Ynt: Camper Yerine Defender
Tamer bey yeniden selamlar
Atlamışım bazı yerleri o yüzden bida yazıyorum.
Ambulans kasa bir Defender alacak olursanız elinizde şu ölçüler karşılığı bir alan vede hacim elde edersiniz.
BOY : 310 CM *ön cam alt tarafından arka kapıya kadar.
EN : 170 CM *arka taraf karavan kısmı.
EN : 140 CM *şöför mahali
YÜK : 162 CM
ALAN : 5 M.KARE
HACIM : 8.5 M.KUP
Burda görüldüğü gibi bu alan vede hacim diğer motorlu yada düz karavanlara kıyasla oldukça küçük, vede büyük karavanı olan pekçok arkadaş bu konuyu kritik edebilir, benide çok düşündürmüştü ama öncelikleriniz önemli .
Yani ben ağır + hantal otobus gibi gidebileceğiniz bir karavan yerine ayni zamanda hafif offroad ortamlarına rahatça girebileceğim , gerektiğinde şehirde rahatlıkla kullanabileceğim vede bir yere yetişmem sözkonusu oldugunda gaza basıp yol yapabıleceğim için landda karar aldım, şöyleki şu anda motorda bir modifikasyon olmadan 140- 150 basabiliyorum.
Klima vs. konfor araçlarından bahsetmişssiniz , bunların hepsi oluyor ., hatta diğer araçlardan daha rahat oluyor çünkü aracın karavan etekleri ile şasi arasında koca koca boşluklar var , buralara istediğiniz büyüklükte su depoları ek lpg depoları vs vs ekipman yerleri monte ettirebilirsiniz. Örnek olarak klima benim araçta yolcu koltugun önündeki dizler hizasında dashboarda takılacak vede dolapların içinden tevzi borusu ile arkayada yönlendirilecek. Webasto şöför koltugunun arkasına konulacak hem arka hem şöför mahaline sıcaklık verebılecek. Brulör koymıycam ama yerı var. Buzdolabı üstten kapaklı yaklasık 30 litrelik hem ön koltukların arasında durabılecek , biraz geri itildiğinde önde 3.kişi oturması için kullanılacak hemde sunrooftan üste çıkış için basamka görevi görecek. gerekmedikçede en arkada kapının önünde 2 yatak arasında duracak .
Bunlardan başka konfor aklınızda olan varsa hatırlatın onuda yazayım
Defender size dost bir araçtır , istediğiniz herşey mümkün Teras bile
)
Selamlar Erhan