Camper Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,666

taiga

Özdal bey,

Sizin kullandığınız yüksek tavan transporter camper ile örneğin Volt LTye yapılacak bir panelvan-karavan arasında pratik kullanımda ne gibi farklar vardır?

Wc-duş gibi ilaveleri dışında aracın boyunun uzaması konforu, kullanışlılığı ne ölçüde artırırken, getireceği sıkıntılar neler olabilir?

Deneyimlerinize dayanarak görüşünüzü paylaşırsanız çok memnun olurum...

Not: Bu olay 3 kişilik anne-baba ve çocuk çekirdek aileyi kapsamaktadır. Dolayısıyla büyük karavanlara ihtiyaç duyulmamaktadır. Uzun süreli konaklamalar yerine kısa molalarla çok yer gezme hedeflenmektedir.

Etiketler
Ynt: Camper Tavsiyesi?

haldun aynı şeyi düşünüyoruz galiba.
ben de internetten bu konuda araştırma yapıyorum bir süredir.
burada paylaşılacak bilgiler doğrultusunda karar vereceğim ben de.

Haldun Bey ve Gökhan Bey,

VOLT camper için güzel bir seçim bence de. Sizin saydığınız avantajlarına katılıyorum. Benim gittiğim yerlere bakarsak, tek dezavantajı gerektiğinde manevra kabiliyeti olarak transportere göre daha uzun oluşudur. Yakıt tüketimi hakkında herhangi bir fikrim yok. Ama VOLT'un da uzun şase, kısa şase, yüksek tavan gibi seçenekleri var.
Volt ile uzun süreli konaklamalar da yapabilirsiniz duş/wc koyduktan sonra.

Özdal bey,

Sizin deneyimleriniz büyük ölçüde seçimimize ışık tutacak...

Sizde takdir edersiniz ki, genelde konuştuğumuz yada ulaşabildiğimiz karavancılar ya şase üstüne yapılmış alkovanlı tip araç sahipleri yada çekme karavan kullanıcıları...

Dolayısıyla her iki tarzda hantallıklarından dolayı tercihlerimin dışında kalıyorlar...

Sonuçta şase üzerine yapılacak her proje bir şekilde izolasyon, seri olamama vb. sorunları içinde barındıracağından 3 kişi olmamızın da getirdiği avantajla panelvan bazlı bir karavan asıl tercihimiz olarak öne çıkıyor. Sanıyorum Gökhan da benimle paralel düşünüyor...

Dolayısıyla iki seçenek kalıyor...

Ya kısmen kısa yüksek tavan bir transporter üzerine sizinki gibi bir dönüşüm gerçekleştirmek. (Kendi adıma bunu yapamam, bir karavan firması ile olur sanırım.)

Yada daha uzun bir panelvan alıp (VOLT, Ducato İveco gibi) onu ihtiyaçlara uygun bir proje ile karavana dönüştürmek...

Bu noktada sizin aracınızda yaşadığınız sıkıntılar, yetersizliklerden kaynaklanan problemler ve/veya aracın ebatları ve seriliğinden hemen hazır halde olmasının getirdiği keyifler olumluluklar vs. bizler için cidden çok önemli...

Sizin için sakıncası yoksa bu noktadaki görüşlerinizi/deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirseniz çok memnun oluruz...

ben iki kişi için düşündüğüm için vw(veya muadili ebatta) panelvan karavanı amacıma daha uygun buluyorum.
diğerleri bana daha hantal geliyor. ayrıca gereğinden büyük olur gibi sanki.
nihayetinde 4-5 gün geçirmek gibi bir hedefim yok . 1-2 gece yeter de artar bile.
uzun seyahatte zaten arada otel-motel konaklaması yapmak gerekir diye düşünüyorum.

benim için bir de tabi maliyet çok önemli.
gördüğüm kadarıyla araç büyüdükçe tüm maliyetler de artıyor.
burada benim için en önemli şey minimum donanımla ortalama bir konfor sağlamak ve bunu da en cüz'i bedelle yapmak.
ama tabii tüm bunlar olayın oldukça dışından bakarak edindiğim izlenimler.
yıllardır bu işin içinde olan ve camper kullanan birisi olarak burada belki de sizden kesin yargılar kullanarak, örneğin klima gereksiz, ama tuvaleti mutlaka en iyisinden yaptırın, en az 150 lt. temiz su ve 150 lt. pis su tankı olmalı gibi, yol göstermenizi rica ediyorum.
bunların sonunda belki de araç tercihimiz bile değişebilir.

Haldun dayı, bunlara ne dersin?

mog01.jpg

mog02.jpg

Hem arazi konseptine de uygun yeri geldiğinde..

Volt hakkında (LT45) ve Mercedes Sprinter ( 313 CDI) hakkında endameli olmasa da biraz bilgi sunabilirim..
VW Volt, 5 silindirli turbo dizel motora sahip. MB Sprinter 4 silindir turbo dizel. Her ikiside direkt enkesiyonlu. Babam taşımacılıkla uğraştığı üzere bu almanlarla iyi anlaşıyoruz. Şükür ki bariz farkları var ama önemli farklar da yok sayılmaz... Her ikisinin de turizm paketlerine sahibiz. Sprinter' e göre süspansiyon açısından biraz daha sert Volt. Mercedes süspansiyon açısından daha konforlu. Volt' da da hız sabitleyici si var. Uzun yolu daha keyif veriyor. Bunun yanı sıra ikisinde de ESP, ABS, sürücü hava yastığı standart.

YEVGENI' Alıntı:
Haldun dayı, bunlara ne dersin?

mog01.jpg

mog02.jpg

Hem arazi konseptine de uygun yeri geldiğinde..
bunlar 3 oda bir salon herhalde süper... sonunda gidecez moglanıp kamyoncu olacaz ya hadi hayırlısı :D

Taiga Bey camper konusunda iyi bir danışman bulmuşsunuz Özdal bu konuda epey bir tecrübeye sahiptir onun bilgilerinden ve tecrübelerinden muhakkat yararlanın derim.Birde şu husus var tabii ki ileride ruhsat ve buna bağlı olarak vergi konusunda sorun yaşamamanız için seçeceğiniz araç modeli ve yaşı bunda etkili olacaktır bu konuyuda araştırmanızı tavsiye ederim unutulmaması gereken neye ve hangi ekipmanlara ihtiyacınız olduğu.

Sn. Taiga, Sn. Ufo araç seçiminde önce, olmazsa olmazlarınızı belirlemeniz lazım. Sn. Taiga'nın sloganında yazdığı gibi az şeyle yetinildiği zaman daha küçük bir araçla yetinilebilir.

Büyük araçlar benim gözüme de hantal gözüküyor, yanılıyor da olabilirim. Ama eminimki dar sokaklarda manevra ve şehir içi kullanımda park etme gibi sorunlar yaşanıyordur. Araç seçiminde 5 yaşından küçük bir araç seçerseniz yüklü bir ÖTV ödeyeceğinizi de hesap etmelisiniz. Ben kendi açımdan küçük bir aracı tercih ettim. Bende kullandığım 2001 model standart tavanlı (2m) Kia Pregio vardı. Bu sene onu bir kamp taşıtına dönüştürdüm. 5metrenin altındaki boyutuyla otomobil yerine de kullanıyorum. Aracımda Tuvalet, Trumatik Kalorifer, 3 sistem buzdolabı, Evye-Ocak, tente, kıyafet ve yiyecek dolapları gibi gereken ekipman var. Araç içinde tabii ki duş yok. Ancak araç dışında yapabilmek için bir sistemimiz var. Bize eşimle birlikte idareli kullanımda yaklaşık günde15lt su harcıyoruz. Bu aralar ıvır zıvırı koymak için araç üstüne bir port bagaj taktırsam acaba sıkıntı yaşarmıyım diye de düşünüyorum. ???

Selamlar.
Ferhat Şirin

Merhaba,
Küçük araç daha iyi ya da büyük araç daha iyi. Bunlar bence göreceli. Kişiden kişiye değişir. Kimi rahtına daha düşkündür, kimi değil. Tercih ve maddiyat meselesi. Bana görede büyük araca gerek yok. Benim düşünceme göre dört kişiye kadar(ikisi çocuk) ducato tarzı araçlar yeter. Güzel dizaynlar var. Ducatolara(panelvan) 4 kişi sığabiliyor. Sığmassada bir kişi çadırda yatar. Ducatolarda hemen hemen vw transporterlar kadarda pratik.

http://www.cs-reisemobile.de/pdf/alt/korfu.pdf

Sevgilerle

Karavanı olmayana allah gönlüne göre versin. (Bende dahil)

Sayın Taiga,

arkadaşlar da sağolsun tecrübelerini aktarmışlar, benim de bahsedeceğim benzer konular.

