Canon eos 1000d mi Canon g11 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karkurdu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,730

karkurdu

Work less, climb more...
Sayın üyeler,

Gerçekleştirdiğim dağ faliyetlerinde güzel kareler yakalamak adına profesyonel bir makine almak istiyorum.Konuya pek vakıf olmadığm için burada böyle bir konu açma gereği duydum, fikirleriniz bana yardımcı olacaktır.

Şimdiye kadar araştırmalarım ile iki ürünü gerek fiyatı gerek özellikleri ile göz önünde bulunduruyorum fakat ikisinden birisine karar vermiş değilim.

Canon g11 küçük, taşıma kolaylığı ve sahip olduğu özellikleri ile bir yandan beni cezbediyor ama lensinin değişememe durumu acaba canon eos 1000d mi dedirtiyor?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım...

Etiketler
Ynt: Canon eos 1000d mi Canon g11 mi?

Güzel konu, ben G11'lerin profesyonellerin ceplerinde taşıdığı kompakt makina olduğunu duymuştum. Zaten fiyat olarak da almayı düşündüğünüz SLR makinelerden pahalı

Hocam Canon 1000d daha profesyonel olsa da daha kaba bir makinedir, dağda bayırda gezerken taşımak adına bence uygun değildir. Hatta Canon G11 bile ağır ve kaba gelebilir. Size Canon S90-95 modellerini ayrıca Panasonic Lx3-Lx5 modellerini önerebilrim. Snapsort sitesinden cihazları karşılıklı kıyaslayabilirsiniz.

Öneriniz için teşekkür ederim, gerçekten güzel makineler.Artık birisine karar vereceğiz :smiley:

Bir Canon G11 sahibi olarak bu önerileri yapıyorum. Eğer boyut derseniz Canon S90-95, eğer biraz daha büyük ama geniş açı derseniz Panasonic Lx3-5. G11-12 ise dengeli ve ayarlanabilirliği yüksek, hareketli ekranıyla doğada her türlü pozu almanızda memnun edecektir. Alternatif olarak Nikon P7000 inceleyebilirsiniz.

İkisi çok ayrı makineler aslında, karşılaştırılmaz ki...

Şöyle diyeyim ben;

Dağa "fotoğraf" çekmek amacıyla gidiyorsanız, 1000D.
"Yok, ben geziyorum, gezerken de fotoğraf çekeyim istiyorum" diyorsanız G11...

1000D'nin bodysi, filtresi, lensi, çantası...bebek gibi bişey oluyo yani! Bezi, maması, yedek elbisesi :smiley:)

karkurdu' Alıntı:
Sayın üyeler,

Gerçekleştirdiğim dağ faliyetlerinde güzel kareler yakalamak adına profesyonel bir makine almak istiyorum.Konuya pek vakıf olmadığm için burada böyle bir konu açma gereği duydum, fikirleriniz bana yardımcı olacaktır.

Şimdiye kadar araştırmalarım ile iki ürünü gerek fiyatı gerek özellikleri ile göz önünde bulunduruyorum fakat ikisinden birisine karar vermiş değilim.

Canon g11 küçük, taşıma kolaylığı ve sahip olduğu özellikleri ile bir yandan beni cezbediyor ama lensinin değişememe durumu acaba canon eos 1000d mi dedirtiyor?
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım...

Merhaba ben Eos 1000 Da öneririm eğer biraz daha bütçe ayırıp da Eos 500 falan alabilirseni çok daha güzel bir başlangıç olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR