Ynt: CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)
Herkese Merhaba,
Konu başlığını yeni gördüm, başından sonuna okudum. Sitem - öfke - ayıplama - tehdit kısımlarının, Gezenbilir dahilinde yeri olmadığını ve buraya yakışmadığını düşünmekteyim. Yaş - bilgi - tecrübe gibi kavramların, bu forum dahilindeki konu başlıkları altında herhangibir rütbesel yeri olmadığını düşünüyorum, böyle bir uygulama da bu güne kadar görmedim.
Bu konu başlığı da dahil olmak üzere, tüm CB konu başlıkları altında, konuya hakim - deneyimli arkadaşlarımızın; tavsiyeleri - önerileri ve hatta yardımları ile CB merakımı hayatımda tutuyorum. Bu foruma ilk üye olduğum günden beri: mesleki kariyerim - deneyimlerim - usta olduğum konular hakkında hiçbir üye arkadaşa ne ters bir cevap verdim, ne de '' o öyle değil'' benzeri bir cevap verdim ( kendi adıma bahsediyorum ). Günlük hayatımda da bu tavırlara aşırı allerjisi olan biriyim.
Tamamen yanlış yazılmış bir bilginin, forum genelinde gördüğüm ve çok beğendiğim: günlük hayatta kullanılmayan bir nezaket ile yanlış bilgi sahibine çok ustaca iletildiğine defalarca şahit oldum. Ve daha da güzel olan: bu düzeltmeyi ince bir jest ve nezaket ile yapanların: hatası için özür dileyen üyeye sanki hiçbir sorun olmamış gibi devam etmesi önemlidir bence.
Bu foruma üye olanların: uzmanlık alanları ile burada var olmadıklarını, meraklı oldukları ve/veya uğraştıkları hobileri ile ilgili fikir alış-verişinde bulunduklarını, zaman - mekan - imkanlar dahilinde gündelik hayatlarında da görüştüklerini, arkadaş - dost edindiklerini ve burada herhangibir bilgi - beceri yarışması olmadığını önemle hatırlatmak ve yazıya dökmek isterim.
Burada şahit olduğum: '' Uzman Agresif'' tavrı biraz bana komik geliyor. Artık lisans gerektirmeyen, serbest bırakılmış ( CB için konuşuyorum - ileri düzey iletişim uzmanlığı benim ilgi alanıma girmiyor, konuya vakıf kişilerinde uzmanlığına saygılıyım ), benim için eğlenceli olan bir uğraş ile ilgili: buradan bir üye arkadaşımız yanlış bilgi verse ne olur? Burada iletişim teknolojileri üzerine kim daha uzman falan gibi bir soru mu var? Kendisini kanıtlamak - kişisel görüşlerinin kanun hükmünde ( geçmiş deneyim ve bilgileri ile ) kabul görmesini, kendisinden başka hiçkimsenin bu konularda fikir beyan etmemesini, konu ile ilgili ne sorulacaksa kendisine danışılması gerektiği...vb. fikirlere sahip öte seviye ustaların: konu başlığını kişisel sova çevirme eğilimlerinin çok gereksiz olduğunu belirtmek isterim.
Tamamı kişisel fikirlerimdir. Benim mesleki kariyerim - uzman olduğum konular hiç kimseyi ilgilendirmediği gibi, hiçbir üye arkadaşın kariyeri - ünvanı - yetkisi beni ilgilendirmemektedir. Bu forumda olma amacım: benimle aynı ilgi alanlarına sahip kişiler ile bilgi alış verişinde bulunmak ve nezaket kuralları dahilinde bilgi paylaşmak - sohbet etmektir.
Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılar,
Barış