KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Camper aslen motokaravan olmakla beraber, yollarda gördüğünüz büyük motokaravanlara oranla daha küçük boyutta, içi kamp yapmaya uygun gereçlerle donatılmış, genelde panelvan veya benzeri minibüs tipi araçlardır. İçi, yatma, oturma ve mutfak ünitelerinden oluşur. Bazılarında tuvalet ve duş da bulunmaktadır.
Yaygın olarak panelvan, minibüs gibi araçlardan yapılmasına karşın, arazi araçlarının da bu şekilde düzenlenmesi oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Bu arada 4x4 bir Camper hep hayalim ve hedefim olmuştur.
Ve syncro T2, T3, T4 kasalarda da mevcuttu. Ancak pek bilinmiyordu.
Hatta Almanya'da her kasanın 4x4 Syncro modeli mevcut. Yani benim kullandığım yüksek tavan, uzun şasenin bile...
Ama Türkiye'ye bütün modeller gelmiyor.
Aslında bir arkadaşımda T3 Syncro var, Bolu'ya onunla gelmeyi de planlamıştı, ama çocuk yüzünden camper ile gelmek zorunda kaldı.
VW T2 Syncro
VW T3 Syncro
VW T3 Syncro
VW T3 Syncro
VW T3 Syncro
VW T4 Syncro
VW T4 Syncro
VW T4 Syncro
VW T4 Syncro
VW T4 Syncro
VW T5 4Motion (artık Syncro 4Motion adıyla üretiliyor)
geçenlerde internette dolaşırken iveco daily motocaravan sitesine rastlamıştım onlar da 4*4 karavan yapmışlar ve gerçekten çok güzeldi herbiri. türkiye de kia 91 92 modeli var 4*4 kia besta kızılay kullanırdı bir tane çocukluğuma rastlayan dönemde ağzımız açık seyrederdik gelip geçerken. bir de as 250 lerin 4*4 modeli var bu arabalar şu sıralarda devletten çıkıyor herhalde piyasada rastlanabiliyor. hatta bir tane de satılık defender gördüm ambulanstan çıkmış fiyatı da uygun 8000 civarı istiyordu bunlar değişik seçenekler aslında