CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan manyak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,133
Ynt: CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

Sakin olun lütfen, hayat zaten gergin herkez için sanal ortamdada gerginliklere gerek yok.

Etiketler

Merhaba,

Yavuz-çelikel haklısın, bence de gerek yok, ama tartışma yerine dalaşmayı seçen ben değilim. Burada bu konularda bir fikir beyan etmek te istemiyorum. Ben değilim buradaki yazışmaları kopyalayıp kendi sitesine yapıştıran. Ben burada soruyorum, cevabını da burada bekliyorum.

Tüm arkadaşlarıma Saygılarımla.

Bir arkadaşın iyi niyetli yaklaşımı yine baltalandı. Alın size örnek '..telsizler''diye başlayan ilana gidin, yanlış anlaşılmasın diye linkini vermiyorum merak eden gider bulur..Orda da aynı mesele...Bu çok bilmişlik beni öldürecek..Arkadaşlar Ne zaman son vereceksiniz bu megolamanlığınıza ..İşte bu kendini beğenmişlik ve ukalalık soğuttu tüm insanları zaten.Yaşça büyük olmak olgunluk demektir, tecrübe demektir ama ben senden çok yaşadım herşeyi biliyorum demek değildir. En azından büyükler nasıl saygı görmek isterse küçüklere de saygı göstermek gerekir. Yanlışı anlatmanın binbir yolu var.... Manyak nickli arkadaş iyi niyetli olarak bişeyler paylaşmak istemiş. Kendince ilk başlayacak arkadaşlar için belirli bir konfigurasyon çizmiş. Haa doğru mu yanlış mı tartışılır ama galiba hitaplarda yanlışlık var..Bu arada verilen cihaz markaları, anten markaları bizleri hep bazı kişilere yönlendiriyor...Acaba reklam mı yapılıyor burada..??? İlla gidip telsizle anteni O kişilerden mi almalı.? ..
Konu eski ama yazamadan edemedim kusura bakmayın. İnsanı bir işten soğutmayın artık.Türkiye nin 8. sınıf dünya ülkesi( :p) olmasındaki en büyük sebeplerden biri gişimci ruhunu baltalayan insanlardır.Bu ülke işte bu yüzden hala gelişemiyor. İnsana fırsat tanımıyorsunuz ki insanlar kendini göstersin ( ukalalıkla değil)..konu amacından çıktı...Manyak nickli arkdaşım..Sen manyak olarak yazmaya devam et..En azından bu sitede düşüncelerini yazmaya izin veriliyor..Çünkü PAYLAŞIM sitesi..İnternette yapmış olduğun girişimi destekliyor hayatında başarılar diliyorum..

Merhabalar,
Paylaşım için teşekkürler.
Aracımda Alan42 multi cb telsiz bulunmakta ve bazen yapılan görüşmeleri izliyorum.
Geçenlerde Finlandiya'dan çağrı yapan birisini duydum. Hatta aynı gün, artık hava koşullarından mıdır bilemiyorum, 21.kanal çok hareketliydi.
Bu koşulları sağlayan bulut tabakasıdır herhalde, doğru mu?

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Paylaşım için teşekkürler.
Aracımda Alan42 multi cb telsiz bulunmakta ve bazen yapılan görüşmeleri izliyorum.
Geçenlerde Finlandiya'dan çağrı yapan birisini duydum. Hatta aynı gün, artık hava koşullarından mıdır bilemiyorum, 21.kanal çok hareketliydi.
Bu koşulları sağlayan bulut tabakasıdır herhalde, doğru mu?

Şenol bey akım var diyorlar buna. Sanırım bulut tabakasının geçirgenliği değişiyor ve güneşin yaydığı elektromanyetik dalgalar yeryüzüne ulaşabiliyor .Bu elektro manyetik dalgalarda telsiz sinyallerini uzaklara taşıyor diye biliyorum. Uzman arkadaşlar yanlış varsa düzeltsinler lütfen.

İşte güzel paylaşım budur..Şenol Bey, Yavuz Bey in de dediği gibi şu aralar hava akımlarından dolayı çeşitli ülkelerle görüşme yapabilir veya onları dinleyebilirsiniz. En son cumartesi günü aracımdan hırvatistan, macaristan, doğu karadeniz tarafı ile rahat konuşma gerçekleştirdim.FM 21 in ci kanalda dün her zaman olduğu gibi(En azından İzmir de bu şekilde) İtalyanlar vardı.Geçen hafta Pazar günü ise Almanya ve Rusya görüşmesi gerçekleştirdim..Bu görüşmelerde herhangi bir yükseltici (takoz tabir edilir) kullanılmadı. Hava olaylarının(propagasyon) bu etikileri ile daha uzakara seslenmek mümkün olur. Genelde bu tarz görüşmeleri güneşin batımına doğru daha iyi gerçekleştirirsiniz. Elinizdeki cihazı eğer sabit bir antene veya aracınızdaki mobil antene bağlarsanız sizde bu şekilde bir görüşme gerçekleştirebilirisiniz.Kendi anteni ile bu görüşme genelde zor gerçekleşecektir veya gerçekleşmeyebilir..Şu sıralar sizlerin de tespit ettiği üzere FM 21 . kanal çok hareketli durumdadır..

Selamlar,
Bu pazar Adana'dan yapılan anonslar çok net duydum.Ancak Adana sanıyorum takoz ile çıkış yapıyordu yoksa o kadar net duyamazdım herhalde.Biraz araştırma yapmıştım bu propasyon ile ilgili...Güneş,İyonesfer ve hava olayları ile ilgili ama ne zaman daha çok yararlanabiliriz onun için tecrubeli olmak şazım ben bu konuda sadece susabilirim.
Türker Bey bir süredir sanal ortamda değildiniz hoş geldiniz...

Merhaba Barış Bey..Evet iş yoğunluğundan internete pek giremedim.Hoşbuldum ;) ..Bu konuda internette çok çeşitli bilgiler ve haritalar var..çeşitli propagasyon haritalarına ulaşabilirisiniz..Bu arada telsizi kullanmaya başladınız mı? herhangi bir sıkıntı var mı?

Merhaba,

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum desteğiniz için. Teveccüh gösterdiniz, benim amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Bu nedenle az yada çok bildiklerimi yazmaya çalışıyorum, yanlış bir bilgi aktarırsam bu konuda yapılacak düzeltmelere de açık birisiyim. Kimseye sataşmam yazarım, cevap beklerim ve doğruları ksbul ederim.
Amacımız paylaşım;

Selamlar

murat bey ,

Şu nick'i değiştirseniz olmazmı :smiley::smiley: Manyak bey diyesim geliyor her seferinde :smiley::smiley:

Herkese Merhaba,

Konu başlığını yeni gördüm, başından sonuna okudum. Sitem - öfke - ayıplama - tehdit kısımlarının, Gezenbilir dahilinde yeri olmadığını ve buraya yakışmadığını düşünmekteyim. Yaş - bilgi - tecrübe gibi kavramların, bu forum dahilindeki konu başlıkları altında herhangibir rütbesel yeri olmadığını düşünüyorum, böyle bir uygulama da bu güne kadar görmedim.

Bu konu başlığı da dahil olmak üzere, tüm CB konu başlıkları altında, konuya hakim - deneyimli arkadaşlarımızın; tavsiyeleri - önerileri ve hatta yardımları ile CB merakımı hayatımda tutuyorum. Bu foruma ilk üye olduğum günden beri: mesleki kariyerim - deneyimlerim - usta olduğum konular hakkında hiçbir üye arkadaşa ne ters bir cevap verdim, ne de '' o öyle değil'' benzeri bir cevap verdim ( kendi adıma bahsediyorum ). Günlük hayatımda da bu tavırlara aşırı allerjisi olan biriyim.

Tamamen yanlış yazılmış bir bilginin, forum genelinde gördüğüm ve çok beğendiğim: günlük hayatta kullanılmayan bir nezaket ile yanlış bilgi sahibine çok ustaca iletildiğine defalarca şahit oldum. Ve daha da güzel olan: bu düzeltmeyi ince bir jest ve nezaket ile yapanların: hatası için özür dileyen üyeye sanki hiçbir sorun olmamış gibi devam etmesi önemlidir bence.

Bu foruma üye olanların: uzmanlık alanları ile burada var olmadıklarını, meraklı oldukları ve/veya uğraştıkları hobileri ile ilgili fikir alış-verişinde bulunduklarını, zaman - mekan - imkanlar dahilinde gündelik hayatlarında da görüştüklerini, arkadaş - dost edindiklerini ve burada herhangibir bilgi - beceri yarışması olmadığını önemle hatırlatmak ve yazıya dökmek isterim.

Burada şahit olduğum: '' Uzman Agresif'' tavrı biraz bana komik geliyor. Artık lisans gerektirmeyen, serbest bırakılmış ( CB için konuşuyorum - ileri düzey iletişim uzmanlığı benim ilgi alanıma girmiyor, konuya vakıf kişilerinde uzmanlığına saygılıyım ), benim için eğlenceli olan bir uğraş ile ilgili: buradan bir üye arkadaşımız yanlış bilgi verse ne olur? Burada iletişim teknolojileri üzerine kim daha uzman falan gibi bir soru mu var? Kendisini kanıtlamak - kişisel görüşlerinin kanun hükmünde ( geçmiş deneyim ve bilgileri ile ) kabul görmesini, kendisinden başka hiçkimsenin bu konularda fikir beyan etmemesini, konu ile ilgili ne sorulacaksa kendisine danışılması gerektiği...vb. fikirlere sahip öte seviye ustaların: konu başlığını kişisel sova çevirme eğilimlerinin çok gereksiz olduğunu belirtmek isterim.

Tamamı kişisel fikirlerimdir. Benim mesleki kariyerim - uzman olduğum konular hiç kimseyi ilgilendirmediği gibi, hiçbir üye arkadaşın kariyeri - ünvanı - yetkisi beni ilgilendirmemektedir. Bu forumda olma amacım: benimle aynı ilgi alanlarına sahip kişiler ile bilgi alış verişinde bulunmak ve nezaket kuralları dahilinde bilgi paylaşmak - sohbet etmektir.

Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar,

Barış

Selamlar,
Teşekkürler Türker Bey cihaz ile ilgili bir sorun yok.Anten ve kablo ile sıkıntılarım var.Onları aşmaya çalışıyorum.Bu gün ilk havadan görüşmemide yaptım.Bucadan Bozyaka'ya aşağı yukarı kuş uçuşu 5 km civarı sanırım....

Merhaba Barış Suyabatmaz Bey..Uzun ve güzel yazınız için kendi adıma teşekkür ederim. Amacımızın paylaşmak olduğunu hiçbirimizin unutmaması gerekir. Az kişide insanın bitmekte, ölmekte olan bir hobiyi tekrar canlandırma çabaları takdir edilesi bir durumdur. İzmir' de şöyle bir durum gözüme çarptı; yaklaşık 1 senedir aracımda telsiz kullanıyorum. Evimde ise şu an çalışır vaziyette herhangi bir istasyonum yok. Eve tekrar telsiz bağlamak istiyorum fakat iş yoğunluğundan ne anteni ve sistemi kuracak zamanım ne de akşam telsizle konuşacak zamanım oluyor. Evde balkona mıknatıslı bir anten takıp arada sırada mandala basıp sesimin gittiği istasyona sesleniyorum. Zaten toplasan 20 kişiyi geçmez. Fakat bu arkadaşların yaklaşık 10 uyla sağda solda hatta otoban üstünde durup tanıştık. Ve tüm arkadaşlar benim şu anda evde telsiz kullanabilmem için seferber oldular. Herkes birbirine elinde benim balkonda kullanabileceğim anten var mı diye soruyorlar. Hatta geçen gün evde sadece konuşma dinlemek için 15 dk lığına telsizi açtığımda bir anda benden bahsedildiğini duydum. Konu, benim balkona başka hangi anteni bağlayabilirler onu konuşuyorlardı.Dinledikten sonra mandala basıp konuşmaya dahil oldum.Ve para bu konuşmaların içinde değildi. Bu hobiye aşık insanların olduğunu gördüm(belki ben de öyleyimdir fakat zamansızlık beni öldürecek) Aralarına kendileri gibi (ve benim gibi) manyak( ;)) insanların katılmasını nasıl bir içtenlikle ve herhangi bir çıkar beklemeden istediklerine şahit oldum. Aralarında 80 yaşında olan ve hala genç olan ustadlar bile vardı. Birbirimizi gördüğümüzde sanki yıllardır sobet ediyormuşçasına birbirimize sarıldık. Bana çok ilginç geldi. Bu ümit ,bu yardımlaşma ve heycan beni de umutlandırdı. Aralarında doktordan mühendisine tır şöföründen avukatına herkes var. Ama mandala bastığınızda herkes eşit ve herkes bu hobiyi ayakta tutmaya ve tekrar can vermeye çalşıyor. Eskiden (çocukluğumdan hatırlıyorum) telsiz kanalllarında küfürler ve kavgalar sürekli olurdu. Bu işe saygı duyanlar bu sebeplerden dolayı cihazlarını rafa kaldırdı ve telsiz olayı öldü. Tam yeniden herkes raftaki cihazlarını korka korka çekine çekine çıkarmaya başlamışken bu konuda faydalı olmaya çalışan arkadaşları yine o eski dönem telsizci mantığı ile (kanallarda küfür ve kavga eden) yerden yere vurmak , bilgi yarışı yapmak bana gereksiz ve yersiz geliyor. Amacımızın paylaşmak olduğunu hatırlatır. Bu konuda doğru ya da yanlış tüm bildiklerini paylaşamak için klavyede yazı yamaya çalışan arkadaşları ellerinden öperim..İzmir den tüm arkadaşlara selam ve saygımı iletir herkese esenlikler dilerim....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR