Çadır ve Uyku Tulumu Soruları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hazanfer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,545

hazanfer

Uçmasamda Yükseklerde Hayalim :)
Yer
istanbul
Web
www.fotobiyografi.com
Arkadaşlar merhaba,
Konu altında Çadır ve Tulum hakkında soruları toplamak istedim.

Benim ilk sorum ilk defa çadır ve tulum alacak birisi olarak Lafuma Summertime 2/3 ve Husky Bird; çadırlar 160 lira fiyata sahipler ve ikiside 3 kişilik, kubbe tipi ama hangi marka daha kalitelidir, hangisinin kurulumu daha basittir ve kullanışlıdır bilmiyorum?
Mesala ben bir hafta arkadaşımın lafumasını kullandım iç tentesi normal bez. Yağmur yağarken kurmaya kalksak, kurulum esnasında dış tenteyi üzerine geçirinceye kadar içi ıslanacak yani.

İkinci sorum ise Lafuma patrol -2 derece 84 lira ve Husky Magnum -15 derece 122 lira uyku tulumlarından hangisi tercih edilmeli ?

Bu ekipmanlar kar hariç her türlü ortamda kullanılacak yani şidetli yağmur ve Türkiye soğuklarına dayansın istiyorum. Ama -15 derece tulum alınca hafif soğuk havada terletirmi sorusu kafama takılıyor.

Varsa bunlara alternatif marka model çadır ve tulum onlarıda beklerim ama dediğim gibi bu fiyat aralığında en kaliteli, en iyi modelleri seçmeye çalışıyorum. Lütfen 400 lira gibi fiyatlara 4 mevsim çadırları yada tulumları önermeyin zaten alamam :smiley: :smiley:

Etiketler
Ynt: Çadır ve Uyku Tulumu Soruları

%100 Husky Bird öneriyorum. Gayet kaliteli ve memnunum, karda kışta bile sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayan gönül rahatlığıyla 4 mevsim diyebileceğiniz bir çadır. Saygılar.

Çağdaş Huskynin kurulumu basitmi tek başıma çabucak kurup sökebilirmiyim ve yagmur yağarken kurmaya kalksam lafumada ki gibi ıslanma sorunu varmı?

hazanfer' Alıntı:
Çağdaş Huskynin kurulumu basitmi tek başıma çabucak kurup sökebilirmiyim ve yagmur yağarken kurmaya kalksam lafumada ki gibi ıslanma sorunu varmı?
Merhaba biraz geç oldu ama kusura bakmayın. Öncelikle kurulumu çok kolay bir çadır, bir kişi rahatlıkta kurup sökebilir. Ağırlığı da 3300 gr., akranlarına ve kalitesine göre normal. Bende sağanak yağmura dayandı, kar yağarken de ben denemedim ama karın altında çadır görünmeyecek hale gelmesine rağmen bana mısın demediğini sitedeki bir yazıdan okumuştum. Yine de güvenemem diyorsanız yanınıza bir naylon branda alabilirsiniz.
Selamlar.

Evet hepsiburada.com'dan husky bird çadır ve husky magnum -15 tulumlarım geldi.
Hiç haberim yokken tulumları sağ ve sol olarak takım halinde gönderen siteye teşekkür ederim bu takım olayının magnum modelinde de olduğundan bihaberdim ama adamlar düşünmüş öyle göndermiş sağolsunlar :smiley:
Çadır güzel ve olduça geniş ama sanki lafumanın taban malzemesi daha kaliteliydi yani en azından daha kalın bir malzeme... Birde Lafumanın bağaj kısımı daha büyük daha kullanışlı geldi bana üçüncü bir pol ile ileri doğru açılabiliyor çünkü, öte yandan ben o bağaj kısımını gündüz dışıda kullanmayacağım için dert etmedim... tekrar alacak olsam ikisi arasında yine Huskyi seçerim.

Gelelim soruya ben bu tulunları çantalarından çıkarttım ve birdaha da geri sokamadım 10 dk uğraşmama rağmen başarılı olamadım ince bir noktasımı vardır. Bilenler paylaşsın lütfen bunlar böyle taşınmaz çantaya girmeleri lazım :( :mad: :'(
Olabildiğince sıkı sıkı sarıyorum ama çantasına sokacağım derken yine dağılıp bozuluyolar nasıl olcak ki bu iş? ??? ???

hazanfer' Alıntı:
Gelelim soruya ben bu tulunları çantalarından çıkarttım ve birdaha da geri sokamadım 10 dk uğraşmama rağmen başarılı olamadım ince bir noktasımı vardır. Bilenler paylaşsın lütfen bunlar böyle taşınmaz çantaya girmeleri lazım :( :mad: :'(
Olabildiğince sıkı sıkı sarıyorum ama çantasına sokacağım derken yine dağılıp bozuluyolar nasıl olcak ki bu iş? ??? ???

Selamlar,

Tulumları sararak torbalarına sokmaya çalışmayın, bir elinize torbayı diğer elinize tulumun ucunu alın, bir ucundan başlayarak torbanın içine sokmaya başlayın, düzensiz, buruşuk olsun, sokarken elinizle sıkıştırın, ta ki tulumun sonunu da sokana kadar.. Buruşuk olması sorun değil, önemli olan herseferinde değişik buruşsun, aynı yerlerden değil, kullanmadan önce bir silkeleyip havalandırın, kabarmasını sağlayın..

Kolay gelsin..

deeperdiver' Alıntı:
Selamlar,

Tulumları sararak torbalarına sokmaya çalışmayın, bir elinize torbayı diğer elinize tulumun ucunu alın, bir ucundan başlayarak torbanın içine sokmaya başlayın, düzensiz, buruşuk olsun, sokarken elinizle sıkıştırın, ta ki tulumun sonunu da sokana kadar.. Buruşuk olması sorun değil, önemli olan herseferinde değişik buruşsun, aynı yerlerden değil, kullanmadan önce bir silkeleyip havalandırın, kabarmasını sağlayın..

Kolay gelsin..

Evet ya sonunda oldu ama yinede zor oldu bukadar mı sıfıra sıfır ölçü olur ya insan azcık geniş yapar şu torbayı...
Yardımlarınız için teşekkür ederim artık ikiside torbanın içinde ;D

konunu üstünden biraz zaman geçmiş ama olsun ;D ben hiç bir koşulda ne kıyafet ne çadır lafumayı önermem çok dandik bi marka bence ama husky de çok severim özellikle çadırları hoşuma gidiyor ama tabi çadırdada hillberg iyidir..

Tulum olarak Alpinist -18 kullanıyorum hacim haricinde gayet memnunum sentetk düşünüyorsanız tavsiye ederim.

Lafuma arkadaşımda var o da 3 kişilik benim huskyde ama ikisini çanta olarak yan yana koyduğumuzda lafuma benimkinin iki katı boya sahip. Oysa kurulu ölçüleri aynı... ??? ???
Artı benimkinde ön ve arka olarak iki kapı olması süper bir klima havası yaratıyor, hava akımı sebebiyle.
Gerçi lafumada da öndeki üçüncü pol ile açılan bagaj çok iş görüyor zira yağmurda içeri girip çıkarken çardak etkisi ile içeri yağmur girmesini engelliyor. Bu da benimkinde yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.