Camper Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,672
Ynt: Camper Tavsiyesi?

Levent hocam,

Kendi adıma şu anda bu projeye girişecek maddi gücüm yok...
Olayı anlamaya çalışıyorum, sağolsun maliyeden kaçmak kolay olmuyor...
Neden o vergiyi (%84 ÖTV) veriyoruz anlamak mümkün değil ama bu ülkede neyi anlayabiliyoruz ki zaten...
Birde sevdiğim bir arkadaşımı yüreklendirmeye çalışıyorum karavancı yapmak için... ;D
2008 sonu gibi de kendi adıma düşünüyorum eğer düze çıkabilirsem...

Etiketler

Haldun dostum
Herşeyde olduğu gibi karavancılığında arkadaşının kendi gönül gözüyle sevip kolları sıvayıp başlamasını diliyorum. Bildiklerimi paylaşmaktan
zevk duyarım, ancak herşey bilmekle hallolmuyor maddi imkanlarında iyi olması şart onun içindirki %84 ÖTV'yi dert etmiyorum zira yeni
araç alacak paramda yok zaten. Benim karavancılık için tasarladığım serüvenim " Kervan yolda dizilir " mantığıdır. 7 ay önce aldığım hiç aksesuarı
olmayan karavanımda şu an elzem olan herşey takılmıştır. Bunları yaparkende ANAKAMP'ın güzel insanları ile olan bilgi alışverişi sayesindedir.

merhaba arkadaslar,
aracimizin OTV'den muaf olmasi icin bes yildan daha mi eski olmali? yoksa OTV kanunu cikis tarihinden once mi tescil edilmis olmali? benim bildigim kadariyla aracin ilk faturasinda OTV yoksa yani kanundan once piyasaya cikmis ise muaf. ilgili OTV kanununun linkini biliyormusunuz?

Ergun bey
Bahse konu araçlar şasi yada panelvan kamyonet olduğu için ÖTV muafiyeti var. Bu araçları amacı dışında kamp taşıtı olarak kullanılacağı için
ÖTV ayrıca tahsil edilmektedir. Bu konunun istisnası ise 5 yaşından büyük araçlardaki tadilat projelerinde ÖTV muafiyetidir.
Bir başka şekilde daha anlatayım. "0" km panelvan alıp karavan yaparsanız motor hacmine göre ÖTV farkını ödeyip aracın cinsi bölümüne
karavan yazdırırsınız 5 yaş üzeri aracı alıp karavana çevirirseniz ÖTV ödemezsiniz ancak araç cinsi bölümünde kamyonet olarak kalır ancak
diğer bilgiler bölümüne kamp taşıtı yazılır.

bilgiler icin tesekkur ederim Levent Bey. benim aracim da 97 model transporter. karavana cevirirken otv problem olmadi. trafik takipcisi bes yildan bahsetmedi. aracin otv kanunu yururluge girmeden once trafige ilk tescili yapildigi icin karavana cevirirken otv farki odememiz gerekmiyor dedi. otv kanunu linkine ulasamiyorum. acaba bes yil konusunda bir mantik hatasi yapiyor olabilirmiyiz.

Dostlar,

Sorsam mı sormasam mı diye çok düşündüm ama gördüğünüz gibi yazayım dedim sonunda...

Bildiğiniz gibi transporter camperları beğeniyorum ve kendi beklentilerime en uygun araç olarak düşünüyorum...

Ancak bir noktayı nedense anlayamıyorum...

Neredeyse tanıdığım herkesin aracı satılık yada biraralar satılıktı... ???

Özdal hocamın Mehmet abinin Mecit hocamın syncrosu vs vs...

En sonda aşağıdaki ilana denk geldim , ki bu araçta sanırım Anakamp tan...

http://www.sahibinden.com/volkswagen_transporter_2_5_camper_karavanWQQaXQQ6668071WQQpXQQdisplayitem?keyword=yüksek

Herkes aracını çok seviyor ama nedense araçlar satılık... :-\

Gerçi aynı olayı bu sitedeki pek çok arazi taşıtı aracı sahibinde de görüyorum...

Çoğunun aracı satılık oluyor...

Ben bu işi çözemedim dostlar...

Karavanlarınızdan memnun değil misiniz?

Daha büyük araçlara mı geçeceksiniz?

Yada model mi büyüteceksiniz?

Sizin için sakıncası yoksa bu konuda görüşlerinizi yazabilir misiniz?

Benim asıl aradığım soru acaba VW transporter temelli camper size yetmiyor mu?

Keyifli geziler dilerim...

Sıcak cevap:

Haldun dostum; benim camperin satılığa çıkma nedeni senin de bildiğin gibi, ev satın alma olayına destek amacı idi. Ancak daha sonra bunun hayal mahsulü olduğunu gördüm. Yani ev almak bizim için hayaldi. VW transporter kesinlikle dört dörtlük bir camper aracı. Benim şimdiki satma amacım ise aracın camper özelliklerinin yetersizliği filan değil, çünkü o yönden bakarsak hala "satmasam mı acaba" diyorum. Şimdiki amacım ise, yerine bir syncroCamper yapmak. Nedenini tahmin edersin Bu arada senin uyarın üzerine Mehmet hocamın ilanını kaldırdık, o zaten satmaya niyetli değildi, o yüzden de yüksek fiyat koymuştu.

