Hiçbirini kullanma şansım olmadı. Bıçağım dün elime geçti. Yekpare yapıda ve görünüşü çok iyi. Arka kısmı çekiç olarak kullanılabilir sanırım. Kılıfı çok sağlam gibi görünüyor. Tek elle kılıftan çıkarmak oldukça zor. İki elinizi kullanmak zorundasınız. Bir de kılıf üzerinde küçük bir bileme aparatı var. Kılıfı bacaklarınıza bağlamak için iki askısı var (tam da anlayamadım ama). Bunlar kılıfa cırt cırtla bağlanmış, yani isterseniz çıkarabilirsiniz. Bıçaktan pek anlamadığım için başka da bir yorum yapamıyorum. Kullandıkça ve öğrendikçe belki daha doyurucu yorumlar yapma şansım olabilir. Diğer iki bıçak zaten herkes tarafından önerildiği için onların iyi olduğunu düşünüyorum. Kararsız kaldığım bıçak bu "Gerber Infantry LMF II" adlı bıçaktı.
Bir konuyu tam olarak anlayamadım. Ben bu bıçağı şehir içinde asla taşımam, sadece doğaya çıkarken yanıma almayı düşünüyorum. Merak ettiğim bu bıçağı Türkiye'de taşımak yasak mı değil mi? Değilse neden üzerimde görünce açıklama yapmak zorunda kalayım. Zaten ruhsat gerektirmediğini de söylemişssiniz. Biraz daha bilgilendirme yapabilirmisiniz.

Orhan

Öncelikle hayırlı olsun.amazon.com dan getirtmeniz sorun olabilir derken amacım -yazdığınızdan sadece o anlaşılıyordu- normal yolla siteden siparişi verip adrese istemeniz halinde idi.Yoksa bahsettiğiniz şekilde çözümler mümkün elbette.Ben de bazen gümrük sınırını aşan alımlarımda ABD de yaşayan arkadaşımın adresine siparişi verip ondan kargoyla veya postayla bana göndermesini istiyorum ( demokrasilerde çareler mümkün ) pilot veya hostes arkadaşınız vardır çantaya koyar getirir ama amazondan sipariş verdim deyince böyle anlaşılmıyordu neyse önemli olan sipariş elinize ulaşmış güle güle kullanın.Eşim ve ben ayrı ayrımı 3 adet bıçak alacağız sorusunu güzel bir espri olarak alıyorum ve mümkünse eşinizde bıçak olmasın diyorum :smiley:) şaka bir yana demek istediğim şey doğa sporları ile profesyonelce ilgilenip bu işi gerçekten bilerek bilinçli yapmakla sağda solda pikniğe v8 arazi aracı ile gidip kendini dağcı ilan etmek farklı şeyler takdir edersinizki.Ben birinci grupta yer almak isteyen biri olarak sizi algıladığım için bu işin uzmanlarının bizlere öğrettiği ve tecrübeyle edindiğim bilgilere nazaran 3 bıçağınız olsun dedim.Neyse yasal konuya gelince ben bir hukukçu olarak ( şuan avukatlık yapmasamda ) konunun özü bir yönetmelikte anlatılmış.aşağıda okuyabilirsiniz ama uygulamada herhangibir polis kontrol noktasında veya aramasında olay tamamen karşınızdaki polisin ve sizin yaklaşımına bağlı.Dediğim gibi bağdat caddesinde bele takılıp gezilebilecek bir bıçak değil.Katlanır çakılarda sorun olmaz da tek parça bıçaklarda bıçağınızı elinizden alabilirler.En iyisi arazi aracınızda ( otomobilde değil ) taşımak.Katlanır bıçaklarda da işi ve esası bile akıllı polis çakınızı incelediğinde kilit mekanizması varsa onu da bu sınıfta değerlendirebilir zira çakı açıldığında kilit mekanizması sabitlemekte ve bir kavgada öldürücü etki katsayısı daha da artmaktadır ki bu anlamda bu çakılarda sakıncalıdır.Zaten doğada yanınıza alacağınızı söylemişsiniz ki bu anlamda sorun yok.Diğer bıçaklarınız güzel bıçaklar Leathermen vawe i 10 yıldan fazladır kullanıyorum çok menunum sorunsuz ve çok sağlam bir bıçak.Zaten kendi web sitesine girip kayıt yaptırırsanız 20-25 yıl garantisi olan bir ürün.
Bahsettiğim yönetmelikte şu;

6136 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN BIÇAK VE DİĞER ALETLER İLE BENZERLERİNDEN BİR SANAT VEYA MESLEĞİN İCRASI İÇİN KULLANILMASI ZORUNLU BULUNANLARIN YAPIM, KULLANIM VE NAKLİNE DAİR YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: 28/04/1982

Resmi Gazete Sayısı: 17678

İçişleri Bakanlığından:

BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler

Amaç:

Madde 1 - Bu yönetmeliğin amacı, 6136 sayılı Kanun kapsamına giren bıçak ve diğer aletler ile benzerlerinden bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapım, kullanım ve nakline izin verilmesinde uyulacak kuralları belirlemektedir.

Kapsam:

Madde 2 Bu yönetmelik; 6136 sayılı Kanunun 2249 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesinin birinci fıkrası ile yurdumuzda da yapımı yasaklanan kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki aletler ile benzerlerinden bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapım, kullanım ve nakillerine ilişkin hususları kapsar.

Hukuki dayanak:

Madde 3 - Bu yönetmelik; 6136 Sayılı Kanunun 2249 sayılı Kanunla değişik 4 üncü maddesinin 2 inci fıkrası ile 5 ve 15 inci maddesine göre düzenlenmiştir.

Tanımlar :

Madde 4 - Bu yönetmelikte geçen;

a) Bıçaklar; 6136 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kama, hançer, saldırma , sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçak ve benzerlerini,

b) Diğer Aletler; şişli baston, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli ve zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM : Yapım

Yapım için başvuru:

Madde 5 - 6136 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde yer alan kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerden bir sanat veya mesleğin icrası için zorunlu bulunanları imal etmek isteyenlerin İçişleri Bakanlığından yapım izni almaları zorunludur.

Yapım izni alabilmek için:

Fabrika veya imalathanenin yeri ve niteliği ile daha önceden 2521 sayılı Kanun hükümlerine göre kuruluş izni alınıp alınmadığını belirleyen ve

a) Fabrika veya imalathaneyi yönetecek sorumluların teknik yeteneklerini belirten belgenin tasdikli suret veya fotokopisinin,

b) Bölgenin güvenliği bakımından yapımda bir sakınca olmayacağına dair mahalli zabıtaca yaptırılacak soruşturma yazısının,

c) Yapımı tasarlanan bıçak, diğer alet ve benzerlerinin hangi sanat veya mesleğin icrasında kullanılacağı ve bunların iş esnasında kullanılmasının zorunlu olduğunu belirten, ilgililerin bağlı bulunduğu sanat ve meslek teşekküllerinin gerekçeli yazısının,

d) İmalatı daha önce yapılmış veya yeniden yapılması tasarlanan bıçak, alet veya benzerlerinin mevcutsa iki adet numunesinin, yoksa bütün özelliklerini gösteren çizim ve resimlerinin,

e) Mamullere vurulacak amblem ve seri numaralarını gösteren resim ve cetvellerin,

eklendiği bir dilekçe ile imalatın yapılacağı yer valiliğine başvurulması gerekir.

İlgili valilik, görüşünü de belirterek dilekçe ve eklerini İçişleri Bakanlığına gönderir.

Yapım izni:

Madde 6 - Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen belge ve yazıların İçişleri Bakanlığına intikali üzerine Emniyet Genel Müdürlüğünce inceleme araştırma ve soruşturma yapılmak suretiyle, genel güvenlik bakımından bir sakınca olmadığının saptanması halinde gerekli yapım izni verilir.

Bu izinde, yapılacak bıçak ve diğer aletlerin özellikleri ile ihtiyaç miktarı, üzerine vurulacak amblem ve seri numaraları belirtilir.

Yapım izni, fabrika veya imalathanenin aylık kapasitesi dikkate alınarak imal edilmek istenen bıçak ve diğer aletlerin miktarına göre sınırlanır. İmalatın bitim tarihi kesin olarak gösterilir. Yapım süresi, yapımı geciktiren veya engelleyen faktör veya zorlayıcı nedenler bulunduğu takdirde İçişleri Bakanlığınca bir defaya mahsus olmak üzere uzatılabilir.

İmalatın denetimi:

Madde 7 - Bu yönetmelik hükümlerine göre yapımına izin verilen bıçak ve diğer aletler veya benzerlerinin yapımdan sonra ikişer adedi numuneye ve ülke standartlarına uygunluğunu tespit etmek amacıyla, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğüne) gönderilir.

Bunlardan bir adedi için ekspertiz raporu düzenlenerek, rapora rapten mühürlenir ve fabrika veya imalathaneye iade edilir. Diğeri ise Polis Laboratuarlarında oluşturulacak özel koleksiyona konmak üzere ve gerekli kayıtları yapılmak suretiyle muhafaza altına alınır.

İçişleri Bakanlığınca, gerektiğinde merkezden görevlendirilecek ekipler vasıtasıyla imalatı yapılan bıçak ve diğer aletler üzerinde veya ilgili kayıtlarda tetkik ve inceleme yaptırılır.

Yapım izninde gösterilenden fazla veya imalatın bitim tarihinden sonra izin alınmadan yapılan bıçak, alet ve diğer benzerleri zoralıma tabi tutulur. Sorumlular hakkında 6136 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göre adli işlem yapılır ve bu işyeri için bir daha yapım izni verilmez.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : Alım ve Satım İşleri

Bıçak, alet ve benzerlerinin alımı:

Madde 8 - Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu olan ve 6136 sayılı Kanun kapsamına giren bıçak, alet ve benzerlerini sanat veya mesleklerinin icrası için kullanmak zorunda olanlar, bunları satın almak için mahalli mülki amirliklerinden (Kullanım Belgesi) almak zorundadırlar.

Kullanım belgesi almak için ihtiyaç sahipleri, işlerinin bulunduğu yer mahalli mülki amirliğine bir dilekçe ile müracaat ederler. Dilekçeleri ilgili zabıta makamlarına havale edilerek, bu silahları iş veya mesleklerinde kullanıp kullanmadıklarına dair mahallinde zabıta tahkikatı yaptırılır. Gerekirse keyfiyet ilgili kurum, kuruluş veya sanat ve meslek teşekküllerinden soruşturulur. Yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda bunları almaları uygun görülenlere kullanım belgesi verilir.

Bu belge ile ihtiyaç sahiplerine, satıcılar tarafından bıçak, alet ve benzerleri satılabilir. Yapımcılar ve satıcılar bu şekilde sattıkları bıçak ve diğer aletleri zabıtaca damgalanıp mühürlenen satış defterine kaydederler. Ayrıca bu defterdeki kayıtlar her ayın sonunda bıçak ve diğer aletlerin cins, miktar, seri numarası ve diğer özellikleri ile sahiplerinin kimliklerini bir cetvele kaydederek mahalli mülki amirine bildirirler.

Bıçak, alet ve benzerlerinin devri, satışı ve imhası:

Madde 9 - Bu yönetmelik kapsamına giren, bıçak, alet ve benzerlerine sahip olan kimseler bunları ancak 8 inci madde hükümlerine göre kullanma belgesi almış, sanat veya meslek sahiplerine verilebilir, devredebilir veya satabilirler. Bunun haricinde başkalarına bırakılamaz ve satışı yapılamaz.

Sanat veya mesleğin icrasında kullanılmaktan vazgeçilen ya da kullanıma elverişli olmaktan çıkan bıçak ve diğer aletler, sahipleri tarafından bedelsiz olarak Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna teslim edilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM : Kullanma ve Nakil Esasları

Kullanma:

Madde 10 - Bu yönetmeliğin 4 üncü maddesinde tanımı yapılan bıçak, diğer aletler ve benzerleri ancak sanat veya mesleğin icrası sırasında işyeri ve işbaşında kullanılır.

Nakil ve taşıma esasları:

Madde 11 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.

Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır;

a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,

b) Çuval, bez torba veya ambalajlarında,

c) Araçların bagajlarında,

d) Ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte,

Taşınıp nakledilebilir.

Bu madde hükmüne aykırı olarak bıçak ve diğer aletleri üstlerinde taşıyanlar, kullanım belgeleri olsa dahi, haklarında 6136 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince işlem yapılır.

BEŞİNCİ BÖLÜM : Çeşitli Hükümler

Geçici hükümler:

Geçici Madde 1 - 6136 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde gösterilen ve bu Yönetmelik kapsamına giren bıçak, diğer aletler ve benzerlerini kullananlar bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay zarfında daha önceden 6136 sayılı Kanunun Geçici 3 üncü maddesine göre Zabıtaca damgalanan bıçak ve aletler için bu Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kullanma izni almak zorundadırlar.

Geçici Madde 2 - 6136 sayılı Kanunun Geçici 3 üncü maddesine göre zabıtaca damgalanan bıçak, alet ve benzerlerine sahip olup da sanat veya mesleklerini bırakanlar ya da miras yoluyla kendilerine intikal edenler, bunları 6 aylık süre içersinde mahalli Zabıta Makamlarına teslime mecburdurlar.

Bıçak ve diğer aletler, zabıta amirliklerince incelenir. Kullanıma elverişli olanların sanat veya meslek sahiplerine satış veya devrine müsaade olunur.

Antika özelliği bulunanlar ise Polis Laboratuarlarınca incelenip antika olduklarının saptanması halinde 6136 sayılı Kanunun 7 ve 11 inci madde hükümlerine göre valiliklerce bulundurma belgesine bağlanır.

Kullanıma elverişli olmayan veya antika özelliği bulunmayanlar, belge karşılığında bedelsiz olarak Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna teslim edilir.

Bu kurumca bıçak ve diğer aletlerin ücretsiz imhası yapılır.

Yürürlük:

Madde 12 - Bu yönetmelik Resmi Gazetede yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme:

Madde 13 - Bu yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

bıçağınzın kılıfındaki bacağa bağlama aparatı ne işe yarar sorusunu unutmuşum :smiley: dediğim gibi bu seri askeri ve tactical amaçlı üretildiği için koşarken ya da paraşütle atlarken bıçağın sabitlenmesi amacıyla yapılmıştır, bıçağın sağa sola dönmesini engeller, bu arada kılıftan iki elle anca çıkıyor demişsiniz bence biraz alıştırma yaparak kılıfı rahatlatın zira gerektiğinde tek elle rahatça çekilebilmesi gerekir..

Sanırım en uygun kişiye sormuşum. Açıklamalar için tekrar teşekkürler. Kanuni metinleri anlamakta hep zorlandığım için Resmi Gazete'den yaptığınız alıntıyı okumak ve anlamakta bayağı zorlandım :smiley:. Hep merak etmişimdir bu metinleri neden bu kadar karışık yazarlar. İnsanlar okuyup anlamasınlar diye mi? Daha kısa ve öz bir yazım/anlatım şekli olamaz mı? Örneğin; kullanılmayacak, satılmaycak, alınmayacak uleeeeen gibi :smiley:.

Şaka bir tarafa benim anladığım şudur; Yanımda taşımıyacam, zaten bunu aklımın ucundan bile geçirmedim. Ancak doğada, dağda, kampta bile taşımanın tehlikeli olduğunu düşünmeye başladım.

Orhan

aTa1' Alıntı:
6136 SAYILI KANUN KAPSAMINA GİREN BIÇAK VE DİĞER ALETLER İLE BENZERLERİNDEN BİR SANAT VEYA MESLEĞİN İCRASI İÇİN KULLANILMASI ZORUNLU BULUNANLARIN YAPIM, KULLANIM VE NAKLİNE DAİR YÖNETMELİK

Nakil ve taşıma esasları:

Madde 11 - Bıçak, diğer aletler ve benzerleri her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz.

Bunların nakilleri aşağıda gösterildiği şekilde yapılır;

a) Bavul, valiz, takım veya el çantalarında,

b) Çuval, bez torba veya ambalajlarında,

c) Araçların bagajlarında,

d) Ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde üstte,

Taşınıp nakledilebilir.

Bu madde hükmüne aykırı olarak bıçak ve diğer aletleri üstlerinde taşıyanlar, kullanım belgeleri olsa dahi, haklarında 6136 sayılı Kanunun 15 inci maddesi gereğince işlem yapılır.

Bu da bahsi geçen madde 15

6136 SAYILI ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN

Madde 15- (Değişik: 12/6/1979 - 2249 / 10 md.)
Bu kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve üçbin liradan onbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.
Bu madde kapsamına giren bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı veya nitelik bakımından vahim olması halinde yukarıdaki fıkraya göre hükmolunacak cezalar yarıdan bir katına kadar artırılır.

