canon 500 d için yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,928

ozntan

Kamp III
Yer
izmir
Merhabalar sitenin fotoğraf ile ilgili kısmına hiç girmemiştim :smiley: bir selam vereyim dedim. Şaka bir tarafa, arkadaşlar acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. Bir dükkanda tamamen tesadüf eseri bir makine gördüm makina 4 .ayda izmir media center dan alınmış bir canon 500 D üzerinde 18-55 bir lens var 8 gb kingston marka hafıza kartı var bunların yanında 75-300 mm bir lens daha var çantası lens ön arka kapakları şarj aleti bilgisayar aktarım kablosu var ve fiyat olarak 1250 TL istiyorlar faturası ile verecekler 24 ay garanti varmış 4 ay gitmiş 20 ay kalmış sizce alınırmı fiyat olarak iyimi makine ile 700 adet fotoğraf çekilmiş sayı fazlamıdır azmıdır bilmiyorum işin açıkçası anlamıyorumda sadece kızlarımı çekip gittiğim yerlerden birer anı kalması için makine edinmeyi düşünüyordum almışkende biraz iyisi olsun istedim degerli görüşlerinizi bekliyorum

Etiketler
Ynt: canon 500 d için yardım

2 gün kadar bekledim kimseden ses çıkmadı 33 kişi sadece bakmış :( bende sesimi dinledim aldım artık iyisiyle kötüsüyle diyelim

alışveriş sitelerinden fiyatlara baktım ortalama 1000-1100 tl fiyat istiyorlardı bunun ekstradan bir lensi daha vardı bende iyidir heralde diyip aldım iyikide almışım gayet memnunum yani :smiley:

bu aralar bakınıyorum uygun bir 18 200 bulursam alacağım tabi elimdeki 75 300 olan lenside satacağım

BİRAZ GEÇ OLDU AMA BEN YENİ ÜYEYİM BEN DE EF 70-200 F4 L TAVSİYE EDERİM BİRAZ DAHA ÜSTÜNE EKLERSENİZ 1100 TL CİVARI BULABİLİRSİNİZ.L SERİSİ VE KESKİNLİĞİ ÜNLÜ BİR LENS

fotoğraf bence en iyi dslr üzerine takılmış manuel lens ile öğrenilir. 15 16 senedir fotoğraf çekiyorum. Son 1 senede manuel lensler sayesinde kat ettiğim ilerleme inanılmaz.

Eğer bilgi yardım yada malzeme ihtiyacınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. İşin güzeli bu işi kapınca birdaha autofocus lenslere bakılmıyor bile. Ayrıca en baba manuel lens kit lens parasına aşağı yukarı.

Öncelikle iyi bi alışveriş yapmışsınız. o fiyata 500D + 70-300 çok iyi. ama 70-300'ü satıp, 18-200 almak hayatınızın hatası olabilir. o kadar bol zoomlu bi lensten alacağınız görüntü sizi tatmin etmeyecektir emin olun.

Manuel lenslerin fiyat/kalite oralnları konusuna da kesinlikle katılıyorum. 2-3 sene manuel lenslerle çalıştım (35mm ve 105mm) 160TL ve 250TL'ye aldığım lenslerin kalitesini bugün 1000 liralık lenslerle alıyorum anca. Ama o dönemde çektiğim işkenceyi, netleyemediğim için kaçırdığım onlarca kareyi de bir ben bilirim, bir de Allah bilir. Manuel fokusla fotoğraf çekmek çok zor, çok meşakkatli ve zaman zaman da çok pişmanlıklar yaratabilecek bir deneyim. Özellikle 105mm gibi dar açılı lenslerde.

Mesela aşağıdaki kedi fotoğrafını D200 ve manuel 105mm'yle çekmiştim. Netleyememiş olsaydım çok üzülürdüm gerçekten...

Ekli dosyalar

• kedi.jpg
    kedi.jpg
    37.7 KB · Görüntüleme: 426

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR