CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan manyak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,136
Ynt: CB LOGBOOK (Halk Bandı Kayıt Derfteri)

Paylaşımlarınız için teşekkür eder, aynı kanaatte olduğumu belirtmek isterim.

Etiketler

Merhaba Türker Bey,

Bana sağladığınız cihaz, verdiğiniz tüm bilgiler için ben teşekkür ederim. Bu forumu bu nedenle çok seviyorum, aynı ilgi alanlarına sahip insanların bilgi alış verişi, sohbet, grupların organizasyonları, yardımlaşma...vb. Günlük hayatta, Türkiye çapında bu kadar insanın bir arada olduğu ve bu saydıklarımın gerçekleştiği başka bir forum yoktur eminim ( bilmiyorum?). Ben başka forumlara girmiyorum, bu sadece benim tahminim.

Gençlik yıllarımda, telsiz çok popülerdi ve benim çok merak duyduğum bir haberleşme yolu idi. Burada da, bu konuyu halen günlük hayatında kullanmakta olan sizler ile karşılaşınca, bende tekrar bir ilgi uyandı. Artık serbest bırakılmış olan, lisans - belge gerektirmeyen bu cihazlar ile, sizin de belirttiğiniz üzere eskiden boş kanal olmazdı, şimdi kanllarda istasyon bulmak zorken, kendimce ben de kanalları tarıyorum, çok azda olsa konuştuğum insanlar var. İşlerim ve ailem sebebi ile ben de zaman sorunu yaşıyorum ve bu nedenle çok seyrek cihaz başında oluyorum. Bu demek oluyor ki: zaten profesyonel telsiz kullanıcısı değilim, olma eğilimim de yok. Bu işin, ileri derece teknik detayları, elektronik konfigurasyonları, bunların hesapları, elektromanyetik değerleri beni ilgilendirmiyor. Benim kullandığım ( bana yetecek güçte ) cihaz - anten kombinasyonu zaten belli, fiyatı - sağlayacağı imkanlar - benim ihtiyacım belli. Burada CB üzerine soru soranların tamamı, bu en basit ( profesyonellere göre basit ) cihaz kombinasyonuna sahip ve bu çerçevede soru soruyorlar ( ben dahil ).

Bu durumun; elektroteknik dersi niteliğine çevrilerek, konuya cevap vermiş olan arkadaşları ezmek - utandırmak - yalancı çıkarmak / bu yapılanlar üzerinden konu ile ilgili rütbe - saygı beklemek: herşeyden önce soruyu soran kişiye - konuya cevap veren kişiye - konuya dahil olmuş kişilere ayıp oluyor. Geçmişte, benim de dahil olduğum tüm CB konu başlıklarında: sizin gibi, Manyak Bey ( bu nick olmuyor gerçekten, özür dilerim ama :D :D :D ) gibi konuya cevap veren herkese bir çıkışma - tersleme - '' burada ben varken, size mi düşer cevap yazmak''- benim yaşım kaç? - ben kimim biliyor musun sen?...vb. tavırlar dolu cevaplar geliyor bu üyeden. Bu nedenle, bir önceki yazımda komik diye niteledim durumu. Böyle bir yaklaşıma hiç gerek olmadığını anlatmaya çalıştım, kendi adıma tabi.

Yazılan tüm yorumlarda, kimin ne yaklaşımda olduğu çok açık belli arkadaşlar. Hiçbir ticari yaklaşım - kaygı olmayan bu hobi ile ilgili verdiğiniz cevaplar için kendi adıma teşekkür ederim. Verdiğiniz cevaplara, yukarıda saydığım saldırılar olduğunda bence cevap bile vermeniz çok gereksiz, bu tip tartışmalara hiç girmenize gerek yok bence.

Bırakın isteyen, kendi kendine, kendi egosu ile görüşsün, konuşsun, fırça atsın, hesap sorsun, tehdit etsin, kelime oyunları yapsın, kurduğu cümlelerde kelimelerin baş harfleri ile mesajlar yazsın...vb.

Bunlar ayıp durumlar, yakışmaz ( ne sebeple ayıp? neden yakışmaz? detaylara girmiyorum bile ).

Saygılar,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Konu başlığını yeni gördüm, başından sonuna okudum. Sitem - öfke - ayıplama - tehdit kısımlarının, Gezenbilir dahilinde yeri olmadığını ve buraya yakışmadığını düşünmekteyim. Yaş - bilgi - tecrübe gibi kavramların, bu forum dahilindeki konu başlıkları altında herhangibir rütbesel yeri olmadığını düşünüyorum, böyle bir uygulama da bu güne kadar görmedim.

Bu konu başlığı da dahil olmak üzere, tüm CB konu başlıkları altında, konuya hakim - deneyimli arkadaşlarımızın; tavsiyeleri - önerileri ve hatta yardımları ile CB merakımı hayatımda tutuyorum. Bu foruma ilk üye olduğum günden beri: mesleki kariyerim - deneyimlerim - usta olduğum konular hakkında hiçbir üye arkadaşa ne ters bir cevap verdim, ne de '' o öyle değil'' benzeri bir cevap verdim ( kendi adıma bahsediyorum ). Günlük hayatımda da bu tavırlara aşırı allerjisi olan biriyim.

Tamamen yanlış yazılmış bir bilginin, forum genelinde gördüğüm ve çok beğendiğim: günlük hayatta kullanılmayan bir nezaket ile yanlış bilgi sahibine çok ustaca iletildiğine defalarca şahit oldum. Ve daha da güzel olan: bu düzeltmeyi ince bir jest ve nezaket ile yapanların: hatası için özür dileyen üyeye sanki hiçbir sorun olmamış gibi devam etmesi önemlidir bence.

Bu foruma üye olanların: uzmanlık alanları ile burada var olmadıklarını, meraklı oldukları ve/veya uğraştıkları hobileri ile ilgili fikir alış-verişinde bulunduklarını, zaman - mekan - imkanlar dahilinde gündelik hayatlarında da görüştüklerini, arkadaş - dost edindiklerini ve burada herhangibir bilgi - beceri yarışması olmadığını önemle hatırlatmak ve yazıya dökmek isterim.

Burada şahit olduğum: '' Uzman Agresif'' tavrı biraz bana komik geliyor. Artık lisans gerektirmeyen, serbest bırakılmış ( CB için konuşuyorum - ileri düzey iletişim uzmanlığı benim ilgi alanıma girmiyor, konuya vakıf kişilerinde uzmanlığına saygılıyım ), benim için eğlenceli olan bir uğraş ile ilgili: buradan bir üye arkadaşımız yanlış bilgi verse ne olur? Burada iletişim teknolojileri üzerine kim daha uzman falan gibi bir soru mu var? Kendisini kanıtlamak - kişisel görüşlerinin kanun hükmünde ( geçmiş deneyim ve bilgileri ile ) kabul görmesini, kendisinden başka hiçkimsenin bu konularda fikir beyan etmemesini, konu ile ilgili ne sorulacaksa kendisine danışılması gerektiği...vb. fikirlere sahip öte seviye ustaların: konu başlığını kişisel sova çevirme eğilimlerinin çok gereksiz olduğunu belirtmek isterim.

Tamamı kişisel fikirlerimdir. Benim mesleki kariyerim - uzman olduğum konular hiç kimseyi ilgilendirmediği gibi, hiçbir üye arkadaşın kariyeri - ünvanı - yetkisi beni ilgilendirmemektedir. Bu forumda olma amacım: benimle aynı ilgi alanlarına sahip kişiler ile bilgi alış verişinde bulunmak ve nezaket kuralları dahilinde bilgi paylaşmak - sohbet etmektir.

Katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılar,

Barış

Barış bey;
Hani derler ya altına imzamı atarım diye...Elinize sağlık ne güzel yazmışsınız. Altına imzamı atıyorum:smiley:

Selamlar,

Barış Bey,yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.Maalesef bazılarımızın verdikleri bilgi içerisinde gizlemedikleri ya da gizlemek istemedikleri ego mesajları mevcut.Bunun foruma yazı yazmaya başladığım ilk günden beri farkındayım.Hatta Türker Bey ile olan yüz yüze görüşmemizde çok kısa da olsa bu konudan bahsetmiştik.Aslında bu tür yazılar benim için faydalı oluyor daha çok şey öğreniyorum telsizler hakkında.Ama birileride sürekli ''bu işi ben biliyorum size ne oluyor ''demekteler.Geçenlerde forumda telsizcilik ile ilgili bir link vardı oraya girdim.Link İstanbul ile ilgili bir siteye bağlanıyor.Sitede faydalı bilgiler var.Ancak bilgileri veren sayın büyüğümüz yazının içerisinde de bol bol kendisi ile ilgili şeylerede yer vermiş.Sanıyorum birileri ile ilgili hesaplaşmaların iç yüzleri,savcılık,suç duyurusu,ilginç belgeler...Bu tür şeylerin amatör radyoculuk/telsizcilik ya da operatörlükle ne alakası var diye soruyoruz tabii doğal olarak.Bütün bu yazılardan kendi işime yarayanı alıyorum.Gerisi beni ilgilendirmez çünkü.Ama rahatsız olmuyorda değilim.O kişiler için yazılan satırlar yerine bizleri telsiz ile ilgili konularda daha çok aydınlatıcı satırlar yazılabilir...Ancak bütün bu durum dahilinde kimse bir bilgiyi ya da tecrubesini bizlerle paylaşmak zorunda değil...Forumlarda bunun için değil midir?Bilgi tecrube paylaşımı,sorun çözümlemelerinde yapılan yardımlar....Paylaşımdır kısacası.Tabii sonuçta bilgilerini ve tecrubelerini bizlerle paylaşanlara teşekkürler...

Telsizle tanışmam 1980'li yılların ortasına rastlar.Babamın vardı ve gerçekten çok yoğun olurdu kanallar.Hatta peder beyin telsizde görüştüğü sonrada bizzat tanıştıkları ve halende görüştükleri bir kaç arkadaşı var.CB'ye tekrardan ilgi duyduğumda sağ olsun Türker Bey oldukça yardımcı oldu.Şu an kullandığım cihazı çok mütavazi bir ücretle ondan aldım.Bildiğim kadarıyla bu forumdan bir kaç arkadaşda ondan cihaz aldı diye biliyorum.Bu yaptığıda CB'ye ilgi duyanlar adına bir fedakarlıktır sonuçta...
CB bir başka taraftan bakınca nostaljik gibi duruyor ama işin aslı öyle değil.Avrupa ve Amerika'da halen devam eden bir haberleşme aracıdır telsiz.Ancak ülkemizde popüler tüketim olarak aşırı derecede kullanıldığından sonraları kullanılmaz oldu.Bu duruma benzer bir örnek vermek gerekirse ülkemizde CD ve Kaset olarak müzik medyası bulmak mümkünken,33'lük yada 45'lik plak bulma şansınız çok düşüktür.Ancak eski parçaları bulabilirsiniz kitapçı vs'de.Ancak dışarıda durum farklı.Bu gün Metallica grubunun son çıkardığı albümünün 33'lüğünü istediğiniz ülkeden getirtebilirsiniz.
Biz biraz çabuk tüketiyor ve sonra tarihe gömüyoruz.Oysa CB gerçekten çok güzel bir sistem...Bence cihazlara sahip olanlarda kaldırdıkları yerlerden çıkarmalı cihazları.Sanıyorum o eski hareketli günleri yakalayamayız ama o küfürlü dönemlerede gidilmesine izin vermeyiz diye düşünüyorum....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR