Çadır Altlığı Tamiri ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan süleyman güçlü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,611

Etiketler
Ynt: Çadır Altlığı Tamiri ?..

SULEYMAN BEY OZUR DILERIM..TURKIYEDE YASAMADIGIM ICIN NEREDEN TEMIN EDECEGINIZ HAKKINDA BIR FIKRIM YOK AMA ZANNEDERSEM BAHCE MALZEMELERI SATAN YERLERDE BULUNUR .EN AZINDAN BAUHAUS GIBI INSAAT MALZEMELERI SATAN YERLERDENDE SORABILIRSIN MESALA NALBURLARDAN?

Sera naylonunu nalburlarda bulabilirsiniz.

Araçlarla gezi yaptığımız için ağırlık sorunumuz yok. O nedenle ben, kışın kullandığım çadırımın altında (gene nalburdan metre ile aldığım ve iki kat yaptığım) hava kabarcıklı naylon örtü kullanıyorum. Üstelik bu örtüyü metal bant ile çadırın altına çepeçevre yapıştırdım.
Yani tüm çadırın altında yaklaşık 10 mm'lik içi hava kabarcıkları ile dolu naylon var. Hem ısı izolasyonu, hem alt koruma ve hem de daha yumuşak bir zemin elde ettim.

Kabarcıklı naylon ile sere naylonu arasında ağırlık olarak pek bir fark olacağını sanmıyorum. Hatta kabarcıklı diğerinden daha haffif bile olabilir. Sera naylonu ile inşaat naylonu aynı sanırım kalınlığından katlaması ve sırtta taşınması sorun olabilir. Ayrıca yüzeyi düz olduğundan kar ve donan zeminde çadırın kaymasına neden olur.

Ben de çadırımın altına kabarcıklı naylon seriyorum. Herhangi bir nalburdan tedarik edebilirsiniz. Hem ısı yalıtımı sağlıyor hem çadırı koruyor hem de daha konforlu bir uyku çekmenizi sağlıyor.

Ben tabanvay kampçıyım. Kabarcıklı naylonu kıvırıp sararak tam sarılmış bir mat boyutuna getiriyorum. Matla aynı ağırlıkta. Bunu da çantanın ikinci mat bağlama yerine asıyorum. Gerçi bir iki klüp üyesi görüntüme laf söylemişti ama kimsenin lafına göre hareket etmediğim için tınlamadım ;)

Arkadaslar benimki sadece bir tavsiye idi ayrica arabali kampci oldugum icin tasima sorunum yokgenede nacizane bir tavsiye katlama ve kivirma boyutlarini ayarladiktan sonra bir kilif diktir . boylece ne oldugu belli olmaz.Herkesde huzura kavusur secim sizin tabiiki..keyifli kamplar dilerim

Kapitan' Alıntı:
Ben de çadırımın altına kabarcıklı naylon seriyorum. Herhangi bir nalburdan tedarik edebilirsiniz. Hem ısı yalıtımı sağlıyor hem çadırı koruyor hem de daha konforlu bir uyku çekmenizi sağlıyor.

Ben tabanvay kampçıyım. Kabarcıklı naylonu kıvırıp sararak tam sarılmış bir mat boyutuna getiriyorum. Matla aynı ağırlıkta. Bunu da çantanın ikinci mat bağlama yerine asıyorum. Gerçi bir iki klüp üyesi görüntüme laf söylemişti ama kimsenin lafına göre hareket etmediğim için tınlamadım ;)

:smiley:
Her koyun kendi bacağından asılır Cem.
Boşver elalemin lafını.
Baloncuklu naylonun ile keyifli uykular

Ben çadırımın altına branda seriyorum. Çok fazla kalın olmayan 150*225 cm ebatlarında ki brandamı 3'e katlayıp mat gibi kıvırıp çantamın yanına asıyorum. Ağırlık olarak da çok ağır değil.
Arabasız Tabanway - Off Road kamp yaptığımı da ilave edeyim.

Çadırın boyutlarına uygun bir çadır altlığını yakınlardaki bir brandacıda yaptırmıştım. Gayet de sağlam bir malzemeden kenarları içe kıvrılıp dikilmiş, köşelerinde ve iki uzun kenarının ortasında olmak üzere toplam altı kuş gözü ile çok kullanışlı bir ürün olmuştu. Biraz ağır ama sağlam bir malzemeden yapıldığını düşünürseniz bu da doğal. Bunu ve bir hamağı çantaya atıp kamp yapmak bile uygun havada yeterli olabilir.

Resimlerdeki gri kat, bahsettiğim çadır altlığıdır.

Dsc08819_cadir_alti.jpg

Dsc09110__cadir_alti.jpg

Branda yanlardan 15-20 , Ön ve Arka Kapıdan ise 30-35 cm uzun olursa yağmurlu ve karlı havalarda bu fazlalıkları çadırın kenarlarına doğru kıvırarak sıçrama ile oluşacak çamur kirliliğinden kurtulursunuz.
Ön ve Arka Kapıda ki daha uzun fazlalıklarda çadıra girişte rahat etmenizi sağlar.

Her çadırda çift kapı olmadığı için çadırınıza uygun bir altlık yaptırmalı.
Bu alt malzeme ister brandadan ister baloncuklu naylondan olsun kamp etkinliğimizin daha konforlu geçmesini sağlayacaktır.

Mustafacığım üst tente, çadır altı brandasından daha doğrusu çadırın yere değen bölümünden daha fazla yer kaplar. Bombe yaptığı için. Nasıl anlatsam, çadır kullanım alanı içinde üst tentede materyal olduğundan çadır tentesinin kapladığı alan çadır altı örtüden daha büyüktür.

Bu sebeple üst tenteden değil. Yere değen parçadan daha uzun + geniş olmalı.
Çadır altı brandanın fazlalıkları üst tentenin altına sokarak akan yağmur suyunun direkt toprak ile buluşması sağlanmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR