Buzdolabı Sorunu Hakkında.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaferyilmaz99 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,193
Elektrolux buzdolapları kullanım klavuzları: Aşağıdaki linkte belki kendi buzdolabınızı bulabilirsiniz.

electrolux camping kühlschrank bedienungsanleitung - Google-Suche

Üç sistem buzdolaplarında gaz sisteminin bakımı konusunda aşağıdaki linkte faydalı bilgiler var. Google tercümesinde bazı kelimeler tam uymayabilir. Ben düzeltmeye çalıştım ama bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını bilmediğim için tam düzeltemedim. Anlamadığınız yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Wartung Gasanlage Kuehlschrank – Camping-Wiki

Google tercümesi (Word dosya):Ikinci dosyada resimlerde var. Böylece anlaşılmayan kelimelerin karşılığını resimler sayesinde bulmak mümkün olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Üç Sistem Buzdolabı Gaz Sisteminin Bakımı.docx
    14.9 KB · Görüntüleme: 481
  • Wartung Gasanlage Kuehlschrank.docx
    876.9 KB · Görüntüleme: 177
Son düzenleme:

Etiketler
Yardımınız için çok teşekkür ederim, detaylı inceleyeceğim ama ön izlenim olarak şunu söyleyebilirim tahminimden daha karmaşık gözüküyor, buzdolabını bir yerinden çıkartayım inceleyip çözmeye çalışacağım tekrardan çok sağolun yardımınız için.
 

Şöyle bir durum oldu, buzdolabını söktüm eve getirdim ve birde baksam ki dolap kompresörlü sistemmiş markasıda indel-b diye bir marka, temizledim boyadım şimdi güneş enerjisi ile çalışabilir hale getireceğim, ben düğmeleri görünce amonyaklı sanmıştım oysaki... Yardımlar için sağolun
 





Etiket gözükmüyor, internetten baktığımda Kompressör markası Secon BD35F yazıyor ama iş karışık bana öyle geliyor ki dolabın kompressörü değişmiş, ama üzerinde birden fazla elektrik kablosu var değişmemişte olabilir, sizin yorumunuz nedir? Bende anlam veremedim müsait olduğumda götüreceğim bir servise, son durumu paylaşırım.





 


Buradaki görüntü kesinlikle 220 volt diyor. 220 volt kompresörlerde kullanılan role ve termik var.
 








Dolabın etiketinde r12 gaz olduğu yazıyor. Bu gazın kullanımı yasaklanalı 15 yıl olmuştur, yani dolabın mazisi 15 yıl öncesine dayanıyor. O zamanlarda 12 V kompresörler ciddi paralardı kasıtlı olarak alınma ihtimalide aklıma gelmiyor değil.
 

Merhaba,

Konuyu hortlatmış olucam sanırım ama satıldı mı acaba?