<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Çadır Seçimi</b><br />
<br />
Hani dağa gitmesem her kamp yanımda 5 kg'luk hannah expedition 5 taşımasam her kamp dediklerine inanacağım da neyse. <br />
<br />
Ben herhalde bizim ekipte lider hariç teknik bilgisi en fazla olan adamlardan biriyim, burada yardımcı olmak için genelleme yapmaya uğraşıyorum.Çadır önerme başlığı bu sonuçta ; adama ripstop ne, duraluminium ne 9mm/11mm pol arasında kaç km rüzgar dayanım farkı var, çift tente nedir-nasıl bir izolasyon sağlar, kar eteği adam öldürür mü gibi detaylar vermeye gerek yok.<br />
<br />
Marmot Thor, Lafuma Summertime, Loap venas, Vaude Space 2/K2 Mark 3, Hannah expedition kullandığım çadırlardan bazıları bu konuda tecrübem var, basite indirgemem bilgi eksikliği değil. Bir kişi bir konuyu karşısındakine en basit haliyle anlatamıyorsa, o konuya hakim değil demektir. Teknik yazı yazılmak isteniyorsa denemeler gore-tex nedir başlığındaki gibi teknik rapor yazımı şeklinde sunulabilir sonuçta.<br />
<br />
Mevsimsel satış çadırlardaki bu bilgileri genelleyen bir kısaltma, kişi kabaca 2-3-4-5 mevsimlik çadır önerisi ile kullanacağımı mekan/mevsime göre çadır seçebilsin diye. Sonuçta fark ne diye sorarsa hepimiz detaylı/detaysız açıklayabiliriz.<br />
<br />
<br />
3 kg olan limelight hafif kabul ediliyorsa, 4.2 kg'lik venası ağır kabul etmek biraz aşırıya kaçar bence. Ayrıca herhangi bir segmentte bir ürün ne kadar yüksek performans vermek için tasarlandıysa, dayanımı o kadar kısa ömürlü olur. Termal içlikten, hafif gore-tex montlara, yarış araçlarından, kayak takımlarına kadar her yerde geçerli bu.<br />
<br />
<br />
Fiyat/performans oranı olarak venas gayet iyi.5 günlük -22 C'lik aladağlar kampından, trekkinglerdeki günübirlik kullanımlara kadar. Daha kaliteli bir şey isteniyorsa vaude space 2 de seçilebilir.<br />
<br />
Gidip adrenalinde çadırları görün, everestte-shimalde-atlasta çadırları görün tabi. Onlara da sorun isteklerinizi kabaca sattıkları insanlardan aldıkları yorumları da dinleyin ve böyle karar verin. Biz sadece yardım etmeye çalışıyoruz, en iyisi burdaki yazılanların aklın bir köşesinde tutup alırken hatırlamanız..</div>