<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Çadır Altlığı Tamiri ?..</b><br />
<br />
Bahsini ettiğim çadır altlığını linkdeki resimden görebilirsiniz. Ben yurt dışında olduğum için çadır ve malzemelerimi bulunduğum ülkede üretilen bir firmadan almayı tercih ediyorum. Bu şekilde servis, garati ve yedek parça sorunum olmuyor. Çadır montbell marka jupiter model 3 kişilik. Bu çadırı kışlık olarak aldım. Daha sonra yağmur ve yaz için ikinci bir dış tente aldım. Bu şekilde her türlü aktivitede tek çadır kullanıyorum. Kar kış aktiviteleri için dış tentenin ince, hafif, su emmeyen, kar tutmayan, rüzgara dayanıklı, kar etekli ve sağlam bağlanıyor olması gerekiyor. Yaz yağmur için ise dış tentenin su geçirmez, daha kalın, su tutmaz, iç tenteye göre havalandırma sağlamak için eteksiz daha kısa ve daha bir çok özellik bulundurması gerekiyor. Yani bir tek çadırı 5 mevsim denilen her tür aktivitede tenteleri değiştirmeden kullanmak imkansızdır. İşte bu sorunu montbell firması çadırları iki ayrı tente üreretek çözdü. Ama burda bir sorun daha var yaz ikliminde çadırı ne kış ne de yaz tente ile kullanmanıza imkan yok ikinsinde de pişersiniz. Bunun için ya iç tenteyi tek başına kurup içinde yatacaksınız ya da bu altlığı yağmur tentesi ile kullanıp iç tente olmadan gölgelik yapıp altında uyuyacaksınız. Bu şekilde çadır iki dış tente bir de altlık ile yaz kış ve çöl koşullarında kullanılabilir hale gelir. Bu altlığı çadırı korumaktan çok bu nedenle almıştım paketlenince çok ufak boyutlarda ve çadır için üretildiği için tam olması gereken boyutlarda. Resimde göreceğiniz gibi sökme bağlama ve pol takma için uç kısımlarında bazı şeyler var. Ayrıca iki yüzeyi farklı özellikler taşıyor biri alta geliyor yapışmamak için diğerde üste geliyor hem çadırdın hemde sizin kaymamanız için özel bir dokuda. Dediğim gibi yurtdışında yaşadığımdan bu tip bir altlık türkiyede satılan çadırlar için var mı bilmiyorum. Kış aktiviteleri için mutlaka bu tip bir malzeme kullanmanız gerekiyor. Buz da çadır parçalayan çok arkadaş gördüm. ;D Bu nedenle naylonun işe yarayıp yaramadığını sormuştum. <br />
<br />
http://webshop.montbell.jp/common/images/product/prod_k/k1122173.jpg</div>