Camper Tercihi Konusunda Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TSI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,253

TSI

İsmail Hakan ALIN
Yer
Bursa
Öncelikle tüm doğa sevdalısı arkadaşlara 'Merhaba' diyerek söze başlayayım... :smiley:
Ben uzunca bir zamandır kampçı ve karavancı camiasını uzaktan burnu sızlayarak izleyen , son bikaç aydır bu camiaya dahil olmaya iyice niyetlenip bir parça araştırma yapmış ve bikaç gün öncede forumunuza dahil olmuş bir kardeşiniz olarak , tecrubelerinizle zenginleşmiş görüş ve önerilerinize ihtiyaç duyuyorum...
Kendimce yaptığım araştırma neticesinde , karavan dünyasına girmek için , pratiklik , mobilite ,güvenlik , konfor , fonksiyonellik , maliyet ve 2. el değeri kriterleri kapsamında değerlendirildiğinde , ülkemiz şartlarında , maliyet/fayda oranı en yüksek seçeneğin bir 'camper' olacağı sonucuna ulaştım...
Değerlendirmeye aldığım bazı seçenekler arasından bana en uygun geleni ise , bir uzun şasi Iveco Dailly 35[ kasa ebatları(sürücü bölmesi hariç) Boy:4,56 m En : 1,92 m Yükseklik : 1,90 m ] alarak , Camper dönüşümünü Bursada diğer illere göre daha çok seçeneğim olan (şanslı mıyım ne ? :smiley:) karavan imalatçılarından birine yaptırmak .
Kafamda tasarladığım 4 kişi yatak kapasiteli , Duş ,wc , siyah , gri ve temiz su depoları bulunan , ocak , evye , klima , ısıtma , enerji sağlama gibi donanımlara sahip bir yere bağımlı olmadan kendine yeten bir araç oluşturabilmek ...

En can alıcı nokta malum finans konusu :smiley:

Bütçeme gelince : Panelvan alımı (Iveco Dailly U.şase 2003-2004 model) :19.000-22.000 YTL.
Camper dönüşümü (Ruhsat , proje , aracın tadilatı , donanımı vs. dahil anahtar teslim): 10.000 - 13.000 YTL

Artacın fiyatı söylediğim rakamlar içerisinde , ancak camper dönüşümü bütçem dahilinde gerçekleşirmi . Yukarıdaki hesapla 30-35.000 YTL bütçe ile belirttiğim özelliklerde bir camper dönüşümü sağlayabilirmiyim , yoksa karşılaşılması muhtemel ekstra masraflar neler olur ve toplam ne kadardır?

neyse lafıda çok uzatmayalım , sizler eminim benim derdimi ve nedemek istediğimide çok iyi anladınız .. :smiley: , yardım ve önerilerinizi merakla bekliyorum... sevgiyle kalınız..

Etiketler
camper
RE: Campervan - Görüş ve Önerileriniz

Sayın Hakan Alın, forumumuza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz, aramıza hoşgeldiniz.

Hemen sorunuza cevap vereyim, niyetiniz camperi Bursa'daki karavan imalatçılarından birine yaptırmak olduğuna göre, bütçenize uyup uymayacağını en iyi onlar bilir. Çünkü kullanılan malzemeye göre fiyatlar farklılık gösterebilmekte. Bizim, başkası adına size "olur" veya "olmaz" dememiz ancak sizi yanıltır, başka işe yaramaz. Bu yüzden önce onlardan bir fiyat alın, ona göre bundan sonraki aşamalarda bizler deneyimlerimizi sizinle daha somut şekilde paylaşabilelim.

Özdal bey ;

göstermiş olduğunuz alakaya teşekkür ederim , 13-15000 ytl ye söylediğime yakın donanımda camper dönüşümü gerçekleşiyor(alınacak 2. el aracın 2000 ytlden fazla masraf çıkartmayacağını varsayarak) 35000 ytl lik bütçe ile projemin maliyeti belli oldu ... Finans konusunu halletmeye çalışırken bi taraftanda iç tasarım üzerine kafa patlatıcam , malum aracta 4 kişilik yaşam alanını optimum konfor düzeyinde sağlamam lazım ,aracın ebatlarına bakınca bu pekde sorun değil gibi gözüksede , 1,86 boyunda 105 kiloda biri olarak ben kafamda bazı soru işaretleri taşıyorum... alternatif iç yerleşim planları bulabileceğim (ölçülerle birlikte) bir kaynak bilen arkadaşlar var mı acaba ?

görüşmek üzere , sevgiyle kalınız ...

Hakan Bey merhabalar,
Yerleşim planları ile ilgili http://www.buerstner.com/uk/motorhomes.html adresinden faydalanabilirsiniz.
Ben de 4 kişilk bir panelvan modeli motocaravan araştırması yapıyorum.
Hoşçakalın, Gezekalın,

Ynt: Campervan - Görüş ve Önerileriniz

yardımınız için çok teşekkürler sayın Selsun ;

verdiğiniz adreste güzel tasarımlar var , araçların dışı ilede bir miktar oynanmış ... bende sizinle ve diğer kampçı karavancı dostlarla , tesadüfen bulduğum bir modülü paylaşmak isterim , vereceğim linkteki modül ile 7 değişik panelvan kasasına , 60-70 möble seçeneğinden (dolap,wc,yatak,pencere,raf vs.) istediklerinizi yerleştirerek kendi camper planınızı hazırlayıp çıktı alabiliyorsunuz...

Sprinter07_LB.gif

sm_dyo4_fc.jpg

çıktı alma yada bilgisayara kopyalama imkanınız var...kusurları : ortalama düzeyde ingilizce bilgisi gerekiyor ... sürekli internet bağlantısı lazım zira modül 'online' çalışıyor...

ben bi tasarım yaptım dailly uzun şase için

tasarmbir6389238ue2.jpg

araç aşağıdaki dodge sprinter , ölçüler dailly ile aynı..

tourvan01.jpg

ben bayıldım başından kalkamıyorum , umarım sizde seversiniz...

hee, adresi vermeyi unutmayalım.. http://www.sportsmobile.com/1_dyo.html bu adreste sayfanın altında 'Click Here to go Online Design Studio...' şeklinde bi bağlantı var ordan girip kısa bir kayıt işleminden sonrası sizin hayalgücünüze kalmış.... hadi kolay gelsin , dikkat bilg. başında kalıp hanımları üzmeyelim... :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.