Biz sonuçta eskiden çadırla kamp yapıyorduk dağda bayırda, dolayısıyla şimdiki araç bile bize lüks geliyor. Çünkü genelde bizim gibi kampçı insanlar çadıra olsun, campere olsun sadece yatacağı zaman giriyoruz (ciddi olumsuz havalar hariç), günümüz dışarıda geçiyor. Şu an benim araçta 4-5 kişi rahatlıkla içinde oturup yemeğini yiyebiliyor, karşılıklı sohbet edebiliyor. Benzer bir araçta yukarısını çocuk için yatak yapıp rahatlıkla kullanabilirsiniz. Biz çocuk olmadığı için yüklük olarak kullanıyoruz.

Küçük araca en iyi örnek Ferhat arkadaşımın aracı. Bizim daha önceki aracımız da benzer hacimdeydi ve şikayetimiz yoktu.

Eğer daha büyük bir araç tercih edilecekse; enine yatma imkanı sunuyor olmalı, ki değsin.
Aksi taktirde orman içi, yayla yolu gibi yollarda, uzun araçla manevra yapmanız gerektiğinde sorun yaşayabilirsiniz.
Ama bizde olmamasına rağmen, aracın içini çok daraltmayacaksa, duş wc kabini olması tabii ki faydalı.

Diğer arkadaşlar da görüşlerini paylaşmaya devam edeceklerdir.

Camper benim çok ilgimi çeken bir araç olmasına rağmen ne yazık ki maliyet nedeniyle hep frenli çekme karavanları düşünüyorum. Hem istendiği anda araçtan ayrılabilmesi hem de nispeten daha ucuz bir maliyet ile konaklama imkanı sağlaması yeterli gibi görünüyor.

Hafta sonu ANAKAMP ın İnönü yayla gezisinde arkadaşların gösterdiği yakın ilgiyle aklımdaki soruların büyük çoğunluğuna yanıt buldum.

Kendi adıma aradığım boyutun T4 veya T5 camper olduğuna karar verdim. (Özdal bey ve Mehmet beydekiler gibi)

Bu tercihimin nedeni iki ana eksene oturuyor...

1- Zaman

2- Aracın hareket serbestisi (binek kullanıma yatkın olması)

İki unsuru birarada ele alırsak, senede sadece 20 günlüğüne uzun erimli karavan tatilim olacakken, kalan yaklaşık 45 hafta sonu Özdal beylerin yaptığı gibi 2-2.5 günlük kısa kaçışlara ihtiyaç duyacağım.

Bu noktada alkovanlı yada panelvan dönüşümlü bir karavan, aradığım hareket kolaylığını ("ha deyince tekerleklerin dönmesi vb.) benim özelimde ne yazık ki sağlamayacaktı...

Ancak bir T4 camper gerek boyutu ve gerekse yola hazır hale gelmesindeki basitlikle benim ihtiyacıma cevap verebiliyor. Elbette alkovanlı bir karavan yada duş-wc vb donanımlı bir panelkaravan uzun süreli tatillerde bana çok daha büyük kolaylık sağlasa da, yılın kalan zamanı beni yola çıkmaya zihinsel olarak pek hazır hissettirmeyeceğini düşünüyorum.

Altını çizeyim , bu benim özelimde geçerli bir durum.

Örneğin 215 eninde bir alkovanlı karavanıyla İnönü yaylasına bir dostumuz gelmişti ve inanıyorum ki yılın çoğu haftası kendisi karavanıyla yollardadır...

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim...Gördüklerimden ve dinlediklerimden sonra emeklilik günlerinde sağlam donanımlı bir alkovanlı karavana ihtiyaç duyacağımı da çok net farkettim...

Ama o günlere daha yıllar var... :D

Dolayısıyla önümüzdeki süreçte T4 veya T5 camper'ın, benim beklentilerime optimum verimi sağlayacak araç olduğunu düşünüyorum.

Şimdi izninizle bir sorum olacak...

Diyelim ki 2008 yılında bir panelvan ruhsatına "kamp taşıtı" veya "karavan" yazılacak...

Maliyenin öpücüğünden kurtulmak için 2003 mü yoksa 2002 model mi seçilmeli?

Haldun bey merhaba.
2007 yi bitirmeye 1.5 ay kaldı, 2003 alıp imalat sonunda hem projelendirme hem devir işlemleri yaptırılabilir. Ayrıca aracı alacağınız kişi tanıdıksa imalat süresince devir almazsınız,imalatınız bitince devir,proje,tespit ve muayeneyi tek seferde halledip maliyeti azaltırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR