Ynt: Çadır Tulum Nasıl Saklanır ?
Uyku tulumlarının mağazalarda satılana kadar kılıflarında ve sıkıştırılmış olarak stoklandığını biliyoruz. Ama insan o kadar parayı bastırınca doğal olarak "ya bir daha kabarmazsa" diye açık vaziyette saklamak istiyor.
Ben eski evde kamp eşyalarımızın durduğu hobi odasında tavana 2 tane kanca dübelleyip askıyla ona asıyordum. Şimdiki evde ise ya hiç sıkıştırmadan üçe katlayıp bir rafa koyuyorum, diğerini de aynı şekilde onun üstüne. Bazen de büyük hurç gibi bir torba var, sıkıştırmadan onun içinde duruyorlar.
Bakım konusuna gelince, kamptan döndükten sonra varsa nemi kuruyana kadar havalandırıp sonra dediğim şekilde saklıyorum, herhangi bir bakım yapmadım, yıkadım mı hatırlamıyorum
Çadırı ise; daha kamptan dönerken hava durumuna göre, çadır kuru ise, sadece üstündeki ot ve tozu silkeleyip torbasına girecek şekilde bir ucundan başlayıp uygun ende katlayıp rulo yapıyorum ve torbasına koyuyorum. Ama yağmurlu bir kampsa, eve geldiğimde ya balkonda, ya banyoda açıp, suyunun süzülmesini ve kurumasını bekleyip, üstündekileri silkeleyip, demin bahsettiğim şekilde katlayıp, rulo yapıp torbasına koyuyorum. İç çadırı, polleri, sikkeleri ve ayrı ise ipleri müsaitse bir çantada toplamakta fayda var, değilse de mutlaka yanyana kendi kılıflarında durmalılar.
Sözünü ettiğim uyku tulumlarını da, çadırı da 14-15 senedir bu şekilde muhafaza ediyorum ve 14-15 senedir aynı malzemeleri kullanıyorum.