<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Çatlak Karabinler Hakkında</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="osmanxx34" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
osmanxx34' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
merhaba arkadaslar,<br />
eskiden dagciliga merak salmistim ve hevesle bircok karabiner almistim. bunlari bazi kanyon gecislerinde ve iple inis<br />
faaliyetlerinde kullandim fakat kimisi bazen kayalarin uzerine dusmustu. bildigim kadariyla olusan ve gozle gorulemeyen kilcal<br />
catlaklar potansiyel tehlike tasiyor. 20 kadar karabinerden hangisi dusmustu hangisi degil tabiki bilemiyorum.<br />
su konularda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim : 1.Bir karabinerde catlak olup olmadigi nasil anlasilir? <br />
2.basit iple inis faaliyetlerinde cok dert etmemek mi gerekir ? tesekkurler
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Merhaba,<br />
<br />
Söylediğiniz şey doğru, karabinlerde düşme sonucunda mikro çatlaklar oluşur ve bunların tamiri söz konusu bile değildir. Dolayısıyla emekliye ayırmak zorunludur. Sorularınıza gelince;<br />
<br />
1. Gözle görülmeyecek çatlaklar olduğu için ancak mikroskopla bakılması gerekicektir. Ancak eğer çatlak dış yüzeyde değil de iç yüzeydeyse hiçbir şekilde görmeniz mümkün olmayacaktır.<br />
2. Ne kadar basit olduğuna göre değişir ama benim düşüncem (ya da böyle bir durumda yapacağım şey) o karabinaları ıskartaya ayırıp hiçbir zaman kullanmamak olmalıdır. Neticede emniyet önce gelir. Ne zaman ne olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz.</div>