CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan manyak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,136
Ynt: CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

Bu Paragraf'a dikkat ederseniz..!
Fikrin değil , fikriniz Güzel demek istediniz herhalde
1/4 anten ile DX yapmak insanı olduğu yerde saçını başını yoldurtmak olur...!! ;D

en az 5/8 veya son model ( eğer paranız var ise ) CB JPLOE anten ( vektör ) ile dünyanın diğer ucuna ( MİAMİ ) gidebilirsiniz demişim

bu CB VECTOR isimli anten bildiğiniz anten sınıflarına girmiyor , standart dışı bir anten , AMATÖR Jpole değil yani..

58 yaşımda olduğuma göre, herhalde bazı şeyleri tahminimce sizden fazla bilmem gerekiyor zannediyorum ,
çünkü bu anten daha piyasaya yeni girdi, kullananlardan bir araştırın derim ben.

saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Etiketler

Merhaba,

Ali bey, öncelikle burada bilgi paylaşımı yapıyoruz. Benim Türkçe' mi düzeltmeye mi çalışıyor sunuz? yoksa, kendinizin benden üstün olduğunuzu mu?
Benden daha fazla bilgiye sahip olmanızı anlarım ancak, size hitabımda her hangi bir yanlışlık yok ve bunu bir daha düzeltmeye çalışmayın lütfen.

Falan anteni, filan anteni daha yeni çıktı bunları bilmem ben. İnsanlarrın kafasını karıştırmaya gerek yok, aşırı teferuatlı bilgilerle insanları bu hobiden soğutmaya mı çalışıyorsunuz. Ben olması gereken şeyden bahsediyorum, ha çeyrek dalga, ha yarım dalga, ha tam dalga ne farkeder ki. Siz atmosfer şartları izin vermediği zaman 1000 watt çıkışla gidin bakalım miami' ye de görelim. Elbette ki anten bu işteki en önemli unsur, bunu kabul ediyorum ama insanlara yapabilecekleri şeylerden bahsedelim, lütfen.
Ben yıllar önce 4 watt mobil telsiz ve çatıda bulunan sisiro mobil anten ile yığınla ülkede görüşme yaptım, şimdi 150 watt ve yarım dalga çatı anteniyle 3-5 ülkeyle zor görüşüyorum.

Lütfen, bu hobiye merak salmış arkadaşlara kolay çözümler önerin ki heveslensinler ve yapabileceklerini anlasınlar.

Selamlar

Merhaba,

Teveccühünüz hocam, benim amacım paylaşmak ukalalık yapıp insanları soğuktak değil. Benimde bildiklerim var ama kimseye bulaşıyor muyum?
Neşheli bir şekilde hem eğlenelim, hem öğrenelim değil mi?

Selamlar olsun..

dün başka bir forumda rastladım size, cb kullanıcılarımıydı neydi

http://cbtelsiz.com/

resimden tanıdım.

cihazı kuvvetlendireyim on air görüşürüm inşallah sizinle.

Slm murat bey öncelikle aramıza hoş geldiniz. Karşınızdaki kişiyi tanımadan ve araştırmadan bir takım şeylerden bahsediyorsunuz.Gerçi savunma işi bana düşmez ama söylemde bulunduğunuz kişinin yaş ve unvanına ve bu zamana kadar neler yaptığına bakmanızı öneririm

Saygılarımla 34

yavuz-çelikel' Alıntı:
http://cbtelsiz.com/

resimden tanıdım.

cihazı kuvvetlendireyim on air görüşürüm inşallah sizinle.

İnşallah havadan görüşme imkanımız da olur. İsterseniz web sitem üzerinde eqso diye bir yazılımdan bahsediyorum, biz arkadaşlar ile birlikte orada toplanıyoruz genelde. Bir inceleyin, isterseniz sizde buyurun orada da görüşürüz sesli olarak.

Selamlar

Sayın 34,

Uyarınız için teşekkür ederim, ancak şu var ki burası tekke değil. Ben de sadece benden üstün kişilere saygı gösteririm. Benim mizacımda saygı yaşa değil, bilgiyedir.
Sanırım sizde sayın ali aksoy ile aynı frekanstasınız ki kendisini savunma ihtiyacı duydunuz. Ama uyrınızı dikkate alıp, muhteremin ne işler yaptığını araştıracağım merak etmeyiniz.

Selamlar

Sayın 34 ( isminizi bilmediğim için böyle hitap ediyorum kusura bakmayın )

Arkadaşımıza yönelik yazdığınız yazıları okudum , size çok teşekkür ederim ,

Bugüne kadar ne yazdım ise hep düzgün ve kişilere saygılı olması için SEN kelimesi yerine kim olursa olsun SİZ demiştim.

yaş benim için sorun değildir , fakat bu arkadaş maalesef bugün son yazdığı yazı ile ÇİZMEYİ AŞTI

onun için kendisi ile muhatap olmayı artık doğru bulmadığım için kendiine ait yazılan hiçbir yazıya cevap vermeyeceğim

SİZ ALİ AKSOY ile aynı frekanstasınız demek TERBİYESİZLİKTİR.

yani demeki ben şöyle demem gerekir imiş : SEN KİMSİN ..??? :-\

zaten yaşa saygı göstermeyen birisin ile ne konuşurum ne yazışırım , nede kendisine bilgi veririm.
eğer Amatörlük bu ise biz yıllardır cebimizde taşıdığımız belgeleri en iyi zamanda almışız demektir.

İyiki zamanında bunlar yoktu , yoksa çoğu AMATÖRLÜĞÜ bırakır idi.
Yazacaklarım Terbiye sınırını aşacağı için buraya yazmak istemiyorum

Ortak arkadaşımız Sayın Hocamız , Tevfik Bey'in hatırı için arkadaşımızı tekrar kabul etmiştik web sitemize , ama anladımki HATA ETMİŞİZ :-\
Hatamızı Telafi edeceğiz, Büyüklere Saygı Göstermeyenlerin ARAMIZDA YERİ YOKTUR.

Saygılarımla
Ali AKSOY

Slm murat bey bende yaşım itibariiyle terbiyesizlerden hoşlanmam zaten siteye üye olduğunz isimdede gariplik var.Frekanslar aynı diye bir laf etmişsiniz frekanslar aynı olup olmadığı zamanla anlaşılır.yeri geldiği zaman yaşada bilgiyede hürmet etmek lazım.Amatörlük sınavını kazanmışsın ama terbiye sınavı için daha çok çalışmalısın

Saygılarımla 34

Merhaba,

Sayın Ali Aksoy, siz sadece kendinize saygı gösterilmesini bekleyen ve gösterilmediğinde ise fevri tavır alarak sadece kendinizin okuyabildiği ve yoruma kapalı olan platformunuzda yazılar yazıyorsunuz. Saygısızlık yaptığımı kesinlikle düşünmüyorum,hele sınır aştığımı hiç düşünmüyorum. Eğer cesaretiniz var ise benimle yüzleşirsiniz ve bana sorarsınız ne soracaksınız. Beni sitenize giriş yasağıyla terbiye edebileceğinizi sanıyorsunuz, size göre olabilir de neden olmasın. Özgürce, başkaları hakkında yazı yazabildiğiniz ve karaladığınız tek yer yöneticisi olduğunuz platform. Ben burada bir cümle yazıyorum, size cevap veriyorum ve sizin yapmanızı beklediğim şey ise burada bana mantıklı cevap verip hem beni hem de karşımızdaki arkadaşları ikna etmenizdir. İşte o zaman ben de size saygı gösteririm, ama siz gidip kimsenin giremediği yazı okuyamadığı bir yerde yazıp, çiziyorsunuz. Bu na saygı göstermemi bekliyorsanız, sakın beklemeyin.
Sizin sannettiğinizin aksine ben, gerçekten oldukça saygılı ve dürüst birisiyimdir.
Ahh şu dilim yokmu şu dilim, kopasıca dilim yüzünden geliyor başıma ne geliyorsa zaten. Susup otursana senin ne işin doğrularla, yalan söyle yalakalık yap bak nasıl herkes seni seviyor.

Sayın 34 için sizinle aynı frekansta olduğunu söylemiş olmamın neresinde saygısızlık var ise onu da anlamış değilim. Tekrar söylüyorum Sayın 34' te sizinle aynı frekanstadır herhalde.

Bu platformların adına FORUM denir ve FORUM' ların tartışma yerleri olduğunu hatırlatırım. FORUM kelime anlamı itibariyle ne demek google amcaya sorarsanız söyler. FORUM' ların da kendine has bir hargonu vardır ve siz bundan yoksunsanız, şütfen buralarda gençlerle iletişim kurmayın, zira yarın o arkadaşta bir harf nedeniyle sizden fırça yiyebilir.

Tartışmayı bilmeyen, koltuğa oturmasın!

Selamlar

Merhaba,

Bu arada arkadaşlar kusura bakmayın, gereksiz konuşmalar ile sizleri de rahatısz etti"k", kendi adıma özür diliyorum sizlerden.
Ben sanal dünya'da nerede nasıl davranılması gerekiyorsa o şekilde davranıyorum, ama bazı büyüklerimiz hala eskide sokakta (aman bunu da yanlış anlamayın sakın) kaldıkları için her yerde kendilerine saygı bekliyorlar.

Selamlar