HALDUN KARDEŞ.

satılık olan camper ilanlarını görmen seni harhangi bir kuşkuya düşürmesin inanki hepimiz araçlardan çok memnunuz

enkısa zamanda senide aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

inönu gezimizden sonra hiç ğörüşemedik..en yakın etkinlikte birlikte olma dileğiyle .

mehmet

Merhabalar, karavana yıllardır hevesli olup da bir türlü cesaret edemeyenlerdenim. Sizlerin yazılarını okuyup da keyiflenmemek elde değil. Neyse ki bir kaç haftadır büyük bir iştahla araştırıyorum.

10bin YTL' ye bulduğum temiz bir Mercedes 207 sizce uygun bir camper olur mu?

Şasi kısa kalmaz değil mi? 4 yatak + Mutfak WC vb uygulanabilir mi?
Tavan yüksetmek çözüm getirir mi? Yoksa olduğu gibi içi karavana dönüştürülebilir mi?

Deneyimlerini paylaşmanız dilerim.

Saygılarımla,

Sn.Borabora mercedes 207 den yapılan karavanlar mevcut,sizin kafanızdaki karavan tipine uyuyorsa mesele yoktur. Ama daha yeni bir araç almanız ileride daha rahat etmenizi sağlar diye düşünüyorum.Malum eski araçta arıza riski daha fazladır.Üstelik bir gün satmak isterseniz daha kolay satabilirsiniz...

Sayın Drares eski araç ile ilgili söyldikleriniz beni de endişendiriyor aslında.

Ancak aracın modelini yeniledikçe fiyatının da artıyor olması diğer düşündüren konu.
Aslında camper için 3 seçeneğiniz olsa hangisini değerlendirdiniz diye fikrinizi almam daha doğru olurdu.

Üç aracında boş halinin aynı fiyatta olduğunu varsayarsak;

1)Mercedes 207 1986 model
2)Iveco Daily uzun şase yüksek tavan 2000 model
3)Ducato 12M3 2000 model

Hangisini hangi nedenlerden ötürü tercih ederdiniz?

Saygılarımla,

Konu hakkında en ufak bir deneyimim yok, en baştan belirteyim...

Bugüne kadar ki araştırıp,okuduklarımdan edindiğim izlenimi yazayım isterseniz...

Yurtdışına çıkacaksanız, özellikle Avrupaya, İveco kesinlikle önerilmiyor...

Bir sorun çıktığında yaptırmanın zor olduğundan pek çok yerde söz ediliyordu...

Ducato gibi modellerin ise yaygınlığından dolayı en ufak bir sorun yaşanmadığını okumuştum...

Diğer yandan İveco ile Ducato (ve muadilleri) arasındaki temel ayrım, arkadan itiş yada önden çekiş ayrımında olduğu...

Aşağıdaki linkte konu tartışılmıştı, ilginizi çekebilir...

http://kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1178

Kolay gelsin...

Ek Not: Hangisini tercih edersiniz sorusuna da yanıt vermek istedim. İveco yu tercih ederdim.

Merhaba

Ben de bu araçları çok tanımıyorum. Hiçbirini de kullanmadım.

1)Mercedes 207 1986 model
2)Iveco Daily uzun şase yüksek tavan 2000 model
3)Ducato 12M3 2000 model

Modellerinden birini bugünkü görüşümle seçmeye kalksam;
1986 Model 207 eski bir araç. Bence bu aracı tanıyan ve çok seven ayrıca sorunlarını bilen birisi için uygundur. Belki çok sorunsuz olabilir ancak tanıyan bilir, ama bence modeli eski ve sorun çıkarabilecek bir araç. Benim ancak son tercihim olur.

İveco arkadan çekişiyle ağır ve tam donanımlı bir karavan tasarlayacak birisi için en doğru tercihtir. Şöyle düşünelim; aracın neresi daha ağırsa çekiş oradan olmalıdır. Arkadan çekişli boş bir araç da yolda sorunludur. Benim aracım da arkadan çekişli, karavan haline getirene kadar gevşek zeminlerde ve ıslak yerlerde hep patinaj yaptım. Karavan halinde arkada 250-300kg ağırlık olunca artık rahat ettim.

Burada benim tercihim Ducato olurdu. Önden çekişli bu araçta karavan yükünü 500kg'ın altında tutarsanız ve ağırlıkları da mümkün olduğunca öne doğru yerleştirirseniz önden çekiş avantajlı olur. Üstelikte yakıt tüketimi de daha düşüktür.

Sayın fsirin detaylı açıklamalarınız için çok teşekkürler.
Mercedes'i unuttum Eski model aracı unuttum...

Bir parça daha fazla para verebilir miyim acaba dedim ve sahibinden.com'daki 4949297 nolu Ducato dikkatimi çekti. 2004 model ve biraz pahalı. Evet 5 yaşından genç.Bu tarz örnekler için , bu sene parayı buna yatırırım sene ye de karavan olması için para harcarım diye düşündüm.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,

Benim de ilk tercihim ducatodur,ancak 12m3 olmasına rağmen 2 kişinin üstünde konaklamalarda yer darlığı yaşarsınız,ancak 2+2 çocuk konaklamasına olanak verir.Ben 1 sene boyunca (yaklaşık 10000 km) başoğlu yapımı 6 kişilik ducato karavan kullandım. bir-iki kere patinaj oldu ama çok da dert etmedim.Çok seri,kilosuna ve motor hacmine göre ekonomik,her yerde parça ve servis bulabileceğiniz bir araçtır.

Çok teşekkürler Sayın drares.

Alternatif olarak "Boxer 350 LH TD Panel Van Uzun Şase" kabul edilebilir mi? Yine 12 m3.
Biz de 2+2 olarak düşünebiliriz. Her ne kadar oğlum 3+1 diye ısrar etsede

Gördüğünüz gibi kafam epey karışmış. Acemilik işte