Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scarab Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,476

scarab

Ana Kamp
Mesajlar
30
Tepkime Puanı
0
Yer
Lüleburgaz
Lafuma Campo 2 - 3 Mevsim Çadır 130 tl

Lafuma Summertime 2/3 135 tl

Hannah Cavery Cloud Çadır 125 tl

Hannah Cavery Rock Çadır 114 tl

Loap Slipper II 3 Mevsim... 140 tl

LOAP SWIFT 180 tl

Pinguin Excel 4 Mevsim 170 tl

2 kişilik olacak, çok ağır olmasın, ucuz kaliteli olsun, 3 mevsim yeterli benim için baharda ve yaz aylarındaki kısa kamp faaliyetlerimde gezilerimde kullanmak amacıyla alıyorum arkadaşlar, baya bir süredir araştırıyorum, zaten yazdığım çadırlar birbirine yakın ürünler, yukarıdaki listede sakın bunu alma veya fiyat performans olarak bu çok güzel diyebileceğiniz bir çadır varsa lütfen çekinmeden bilginizi paylaşın benimle
 

Etiketler

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

zaten süper performans beklediğim yok yaşar bey, profosyonel olarak kampçılık dağcılık yapmak gibi bir niyetim yok ben motosikletimle gezilerim esnasında kullanmak için çadır almaya niyetlendim, çadır için bütçem sınırlı zaten, haaa bol param olsa alırım 5 mevsim her koşulda kullanabileceğim en hafifinden en kalitelisinden bi çadır bakarım keyfime :smiley:
 

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

Pinguin Excel 4 Mevsim 170 tl

yapısı vaudeye benziyor kar etekleri var 4 mevsim eğer iç kumaşı pamuklu kumaştan değil de sentetik ise fena değil derim ancak kullanan birisi varsa onun fikirlerini almak lazım ya da eğer inceleme imkanınız varsa dikişlerine ve kumaşının hangi maddeden olduğuna bir bakmak lazım
 

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

Motor turunda kullanılan çadırda kara tedbir almaya gerek yok. Karda doğrudan motora binmemek gerekli. En azından çoğunluğumuz için.
 



Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

Erkan,
Motorda ben ucuz çadırlardan kullanıyorum. Git 40-50 TL'ye al bir çadır. Hani cross-enduro merakın varsa bile, çok profesyonel değilsen kamp malzemesi ile kara, çamura tırmanman zor zaten. Bu yüzden +2/3'e her çadır dayanır. Uyku tulumun iyi olsun yeter.

Öyle fazla paralar verme, motorda hafiflik , yer önemli. Motorcu adam için dediğin çadırlar pahalı bile :smiley: Ama kampçılığı severim, yılın en az 10 haftası kamp yaparım diyorsan bu durumda iyi çadır al.. O zamanda 200 TL bütçe ayır..
 

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

ben birşey söyleyeceğim,3 veya 5 mevsimlik bana bir sırt çantasının üstünde taşıyacağım bir çadır önerirseniz sevinirim,ikincisi çanakkale ve yörelerinde büyük veya küçük birçok kamp alanı söylerseniz de sevinirim.
 

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

Motorda taşımak için Summertime paket hacmi biraz büyük. Çubukları uzun olduğu için topcase içine sığmaz. Topcase üzerinde taşıyabilirsiniz o da bir miktar toplam genişliğinizi arttırır. Loap Slipper 2 orada belirtilen modellerden bildiğim en ufak paket hacmine sahip. Bunun dışında belirttiğiniz çadırlar performans olarak birbirine yakın, ağırlık, tasarım ve iç hacimleri farklı (motor için 1 kg. ağırlık farkındansa iç hacimi değerlendirmenizi öneririm)
Market tarzı ucuz çadırları plaj kampları ve festival kullanımı dışında önermem. Çift tente olanlarında bile ciddi su geçirme sorunları oluyor. 2007 Rock'n Coke festivalinde yağışta market çadırlarının neredeyse istisnasız su geçirdiğini birebir gördüm. Yağmur yağma şansı var ise outdoor için üretilmiş markalı bir ürün öneririm. Outdoor için üretilmiş çadırların tentelerinin UV dayanımı da daha yüksek olduğundan aynı zamanda daha uzun ömürlü olacaklardır.
Bu arada 3-4-5 mevsim tanımlarına kabaca bir açıklama getireyim.
3 mevsim - Çift tenteli, su geçirmez, fiberglas çubuklu, rüzgar dayanımı nispeten düşük. Rüzgar sorun olmadığı sürece kış mevsiminde de kullanılabilir çadırlar.
4 mevsim - Çift tenteli, su geçirmez, aluminyum çubuklu, daha iyi rüzgar dayanımı, genelde 1 ya da 2 adet bagaj. Tente ve taban için daha yüksek su geçirmezlik değerleri. Dağ koşullarında da kullanıma uygun çadırlar.
5 mevsim - Yüksek irtifa kullanımı için üretilmiş, çift tenteli ya da su geçirmez nefes alabilir malzemeden yapılmış tek tenteli, alüminyum çubuklu, genelde 2 bagajlı ve çadır içinde kötü hava koşullarında uzun süre yaşamaya uygun (çok iyi rüzgar dayanımı, kar altında çok iyi yük taşıma özelliği, daha fazla havalandırma, daha çok gergi noktası)
 

Ynt: Bu Çadırlardan Hangisini Alayım ?

Bende pinguin var fena değil. Kışın hiç kullanmadım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Mesajlar
1,532,367
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst