Çadır Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 404
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 321,023
Ynt: Çadır Seçimi

Bir mum, çadır içinde sadece +4 derece ısıyı artırır (2 mum yakıp +8 artmasını beklemeyin, artmaz :D)... Kamyon brandasıyla bu iş olmaz. Çadırın nefes alması lazım, yani içeri hava almayacak ama içerideki havayı dışarı atacak bir çadır olması olması lazım. Kamp alanında ben de çok üşüdüm, üstelik Vaude'nin 4 mevsim çadırının içinde :smiley: Çadırın iyi olması tek başına yetmiyor, uyku tulumu da çok önemli. Eğer yazlık tulumları değil de, -18 Toros tulumları götürmüş olsaydım mışıl mışıl uyuyacaktım :D
 

Etiketler
Ynt: Çadır Seçimi

ozaman ben bu çadırı aynen iade 5 mevsimle değiş tokuş çift kişilik havalı yatak bide güzel tulum problemlere son 12v ısıtıcı gördüm internette çadır içine ne dersiniz ?
 

Ynt: Çadır Seçimi

İyi bir çadır, iyi bir tulum aldıktan sonra başka hiçbirşeye gerek yok :smiley: Bu arada malzemeleri avcılık malzemeleri satan mağazalardan değil de, doğa sporları malzemeleri satan mağazalardan tercih etmeni öneririm...
 

Ynt: Çadır Seçimi

Ben yukarıda bahsettiğim çadırı bu hafta Ercova da kullandım...Hiç soğuk olmadı2-3 derece idi sanırım....12mm mat..iyi bir uyku tulumu ve çadıra soğuk vız gelir..kaldıkı ayaklarımı ısıtmak zordur..Ama her ihtimale ve araçtada uyuma ihtimaline karşı(dizel) 12v Waeco marka elektrikli battaniye alıcam..
 

Ynt: Çadır Seçimi

yol' Alıntı:
İyi bir çadır, iyi bir tulum aldıktan sonra başka hiçbirşeye gerek yok :smiley: Bu arada malzemeleri avcılık malzemeleri satan mağazalardan değil de, doğa sporları malzemeleri satan mağazalardan tercih etmeni öneririm...




Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum. Sakın olaki av bayilerine gidip de markası, özellikleri belirsiz malzemeleri -özellikle uyku tulumu-almayın. Tecrübeyle sabittir. Cahillik dönemlerimde (8-9 yıl önce falandı) bir av bayiinden, satıcının -15 dereceye dayanacağını söylediği bir tulum almıştım. Az kalsın böbreklerimi haşat ediyordum. Yediğim kazık da cabası.
 



Ynt: Çadır Seçimi

çadırda ısınma için iki durum söz konusu uyurken asla ve asla yanar halde mum ocak vs olmamalı ama çadırın tepesine asılan kalın camdan yapılmış orta boy çaplı mumları alan bir fener görmüştüm tavana asınca gece yatarken yanar halde bırakabiliyorsunuz. türkiyede satıldığını görmedim ama yurtdışından bulunabilir ya da umarım birileri getirir.

çadırda otururken benzin ocağı harika oluyor ama favorim ve tehlikesiz olan trangia ocaklar. tdf nin çoook soğuk olarak tanımlanan sanırım 2002 ya da 2003 idi bolu aladağ kampında primus ocak ile -38 derecede çadırda kısa kollu oturmuşluğum vardır ama dediğim gibi benzin ocağı ile çok tcrübeli olmayan birisinin çadırda oturması tehlike.
 

Ynt: Çadır Seçimi

Bana önerebileceğiniz bir websayfası yada firma varmı ? (5 mevsim çadırda ve tulumda ne marka önerirsiniz mat mı havalı yatakmı tercih etmeliyim .)
 

Ynt: Çadır Seçimi

selamlar

çadırda vaudenin kar etekli modellerini tavsiye ederim halen bizde iki modeli var birisi iki kişilik diğeri de 3 kişilik ama gereğinde bunlara +1 ilave edebilirisiniz tecrübeyle sabittir(hatta 3 kişilik modelin aynı boyutta olan campo grande modelinde 9 kişi oturup yemek yapıp yemişliğimiz vardır 6 kişiyle de rahat kağıt oynanabiliyor). kar etekli olmayan modellerde özellikle karda alttan çok fazla soğuk alıyor. uyku tulumu olarak 7 yıldır kullanılan toros marka -35 ektremi olan kaz tüyü tulumlarımız var bunun yanında -18 sedat hocamın dediği tulumlar da var ancak hiçbir tulum toros -35in verdiği rahatlığı vermez diye düşünüyorum. -35ten daha düşük sıcaklıklarda ise benim çözümüm alaska -8 lik metroda satılan alman malı sıradan tulumlar var sanırım fiyatı 20 ytlnin altında onlardan birisinin içine -35lik torosu yerleştirin sabaha kadar türiyedeki her şartta çadır uçmadığı sürece mışıl mışıl uyursunuz. çadırda çadır sohbeti ederken de trangia ocak ve kimyasal malzeme satan yerlerde çok ucuza %96lık alkol satılır birka marka onunla yakarsanız hem çayınız çorbanız pişer hem siz ısınırsınız hem de isterseniz mısır patlatır ya da kestane pişirirsiniz.

ama imkanınız var ise msr marka bir çadır edinin amerikadan ya da yurtdığından başka bir yerden hayatınızdın en rahat kamplarını en geniş mekanlı ortamda yapın

yukarıdakilerden daha iyi malzemeler eminim ki vardır ancak aradaki fark yukarıdaki malzemelerden çadırların 5 sene kullanılmış olması (klüp şartlarında) ve tulumların halen kullanılıyor olmasındandır.
 


Ynt: Çadır Seçimi

Bunları almayı düşünüyorum ? Ne dersiniz
Husky Fighter Tek Kurulumlu 5 mevsim Çadır
Erma -15 C Uyku Tulumu
Husky Anapurna Uyku Tulumu -22
Çift Kişilik Şişme Yatak

ya bu - 22 derece dedikleri ne oluyor yani mesela hava 5 10 derece civarıyken kaç derecelik tulum gerek ? bide -15 derecelik iki tulum var baktığım biri 30 milyon biri 250 miliyon ???
 



Ynt: Çadır Seçimi

Ucuzdur vardır illeti....İyi bir uyku tulumu 250-400 arası .....çadırda.....500-750 civarıdır....
 

Ynt: Çadır Seçimi

uyku tulumlarında verilen -22 ya da -18 ya da -35 gibi rakamlar genellikle ekstrem dereceleri gösterir örneğin atıyorum -35 denilen bir tulum -35 derecede içindeki kişiyi hayatta tutar ama kesinlikle bu o sıcaklıkta rahat ettirir anlamında değil, aynı tulumun konfor aralığı -17 ye kadar olabilir bu da -17 ye kadar olan sıcaklıklarda üşümeden rahat edersiniz demektir. -17 den -35 e kadar olan sıcaklıklarda da üşürsünüz ama hayatta kalırsınız
 

Ynt: Çadır Seçimi

kaz tüyü uyku tulumu almayacaksanız, içindeki sentetik malzemenin ne olduğuna ve yoğunluğuna bakın derim. ayrıca dış kumaşın özellikleri ve cinsi de önemli. örneğin artık en kötü thermolite quallofil dolgu olmalı, tactel dış kumaş olmalı ve ripstop olması gibi.
keza çadırda da aynı şeyler sözkonusu. dış tente kumaşı, bu kumaşın su geçermezlik değerleri, kar eteği olup olmadığı, polleri vs. gibi.
üst segment ürünler alacaksanız bunlar cidden pahalı şeyler. en doğru ürünü almak lazım. bu nedenle naçizane önerim, satış alma işlemi öncesinde mutlaka hem bu konudaki uzman mağazalarda, hem internette hem de kullanıcılar bazında ciddi bir araştırma yapın.
ben 3 mevsim çadır kullanıyorum. kışın çadır kurmayı düşünmediğim ve misal olsun diye söylüyorum, ercova'dakinden daha soğuk bir aktiviteye katılmayı planlamadığım için tercihim bu şekilde oldu.
ama değişik konfor derecelerine sahip 2 adet yazlık, 2 adet kışlık uyku tulumum var. 12 mm kapalı hücre matın üzerine 3 cm şişme mat kullanıyorum.
yatak tabii ki daha konforlu ama matınız da olsun bence.
(anapurna ve fighter'ı sitesinden inceledim, iyi duruyor.)
 

Ynt: Çadır Seçimi

ya bi abim çadırının altına mutlaka ilk zemin kalın kamyon brandası onun üzerine kalın pembe strafor sonra çadırı kur çadırın içene matlar onun da üzerine şişme yatak koy diyor benim arac malum bagajda çok müsait yervar :smiley: sizce alsammı bi kalın branda ve strafor ?
 

Ynt: Çadır Seçimi

Kalın branda sadece o kadar para verilen çadırın altının yıpranmasını ve çamurlanmasını önleyebilir... Tulumda ise kaztüyünü tavsiye ederim ama ıslandığı zaman kuruması çok zaman alır...
 



Ynt: Çadır Seçimi

branda kesinlikle işe yarar. ben de yaptıracağım ama yeşilini bulamadığım için henüz yaptıramadım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,448
Mesajlar
1,518,090
Kayıtlı Üye Sayımız
172,103
Kaydolan Son Üyemiz
tolgacevik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst