ayna
varmak değil...gitmek!
İstanbul un ortasında bir cennet gibi limandır çam limanı....
Heybeli adanın mütevazı ama bir o kadar da keyifli limanıdır....
Eskiden denize girmeye korkardık burada....Göğüs hastalıkları hastanesinin atıkları geliyor diye....ama hastane kapanalı yıllar oldu....
Bir kere denizin ortasında bir adada ve istanbul u görmeyen bir limandır....Kumsalın dibine kadar salması derin olan tekneler yanaşabilir....Derinlik müsaittir...Dileyen tekneler aynı ege gibi koyun güney yakasında kıçtan kara yapabilir....Bir keresinde dımdızlak sabah vakti gözümü koyda açmıştım....yiyecek hiçbir halt yok teknede....
(Aslında koya bile nasıl geldim hatırlamıyorum ya neyse....
) Üstelik 4 tane de misafiri kimbilir nasıl kandırıp tekneyle çam limanında sabahlatmışım
Karnımız zil çalıyor....Hemen botu atıp karaya çıktık...kumsal boyunca iki gazino bir market tarzı bir yer ve birde kumsalın güney ucunda ufak bir mekan vardı....Hepsinden birşeyler aldık...sucuk,yumurta (ki sucuklu yumurta olmadan tatil yapıyor saymam kendimi) tavuk,ekmek,peynir,domates,biber,salatalıkvs..vs...dilenci vapuru gibi heryerden birşey alıyoruz...Allah tan parayı almışız yanımıza ..ama o güney kumsaldaki çocuk bir başka davranıyor bize....- Abi biz gördük seni..açsınız galiba...ne istersen al....para mara istemez diyor...Zorla para veriyoruz ama gözlerimiz de doluyor yani.... :'( Sezonluk çalışan bu adamlara esaslı bir selam çakıp teknemize dönüyoruz....
Bitmedi.....
Heybeli adanın mütevazı ama bir o kadar da keyifli limanıdır....
Eskiden denize girmeye korkardık burada....Göğüs hastalıkları hastanesinin atıkları geliyor diye....ama hastane kapanalı yıllar oldu....
Bir kere denizin ortasında bir adada ve istanbul u görmeyen bir limandır....Kumsalın dibine kadar salması derin olan tekneler yanaşabilir....Derinlik müsaittir...Dileyen tekneler aynı ege gibi koyun güney yakasında kıçtan kara yapabilir....Bir keresinde dımdızlak sabah vakti gözümü koyda açmıştım....yiyecek hiçbir halt yok teknede....
Bitmedi.....