Bu da benim keyifhanem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,674
Ynt: Bu da benim keyifhanem

Buggy' Alıntı:
Yeşil Willys'i çok beğendim. Kazasız, belasız kullanın.

Diğeri de üzerindeki port bagaj(sepet),arka koltuk ve sağ tarafa kısa boyluların inip binmelerini kolaylaştırmak için taktığım basamağı saymazsak oynanmamış bir jeep.
Birtürlü düzeltemediğim ise mavi ile lacivert arasındaki farkı bilmeyip daha resmi kurumda ilk kez trafiğe çıkacağı zaman lacivert olan jeepin ruhsatında renk hanesini mavi diye doldurmuş olan birisi yüzünden sivil ruhsata geçerken önceki bilgilerin esas alınması nedeniyle renk hanesinde mavi yazıyor olması.Elimde deyil ama buna takılıyorum işte.

Etiketler

o zaman sandığımdan dahada değerli bir araç gerçekten güzel görünüyor..

Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem (79 Cj7)

Bahçe işleri bitince keyif saatleri başladı. Bu yıl TÜV yılım olduğu için ufak tefek bakım işleri başladı. Mekanik olarak sorun olmadığı için çalışmalar daha çok görüntüye yönelik. Hardtopu sökemediğim için işe boya ile başladım. Bahaneyle atelyem de kapılarını açmış oldu. Başka konu başlığı açmamak için eski konuyu hortlatmış oldum.

Daha önceki yıllarda kompresör ve boya tabancası ile hardtop boyarken ağaçları ve kendimi de boyadığım için ilk defa rulo kullanmayı denedim. Sonuç olumlu, boya tüketimi de üçte bire düştü. Maliyet = 1 lt Akzo-Nobel Selülozik mat siyah boya 13,75 TL + Parmak rulo 3 TL + Tiner, eski gazeteler, bant vs. 1,25 TL
Toplam 18 TL

Sırada tampon ve tampon koruyucu boyası, motor içinde ufak tefek rötuşlar, aracın altında ve çamurluk içlerinde pütürü dökülen yerlerin pütür yamaları var.

Ekli dosyalar

• 01.jpg
    143.5 KB · Görüntüleme: 211

Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem

Devam.
Kaput üzerindeki kedi çiziklerini kapatan sticker'lar da yenilendi. Seyit Hocamın tavsiyesi ile pati'ler büyüdü, tekerlek izi küçüldü

Ekli dosyalar

• 05.jpg
    151.1 KB · Görüntüleme: 200

Kendime iyice kızmaya başladım.Şu Willys'i burada boyaya sokmak yerine atla git İzmir'e,hem tatil yap hem Emin onu boyarken geç karşısına keyifli keyifli çayını iç.
Bu da hayatta aldığım derslerden biri oldu işte.Neyse toplam kaç pati varsa söyle onlara ben çorap/kılıf benzeri birşeyler dikip alıp getireyim bari.
Yapılan iş güzel oluyor,hele de kendi elinle yapıyorsan.Ancak o boyayı ben yapmaya kalksaydım o ruloyu jeepin üzerinde yapışıp kaldığı yerden sökmek için keser -keski epey uğraşırdım.
Eline sağlık,güle güle bin.

Ben de dersimi aldım. Selülozik boya ile rulo kullanacaksan keser-keski değilse bile, rulonun eriyip yüzeye yapışan parçalarını hemen almak için yanında cımbız bulunduracaksın.

Sent from my phone

Seyit, willys'e kıyamam ama CJ5'i getirirsen acemi nalbant/gavur eşeği misali boya konusunda tecrübe kazanmak için onu zevkle boyayabilirim. Hardtop basit iş ama metal gövde konusunda hiç becerim yok, bahaneyle elimi alıştırırım.

Bu yaz olmasada önümüzdeki yaz yazlıkta bahçeveye şeffaf naylondan ve 5x10 kalaslardan iskeletler ile fırın gibi kabin yapıp içinde benim cj8 i boyayacağım kafaya koydum

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben uçak teknisyeniyim, aslında zaman zaman ufak boya işleri yapıyorum çelik macun - zımpara işim daha çok oluyor ama yinede boyacı gibi cam düzgünlüğünde yapabilirmiyim bilmiyorum. önce kaputtan başlamak planım zaten

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi