KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herkeze merhabalar.Bır otoparkta,kaderıne terkedilmis gıbı duran,Uzerinde sahıbının adresi olan,adrese gıttım,
aracı,borç karşılığında aldığını,iki sene öncesine kadar aracı kullandığını,fakat ıkı senedir yatıyor oldugunu soyledi.
1952 model jc 5,amerikan yapımı,orjinal oldugunu soyledı.ruhsatı ıslı lpgsı var.
bır yıldır muayenesi ve ıkı senelik vergi borcu var.
bu sekilde araca 4.500 ısıtıyor,
fıkır ve tavsıylerınız ıcın simdiden tesekkurler...
Selamlar
araç nerede
birde aracı çalıştırıp bakın
sahibi orjinal der aldanmayın ve iyi bir ustaya gösterin
bende aynı kasa 69 modelini alacağım gün satıcı abi gelme araç dağıldı dedi ;D ;D
Arac kocaelıde.calisiyor. Olsa bile,ıkı sene yatması ne gıbı sorunlar cıkartabılırkı.
bır se willys mı,cj5 mı,tuzla yapımı mı oldugunu,nasıl ayırt edebiliriz.
şansızmışsınız
Arac kocaelıde.calisiyor. Olsa bile,ıkı sene yatması ne gıbı sorunlar cıkartabılırkı.
bır se willys mı,cj5 mı,tuzla yapımı mı oldugunu,nasıl ayırt edebiliriz.
şansızmışsınız
1952 de cj5 üretilmediği için cj5 olmadığını söyleyebilirim.
1951-52-53 yıllarında ilk nesil cj5 olan m38a1 üretilmiştir benim aracım gibi, resimlere bakıldığımda m38a1 e de benzetemedim. Araç belki 1952 bir willys şasesine toplanmış olabilir zamanında fakat ilk izlenimim toplamanında zamanında pek iyi yapılmadığını ve sıfırdan başlanması gereken bir araç olduğu yönünde
Öğrenmeniz gereken aracın şasesi orjinalmi
Difransiyeller ne
Fren sistemi ne
Hidrolik direksiyon varmı
Westinghouse varmı
Hidrolik debriyaj varmı
Ana şanzıman ne 1952 3 ileri şanzıman orjinalinde ama sonradan 4 ileriye çevrilmiş oşabilir
Arazi şanzımanı ne
Aralarında flanş varmı yoksa direk mi bağlı
Yağ kaçakları durumu ne
Motorun durumu ne
Çürüme ne durumda
Ve aklıma gelmeyen birçok şey
ercan bey güzel sorular sormuş bunlara cevap almak gerek ama bunun hurdası bile bu parayı yapar zaten.motoru kendi motoruna benziyor bunlarda hidrolik debriyak olmaz zaten ve muhtemelen kendi üç vites şanzumanı vardır ve bence alın binin derim.tabi sadece eşşeğe biner gibi binmelisiniz ve konfor beklememelisiniz.bir şekilde motor değişimi falan yapılır belki ve ozaman işe yarar bence
Bu şekilde girip sonra şuda olsun buda olsun derpek parça parça yapıp astarı yüzünü geçiyor
O yüzden yazdım bunları, bunların olduğu bir aracı birazdaha fiyatta yükselip uğraşmadan binmesini tavsiye ederim aslında
Ayrıca hidrolik devriyaj hidrolik direksiyon westinghouse birçok araçta sonradan takılma ama konfor için gerekli
Frenler ise birçok cj nin halledilemeyen sorunu
Daha çok motorsikletlerde kullanılan, pedal konforu için yeni nesil binek araçlarında da kullanılmaya başlayan bir sistem. Bizim CJ'lerdeki mekanik yaylı sistemin yaptığı baskı balata kavrama/bırakma işini hidrolik basınç kullanarak yapıyor.