Bu Kanunun 4 üncü maddesine göre yapımına izin verilen bıçakları veya diğer aletleri veya benzerlerini kullanma amacı dışında satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında birinci fıkradaki; o bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı ve nitelik bakımından vahim olması halinde de ikinci fıkradaki cezalar hükmolunur.

sanırım bu işinize yarar :smiley:

Sanırım en kısa sürede bu bıçağı elimden çıkarsam iyi olur. Korkuttunuz beni. Ayrıca bu konu başlığının cevabını da buldum. Bu Bıçak Ne İşe Yarar? Cevap: tutuklanmanızı sağlar, para cezası aldırır. Peki bu bıçağı kullanacağım amaçlar için (dağ, kamp, treking vs işler) üretilmiş ama bana yukarıda bahsettiğiniz sorunları çıkarmayacak bir bıçak öneriniz var mı? Yoksa böyle bir bıçak yok mu?

Orhan

o kadar da değil ya :smiley:
arazide bir sıkıntı olmaz merak etmeyin ancak cok fazla teşhir etmemek iyi olacaktır

Bence de :smiley:) birkez daha yenileyim aracınızda dursun, fener-gs derbilerinde vs orda da durmasın :smiley:)

hukuk metinleri neden anlaşılmaz?? laç prospestüksleri veya doktorların hastalarına konuyu açıklamaları kadar anlaşılmaktan uzak olmasa gerek :smiley:) farklı bir konu farklı bir başlıkta tatlı tatlı tartışalabilir :smiley:) benim fikrim bence de anlaşılır olmalı ama bazı kavramları sokak dili anlatmak çok zor günlük dilde 200-250 civarı ile "muhabbet" :smiley: ettiğimizi düşünürseniz bazı kelimeler zor anlaşılabiliyor :smiley: neyse
mutlu günlerinizde kullanın doktor bey

Teşekkürler...

Önerilerinize aynen uyacam. FB-GS maçları bir outdoor aktivitesi sayılmadığı için o günlerde de araba bagajında olacak tabi ;D.

Orhan

aTa1' Alıntı:
bıçağınzın kılıfındaki bacağa bağlama aparatı ne işe yarar sorusunu unutmuşum :smiley: dediğim gibi bu seri askeri ve tactical amaçlı üretildiği için koşarken ya da paraşütle atlarken bıçağın sabitlenmesi amacıyla yapılmıştır, bıçağın sağa sola dönmesini engeller, bu arada kılıftan iki elle anca çıkıyor demişsiniz bence biraz alıştırma yaparak kılıfı rahatlatın zira gerektiğinde tek elle rahatça çekilebilmesi gerekir..

aslında o aparatlar bıçak kaval kemiğine paralel olarak bağlanması ve sbitlenmesi için , piyadenin( adı üstünde Infantry ) koşarken bıçağın savrulması olasılığına karşı + (askeri olarak )ses disiplininden dolayı kını sıkı tutulmuş ,bu yüzden bıçak zor çekiliyor .keleş kasaturalarında da bu böyle ,kının içinde ekstra kaucuk var ,koşarken metalik sesleri minimuma indiriyor.

OR' Alıntı:
Sanırım en kısa sürede bu bıçağı elimden çıkarsam iyi olur. Korkuttunuz beni. Ayrıca bu konu başlığının cevabını da buldum. Bu Bıçak Ne İşe Yarar? Cevap: tutuklanmanızı sağlar, para cezası aldırır. Peki bu bıçağı kullanacağım amaçlar için (dağ, kamp, treking vs işler) üretilmiş ama bana yukarıda bahsettiğiniz sorunları çıkarmayacak bir bıçak öneriniz var mı? Yoksa böyle bir bıçak yok mu?

Orhan

bıçağınızı elinizde çıkarmanızı önermen . Güle güle Kullanın .kanunu istediği gibi yorumlayan memur elininzdeki kilitsiz çakıya bile aynı muameleyi yapabilir.bu o an ki kolluk kuvvetinin ruh haline bağlı ! boyut olarak sizin işinizi görücek kapasitede , arkasındaki kısım çekiçten çok skull breaker teknik olarak diye geçiyor. aynı şekilde glass breaker (kaza anında araç camlarının kırılmasında kullanılmakta)olarak ta kullanabilirsiniz.diğer kamp malzemelerinizin yanında özellikle balta ve benzeri edevatın yanında bu bıçak çok masum kalır. aynı mantıkla balta , nacak türevi aletleride evde bırakmanız lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri