Camın içinde ve Dışında Buğu Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,580

eftaLYa

Face & Ben
Yer
İstanbul - Şişli
Web
www.esraakeroglu.com
Geceleri tüm camlarım içten ve dıştan buğu yapıyor. Uzun süre düzelmiyor.İçten ve dıştan camları silmem gerekiyor ama o da tam çözüm değil.. 6 derece miyop gibi araba kullanıyorum.. (eskiden gözlerim 6 derece miyoptu.. :smiley: )
Sanırım klimanın cama üflemesi gereken ayarında da sorun var. Ona ancak salı baktırabileceğim, malum bayram..
Genel olarak buğu sorununa bir çözüm var mı? Önereceğiniz bir malzeme mesela..

Etiketler
Ynt: Camın içinde ve Dışında Buğu Sorunu

polen filtresini değişin... yazdan kalma toz ve yaprak döküntüleri tarafından tıkanmış olma ihtimali yüksek. hava akışı normale dönünce buğu sorunu büyük ihtimalle hallolacaktır.

Dıştan buğu olayına yapılacak pek birşey yok sanırım. sabah gördüğüm bütün araçlarda oluyor.

Ancak bütün camlara dıştan su kaydırıcı sürerseniz br nebze rahatlarsınız...

Hemşo aslında idareden buhu önleyiciler var ama bu ürünün sahteside çok var dikkat etmek gerekir ama şimdi gider bir marketten alırsın ama sonra kulaklarımı çınlatırsın :smiley:
sen en iyisi camı hiç su lekesi kalmayacak şekilde güzelce temizle birdahada cama elleme kaloriferin diğer üfleme yerlerini kapat camlara daha güçlü hafa gitmesini sağla
Aslında birkaç ilkel teknik var ama boşver ya işe yaramassa :smiley:

eftaLYa' Alıntı:
polen filtresi yeni değişmişti aslında. yaz sonu. ama haftaya baktırırım.
dıştan su kaydırıcı nedir?
Esra bu ürününde kaliteli bir marka olmasına dikkat etmen gerekir bununda sahtesi var cam dıştan çok daha fazla buhu yapar ama gerçeği çok güzel işe yarıyor

sanayideki arkadaşlar ne kadar ruh hastası olduğumu bilirler :D orjinalini kullanırlar herşeyin. birde artık akraba gibi olduk :smiley: malzemede sorun olacağını sanmam. ama arabam sürekli açık otoparkta. ağaç altı vs oluyor. malum yaprak döküm zamanı. bir baktırmak lazım.
ama buğu olayı kabusum oldu.
Az evvel dernekten geliyorum. 200 mt gidemedim. benzinliğe girdim. sildi çocuk birşeyle. bu önler epey süre dedi. ama o sürdüğü herneyse bu seferde cam pismiş gibiydi.

eftaLYa' Alıntı:
ama o sürdüğü herneyse bu seferde cam pismiş gibiydi.
heh işte kaliteli ürün olmadığındandır
hatta felaket tellallığı yapmış olmayayım ama eğer park yerinden dolayı kaloriferin bulunduğu camın altındaki hazne eğer yaprak vs. dolarsa arasın içine su girer haberin olsun
Clio da başıma geldide ondan biliyorum :smiley:

esra amasya elmasımı :smiley:))) yani elmanında kalitesi olmalı dimi :smiley: şaka bir yana elma buzlanma için kullanılır hee o olmazsa soğan olur :smiley:) ama bu dediklerim buzlanma için eğer bunlar varsa havuç domates ilave et bird e sivri biber menemen yap :smiley:))))

herşey bir yana buğu önleyici spreyler var onlar işini görür sıvı s abun s ür diyeceğim ama sen ayarını bilmez köpürtürsün :smiley:

ulusotomotiv' Alıntı:
esra amasya elmasımı :smiley:))) yani elmanında kalitesi olmalı dimi :smiley: şaka bir yana elma buzlanma için kullanılır hee o olmazsa soğan olur :smiley:) ama bu dediklerim buzlanma için eğer bunlar varsa havuç domates ilave et bird e sivri biber menemen yap :smiley:))))

herşey bir yana buğu önleyici spreyler var onlar işini görür sıvı s abun s ür diyeceğim ama sen ayarını bilmez köpürtürsün :smiley:
Abi ben diyecektim demedim
Şimdi denemeye kallarlar ;D ;D ;D

Havalandırma ,iç sirkülasyondaysa özellikle soğuk havalarda buğu yapar ve çözmesi uzun sürer,
Havalandırmayı ,dışardan hava alacak konuma getirin,
Yine buğu çözülmüyorsa,havalandırmayı iç -dış konuma getiren düğme arıza yapmış olabilir,

Sorun burdan değilse ,üflemede sorun vardır.

camlar dışardan buğu yapmaz, sabah oluşan ıslaklığı silecek suyunuzlar 5 dk arayla yıkarsanız sorun çözülür. içerdeki buğunun giderilmesi için buğu önleyici kullanmak sadece geçici olup sağlıklı olmayan bir çözümdür. normal bir aracın kalorifer sistemi düzgün çalıştığı takdirde yeterli olmalıdır . olmuyorsa bir sorun var demektir ve kesinlikle halledilmelidir. bğu önleyici kimyasalları kullanırken çok dikkatli olmalı kesinlikle solunmamalı ve bunu hergün uygulamalısınız. şahsen ben tavsiye etmem... çüzümü ısıtma sisteminin düzeltilemsinde ararım.

yunus bager' Alıntı:
Abi ben diyecektim demedim
Şimdi denemeye kallarlar ;D ;D ;D
de de bişe olmaz :smiley:) bu arada kimse görmeden bişe anlatayımda aramızda kalsın :smiley: bugün dükkana bir bayan geldi dediki jeep ime bir bakarmısınız anormal bişe var dışarı cıktım araca baktım
bayan bu araç jeep değil dedim kadında
aaa nasıl olur ben bunu jeep diye aldım dedi
bende yok yok bu suzuki dedim suzuki servisi baksın dedim
kadında aaaa yaptığınız olmuyo ama bu suzuki jeep zaten dedi ve szide hiçbişeden anlamıyorsunuz insanları kandırıyosunuz dedi :smiley:)))))
o misal şimdi esra başlar elma armuttan ortaya alevli bişe cıkarır :smiley:))

Camlar dışardanda buhulanır Bulunduğunuz yerin hava şartlarıyla alakalı bir durum
Kendi aracımda içerdeki buhuyu 10 saniyede çözüyorum ama dıştaki buhu çok daha zor çözülüyor
Kesin çözüm tabili serviste çözülür bir arıza olduğu kesin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR